Zle znášam vypäté situácie a keď som sama doma . Lekár mi dal Xanax, poradte niečo z homeopatie alebo niečo iné len nie lieky.
Úzkosť
Viem veľmi dobre o tom, ako kvalitu života znižuje úzkosť a derealizácia... kto nezažil, nepochopí... Tiež mi ľudia hovoria, že som predsa taká silná a toľko som už toho zvládla a vydržala, takže musím zvládnuť a vydržať aj toto... ale to sú dve neporovnateľne veci, ty asi vieš, o čom to je... som rada, že si tu napísala
Janka vitaj v klube :) tiež som prekonala hodgkina pre pár rokmi... a môžem bez zaváhania povedať, že toto čo zaživam teraz, táto úzkosť a panika sú oveľa horšie. Telesne problémy sa zvládajú ľahšie, súhlasÍm s tebou, ale tieto stavy zvládnuť neviem proste. Ani s psychoterapeutom ani bez neho... potrebujem AD a potrebujem konečne nájsť také, ktoré mi zaberú...
Stavy uzkosti dokazu zivot cloveka poriadne poznacit. Ludia mi niekedy hovoria: Preco byvas niekedy taka stiesnena bez zjavnej priciny, ved si tolko toho prezila a statocne. Nedavno som prekonala tazku operaciu srdca a bojovala som aj s Hodgkinovou chorobou - rakovinou lymfatickeho systemu a karcinómom štitnej zlazy. Somaticke tazkosti viem vynikajuco zvladat, nebrania mi zit. Pocity silnej uzkosti, paralyzujuce a vycerpavajuce,niekedy konciace tazko znesitelnymi pocitmi depersonalizacie velmi ovplyvnuju kvalitu zivota. mam uz viac ako styridsat rokov, svoje tazkosti som sa ako-tak naucila zvladat, resp. naucila som sa s nimi zit. Odvykla som si od zlozvykov utlej mladosti, ako napr. fajcenie, upravila zivotospravu. Mam psychologa, ktory mi pomoze v situaciach, ktore mozu stav zhorsit. Psychiatrom neverim, bojim sa ich, vlastne sa bojim ich nevedomosti, neschopnosti, Mam totizto velmi zle skusenosti.
ďakujem za odpoveď... ja sa dnes cítim fakt mizerne, najradšej by som sa niekam zahrabala... terapia bola fakt o ničom, akurát mi povedala, že mám všetko dobre spracované, utriedené a zanalyzované, že poznám súvislosti... takže ostala dosť bezradná by som povedala a určite ma nikam neposunula... ja som dnes fakt zúfalá... čo ak mi tie lieky budú hľadať rok a ja nebudem dovtedy ani schopná chodiť do práce? a táto samota ma ubíja...sama si ísť nikam netrúfam, ledva prejdem zo zástavky a na zástavku a do pol tretej nikde nikoho... a keď aj prídu, tak mám takú derealizáciu, že mi to je aj jedno...
ahojte,ospravedlnujem sa ale odisla som na vikend prec tak som s asem uz nedostala a neodpisala na tvoju otazku:nebola som na pn lebo pracujem doma a nechcela som aby vobec niekto vedel ze co mi je.zobrala som si 3 tyzdne dovolenku a bolo to v lete tak to ani nevyzeralo nejako podozrivo.človek je niekedy hlupy,ale to spozna až neskoro.neskor mi to uz bolo jedno co si kto mysli,ale to som urazila poriadny kus cesty najprv.
aha co mi napisal RNG :) asi ju/ho poznate vsak? lebo sa mi zda ze ste tu spominali tento nick.
no toto je co mi napisal/-a:
katus, medzi syntetickymi antiviralnymi liekmi acyclovir(hepesin, Zovirax) ma pomerne malo skodlivych bocnych ucinkov, ale v davkach co beries su ovela castejsie.Presne tie, co popisujes uvadza aj literatura.
Chyba je, ze sa virusu nezbavis, len ho potlacis, tj si nutena brat tuto chemikaliu dlhodobo a postupne ti jej bocne ucinky poskodia.
......
Common adverse drug reactions (≥1% of patients) associated with systemic acyclovir therapy (oral or IV) include: nausea, vomiting, diarrhea and/or headache. In high doses, hallucinations have been reported. Infrequent adverse effects (0.1–1% of patients) include: agitation, vertigo, confusion, dizziness, oedema, arthralgia, sore throat, constipation, abdominal pain, rash and/or weakness. Rare adverse effects (<0.1% of patients) include: coma, seizures, neutropenia, leukopenia, crystalluria, anorexia, fatigue, hepatitis, Stevens-Johnson syndrome, toxic epidermal necrolysis and/or anaphylaxis.[3]
Uvedene data su z kratkodobeho pouzivania acycloviru, nie dlhodobeho a vysokodavkoveho
.....
Preto odporucam prirodne prostriedky, potravinove doplnky, ktore mozes bez strachu brat cely zivot.
ach moja, tak sa skús upokojiť už, neber to teda alebo si daj menšiu dávku ak sa dá. Ja idem o hodinu na tú terapiu, neskutočne som neviem prečo unavená a slabá a hlavička ani nehovorím, ach jo...
ah ludia nechceli by ste vediet aku som mala noc. spala som asi 2 hodiny a medzitym som sa budila na silny pocit strachu az desu, triasku, nevolnost atd. beriem lieky na ten herpes - Herpesin 400mg 5x denne, je to strasny slak, v pribalovom letaku pisu ze to sposobuje aj halucinacie.. no strasne, tak som sla k lekarovi a povedal mi aby som to vysadila alebo skusila dobrat este dva dni ak sa da. ale mam uz toho dost, nebudem to dalej uzivat. toto bola strasna noc. priserna. hlavne ten pocit strachu a chaosu - nieco ako ked mate velmi vysoku teplotu a mate z toho az "haluze". no fakt strasne.
ah ludia nechceli by ste vediet aku som mala noc. spala som asi 2 hodiny a medzitym som sa budila na silny pocit strachu az desu, triasku, nevolnost atd. beriem lieky na ten herpes - Herpesin 400mg 5x denne, je to strasny slak, v pribalovom letaku pisu ze to sposobuje aj halucinacie.. no strasne, tak som sla k lekarovi a povedal mi aby som to vysadila alebo skusila dobrat este dva dni ak sa da. ale mam uz toho dost, nebudem to dalej uzivat. toto bola strasna noc. priserna. hlavne ten pocit strachu a chaosu - nieco ako ked mate velmi vysoku teplotu a mate z toho az "haluze". no fakt strasne.
Aha, Miloš s jeho pozitívnou energiou sa nám tu večer zjavil :) Ja dnes mením lieky a poobede mám ísť na terapiu, len teda od rána stresujem, že sa mi isto tak bude točiť hlava, že sa tam nedostanem... a tak si tu hneď z rána haluzím :) tak som vstala skôr a idem za segrou radšej...