Zle znášam vypäté situácie a keď som sama doma . Lekár mi dal Xanax, poradte niečo z homeopatie alebo niečo iné len nie lieky.
Úzkosť
Milos - ale ako je to mozne ze zuzana odpadla ako nasledok uzkosti?? ved vsade sa pise ze sa pri ataku v podstate nic nemoze stat, ze sa clovek nezadusi, nedostane infarkt a nemoze ani odpadnut. tak ako je mozne ze zuzka odpadla? ja mam teraz z toho strach lebo sa bojim ze nemozem verit nicomu co pisu o uzkosti alebo PP a strachujem sa jak blba ze co ked to a co ked tamto.. :(
zuzana - no ja v podobnych situaciach (ked si precitam nieco o smrti a podobne) mavam tiez dost zavraty a pocit na odpadnutie. ale este sa mi nestalo ze by som odpadla. si si 100% ista ze to bola ciste len panika?? predpokladam ze iny zdravotny problem nemas
ZUZANA a nemáš strach, že pri tom točení hlavy odpadneš znova?
takže napokon nás Zuzka presvedčila, že v ataku sa preda len odpadáva... ja som dnes bola 5 minút hore a už som dostala atak, hrozne som sa zľakla, že odpadávam, tak som si švihla polku neurolu (vôbec nezabral) a išla som ešte spať a vstala som až teraz, ale stav mám rovnaký. Už nech je zajtra a vynadám tej blbej psychiatričke a prinútim ju zmeniť mi liečbu, takto sa už ďalej nedá, načo pchám to svinstvo 5 týždňov do seba, keď evidentne nefunguje a ona sa stále tvári, že ešte počkáme...
neviem je to rok dozadu bola som na PN totálna vyčerpanosť a vysoký tlak, ale už predtým som mávala také divné stavy strachu nie také silné ako teraz ,ale nebrala som to na vedomie,hlavne niekde na prechádzke alebo niekde v hypermarketoch /tam vôbec nechodím/ v ten deň som bola na nejakom vyšetrení a chvíľu som si sadla za počítač prečítala som si jednú správu na you tube o smrti jedného speváka Zo skupiny ktorá spievala na prelome 70-80 rokov mal len 45rokov vtedy som dostala z ničoho nič taký strašný pocit strachu že som myslela že sa zbláznim, šla som sa napiť vody a viac si nepamätám ani ako som sa dostala na posteľ bola doma len dcéra aj tu som poriadne vystrašila,v podvedomí som zomierala a keď som sa dostala k sebe myslela som že mi vytrhne srdce a odvtedy to ide so mnou čo sa týka psychiky dolu vodou
zuzana - ale co bolo pricinou toho odpadnutia?
dobré ránko tak prácu som prežila v pohode a citila som sa celkom fajn,ale keď sa ráno zobudím tak je to otras ja sa vždy cítim najhoršie ráno,čo sa týka toho točenia hlavy.000 mne sa tiež toto všetko spustilo po odpadnutí.Nebolo to úplné bezvedomie,ale bol to zvláštny stav kedy som bola úplne mimo ale niečo som predsa vnímala a tlak som mala210/110 tak si mysleli že to z tlaku,teraz keď to spätne preberám tak to bolo naopak,ten tlak som dostala zo strachu aký som vtedy dostala že zomriem a odvtedy sa to so mnou vlečie,že som to doteraz nepovedala manželovi nieje preto že by som sa hanbila alebo niečo podobné on by ma vypočul a poľutoval,ale nepochopil pretože ten kto to nezažil to jednoducho nedokáže pochopiť,tak ako by som to nebola pochopila ja ešte pred pár mesiacmi a ľútosť je to posledné čo práve teraz potrebujem.Ja tie čudné stavy kedy neviem čo zo sebou nemám každý deň,ale keď prídu tak mám strach ešte aj keď mi v kuchyni praskne plastová fľaša od minerály vtedy mi fakt pomôže len lexaurin a potom mám chvíľu pokoj,až na to hrozné točenie hlavy
ooo ale bol to dosledok niecoho ineho nie? nie uzkosti. a mas teraz dovod na to aby si sa bala ze sa ti to stane znovu?? ja som tiez raz odpadla. bolo to z upalu, bola som dlho na slnku. zrazu cierne pred ocami, nedalo sa mi ani hovorit ani hybat ani nic, bola som totalne odrovnana, akoby mi prestali fungovat vsetky zivotne funkcie. neprijemny pocit. trvalo to asi 15 sekund.. nakoniec sa mi vratilo videnie, zacala som ovladat rec a pohyby a bolo dobre. nikdy odvtedy som si nerobila starosti ze by sa mi to stalo znova. a keby sa to stalo aj tak co? ved na to nezomriem.
veď práveže odpadla... vtedy sa mi to spustilo... nebolo to v ataku ani nič také, ale určite som bola riadne zostresovaná a pamätám si presne ako sa predo mnou začala rozprestierať tma a ja som vedela, že nemám šancu... odvtedy mi nebolo dobre jediný deň... a stále znova sa mi to vracia a premietam si to, ten hrozný pocit, neviem sa toho zbaviť...
ooo verim ti to ;( ty mas dost tej fyzickej casti a ja som zase hotova po emocnej stranke..:( ale vidis, aspon sme si dokazali, ze to je v nasej hlave a nic zle sa nam nestane :) ooo uz si niekedy odpadla ako nasledok uzkosti?? lebo ak je odpoved NIE tak mas jeden velmi dobry dovod na to aby si sa tych zavratov prestala bat.