Zle znášam vypäté situácie a keď som sama doma . Lekár mi dal Xanax, poradte niečo z homeopatie alebo niečo iné len nie lieky.
Úzkosť
OOO v praci vedia ze som bola vycerpana, a ze sa nemam namahat, to tocenie hlavy a na odpadnutie som mala ked mi nasadili zle lieky, boze to boli stavy, skus ine lieky ak ti nepomaha to co beries,beries vobes nieco? hlavne nepi kavu ak beires nejake lieky na ukludnenie, potom sa to vraj v tele bije
a ešte otázka: v práci čo hovoríte? vedia vašu diagnózu?
čiže ak tomu dobre rozumiem Oslík, tak trpíš týmito stavmi dlšie ako 4 mesiace, ale pred tými 4 mesiacmi sa ti to vrátilo, hej? Ja to mám cca 3 roky a vrátilo sa mi to v júni... odvtedy som neschopná života
Oslík máš problémy aj s točením hlavy a pocitmi na odpadnutie? To je totiž môj najväčší problém... Točí sa mi hlava, tak spanikárim, že omdliem (ale to nie je bežné točenie, je to pocit, že ideš do bezvedomia) a už sa to spúšťa. A teda tá hlava sa mi posledné týždne točí denno-denne a dnes je to extrém
skorica skusaj vsetko, uvidis ze nieco zaberie, daj si aj lieky na zaciatok a potom skus nejake homeopatika, rada by som ti poradila ake ale ked som bola pri homeopaticke,tak som s nou stravila 2 hodiny potrebuje podrobnosti o tebe, nie vseobecne,kazdemu zaberie nieco ine, ja som mala uz aj pred tym dobre skusenosti s homeopatikami tak uvidim ci mi tieto pomozu
inak mi velmi pomaha aj reflexna masaz chodidiel, po nej sa citim ako sibnutim prutika, lepsie, vie niekto odovodnit preco prichadzaju tieto stavy vacsinou vsetkym rano? niekde som citala ze je to sposob zivota, kto mal rano vzdy stresy ako ja vraj
coaxil, ten mi zabral hned po 6 tyzdnoch, preslo to rychlo citila som sa vyborne konecne som sa tesila na robotu, ale po 2 a pol mesiaci to zacalo znova tak mi museli dat rivotril po pol rano vecer, rivotril uz znizujem bojimsa zavislosti, ale akurat dnes som sa zobudila na to ze sa mi chce grcat a je mi zle, tak som si znova dala polku a ako pises zacala som varit hovadiny v byte a kuchyni a nejak sa to pominulo, este rozmyslam nad tym behom, lenze ja som bola prepracovana, takze sa musim setrit, mala sm to uz asi 4 roky ale neuvedomovala som si to, prislo mi obcas zle odpadla som a tak potom zvracacky, vzdy to trvalo len pol dna tak som vedela ze mam vypnut na par dni, potom to preslo, ale teraz pred 4 mesiacmi som musela na infuzky, lebo mi skusali lieky a ziadne mi nezabrali, ani frontin,ani citalopram teva ani rudotel, ani efectin, tak som 2 tyzdne nic nejedla a musela som do nemocnice tam mi zistili zmiesanu uzkodepresivnu poruchu, oddychla som si 3 mesiace auz mesiac robim samo ze len na pol uvazok je fakt ale dobre ze mi je uz lepsie, nemysliet na to, ale clovek musi byt uz na tom trocha lepsie aby sa z toho vyziabol sam , v tych zaciatkoch si to neviem predstavit, lenze mne to vsetko spustili tie lieky, doktor mi povedal ze ak budem vycerpana mam si dat pol tabletky no a mne po nej bolo tak strasne, myslim ze mi to spustili lieky
OSLÍK akými liekmi ťa pchali? A medzi atakmi máš pokoj alebo ti je zle stále?
NELA ešte k tej zmene myslenia... ono je to bludný kruh, pri depresii a týchto podobných poruchách má človek narušené myslenie, cítenie, prežívanie aj správanie... jedno ovplyvňuje druhé. Zmenené myslenie znamená, že sa ti myslenie zúži na tvoju chorobu, na otázku "čo keď...", stále premýšľaš nad tým čo ti je a čo sa ti môže stať a čo keď ti to nikdy neprejde a budeš takto trpieť naveky a podobne... Tento bludný kruh sa dá zlomiť len na úrovni správania, to znamená snažiť sa žiť akoby choroba neexistovala. Ono to síce celkom nejde, myslí sa to v tom zmysle, že neostať v posteli a nepoddať sa tomu... aj keď sa nám zdá, že sa nedá, tak treba vstať a niečo spraviť. O to sa pokúšam, niekedy mi to ide veeeľmi ťažko... aj si porevem...
NELA na tú tvoju otázku, či si myslím, že nezaberajú preto, že to tak veľmi očakávam - to mi hovorí aj môj priateľ a veľmi sa potešil, že mi to povedal aj niekto iný :) Tak som to teda odvčera nechala nejako tak a snažím sa neočakávať. Len mňa tlačí to, že treba ísť do roboty, robím prácu, ktorá je limitovaná do konca augusta a nikto ju za mňa nespraví... z toho mám nervy. Ale skúšam sa ukľudniť, že ešte je dosť času, že este sa môže veľa vecí zmeniť dovtedy...