Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Úzkosť

ooo/táňa

baby a toto je zvláštne... ja smútok a nezdary nemám... som bláznivá, divoká baba, som so sebou spokojná a hrdá na seba. Mám super rodičov, krásny vzťah, dobrú prácu, priateľov. Prekonala som rakovinu, budím dojem silnej osobnosti. Ľudia za mnou chodia a hľadajú u mńa rady a pochopenie. Moja úzkosť je proste telesná, prejavuje sa telesnými príznakmi, ktoré mi spúšťajú aj tie psychické, vnútorné a tiež spúšťajú ataky. Ja som nemala atak, ktorý by nespustilo točenie hlavy. Až potom sa vyplaším, až potom začnem stresovať, až potom príde to srdce, trasenie, nemožnosť dýchať a podobne. Ja neprežívam smútok, trápenie... aj keď posledných pár rokov bolo fest ťažkých a tie mi vyvolali tieto stavy

43

ooo skus zvolit inu taktiku,povedz si pojdem tam prekonam sa,a pomozu mi.to bude skvele ked pojdem na rehabilitacie ao par dni s ami ta hlava prestane tocit

43

vies mima aj ja som chcela takto riesit svoj eproblemy,a myslela som si ba co viac verila ze mna s ataketo problemy netykaju a mne s ato nemoze stat.ludia mi vraveli,boz ety si tak optimisticky naladena vzdy ,ty si vies so vsetkym vzdy poradit.a aj som vedela dokedy sa mi nezacalo vsetko sypat na hlavu.nakoniec som sa zosypala aj ja.ale posatvila som sa a snazim s auz nikdy nedat priestor takemu padu.smejem sa a snazim s abrat zivot s lahkostou a problemy riesit vzdy optimisticky.aj ked mam velmi vela problemov chcem sa tešit zo zivota a nepripustat si smutok a nezdary.

ooo

Katka už to voláš derealizácia? :))) ja viem, však moja chorá hlava sa tiež hecuje sama, len horšie je sa upokojiť. Napríklad mám ísť dnes o tretej k rehabilitačnej doktorke s krčnou chrbticou a už od rána mám z toho nervy a teraz zvažujem, či to odvolám alebo nie. Lebo za prvé neviem ako sa tam dostanem a za druhé neviem ako vydržím hodinové vyšetrenie... a darmo sa upokojujem a hovorím si, že to zvládnem

ooo

ja sa vlastne takmer stále usmievam a ľudia mi hovoria, že "veď tebe nič neni, vyzeráš dobre"... šak jasné, čo im mám všetkým na počkanie rozprávať, že koľko mi trvá, kým si namaľujem oči a kým sa mi podarí obliecť? Mám im rozprávať, koľko námahy ma stojí už len to, že sa s nimi rozprávam? Mám im hovoriť, že ledva stojím a mám pocit, že odpadnem pri každom slove? Tak oni si proste myslia, že ja som strašne v pohode a ešte mi povedia, že ako dobre vyzerám... Ale to neznamená, že mi dobre je... iba som dobrá herečka a to riadne oberá o energiu. Ale sama pred sebou ani tu na tomto fóre sa hrať nechcem, lebo práve to mi pomáha

mima007

43, dakujem! Mali sme aj doma nejake problemy, rozvod a podobne. Ale pomohol mi prave tento pristup. Je jasne, ze pri podobnych stav si clovek mysli, ze je najvacsi chudak na svete, ale ked sa pozrie aj na inych, casto je len maly chudacik v porovnani s inymi. Tak je to aj so mnou. V skutocnosti som tu vystuúpovala ako smutna/ vesela a teraz som Mima. A stale som to ja :-)

chudatkoxxx

no s tym tocenim hlavy neviem ako to je.. ja mavam hlavne derealizaciu a pocity na odpadnutie mavam tiez, ale v poslednej dobe si vsimam ze ked mam pocit ze mi je na odpadnutie tak sa hecujem sama a fakt mi je na odpadnutie a ked si poviem ukludni sa, ved ti nic neni, tak to prejde..

ooo

Jasná vec, toto poznáme Mima všetci... lenže toto nie sú stavy skutočnej úzkosti a depresie ako diagnózy, na ktorú sa mi liečime. Tieto finty v akútnych stavoch fakt nefungujú

mima007

Mne pomohlo proste smutok, depku ci podobny stav jednoducho si odlozit na neskor. Ked ma to zacalo chytat, povedala som si: Dobre mile pocity, kludne sa Vam budem venovat, smutit a strachovat sa, ale az neskor, napriklad vecer o siestej, teraz este nie, teraz budem vesela alebo idem nieco robit, napr..." Je to smiesne, ale verte ze mi to pomaha, potom ma to aj prejde alebo na to zabudnem. Este nikdy som to nedodrzala, lebo som sa rozpytila a potom som uz na to nemyslela. A to sa snazim si povedat aj ked mi nejde zaspat. Poviem si, teraz si a slubim si, ze hned rano a kludne aj cely den to budem riesit. Hm..vtedy sa zvycajne zobudim celkom dobre vyspata. Ale pripustam, ze obcas aj ja v noci nespim. Ale cez den je to fajn. Snazim sa nemat cas mysliet smutno.