Zle znášam vypäté situácie a keď som sama doma . Lekár mi dal Xanax, poradte niečo z homeopatie alebo niečo iné len nie lieky.
Úzkosť
Zuzka no kurňa to sú veci... ja som zas včera prišla k mojej terapeutke, ktorá bola tri týždne v Španielsku, na návšteve u syna, hrozne sa tam tešila, lebo má malého vnuka a tak som sa jej pýtala, že ako bolo a ona, že hrozne, lebo hneď prvý deň ako prišla jej syna zrazil autobus a tak strávila tri týždne v nemocnici s ním. Našťastie sa z toho dostal...
Odpoveď pre Katku: ja som vyštudovaný sociálny pedagóg, aj pracujem v tejto oblasti, teraz už tri roky robím v primárnej a sekundárnej prevencii so stredoškolákmi
Joj tu sú debaty :) no dievčatá, nejak slávne to nedopadlo s tým oddychom, chvíľu sme si síce s priateľom poležali a pokecali, ale potom sme sa vybrala na nákup, len sem kúsok do potravín a už hneď na schodoch som dostala atak, ktorý ma držal celý čas a ešte ma celkom neprešiel. Takú strašnú derealizáciu som mala, že sa mi fakt zdalo, že sa mi to sníva a že tak či tak čoskoro padnem do bezvedomia alebo do sna. Keď sme prišli, tak som si spravila relaxáciu a trochu cvikov z jogy a ideme si pozrieť nejaký strašne oddychový film, aj keď neviem, či pri ňom nezaspím, lebo som unavená ako havino...
ahojko,ale ste sa dnes rozbehli,nestíham ani čítať, som rada že už sa nekrútime len okolo našich psychických problémov,ale rozoberáme aj niečo veselšie.Ja som dnes nemala práve príjemný deň.Ráno mala kolegyňa telefonát.Brata,ktorý pracoval na Cypre našli na pláži mŕtveho ani nevedela čo sa mu stalo.Mal len 30 rokov.Totálne sa zrútila mali sme čo robiť,aby sme ju dali aspoň trošku dohromady.Celý deň som nad tým rozmýšľala.Teraz pozerám správy no otras a potom že ľudia nemajú psychické problémy.Nič pozitívne niekedy si myslím,že tie moje sú len kvapka v mori.Tani chcela si vedieť čo spustilo moju chorobu-stres,stres a ešte raz stres v práci.Ja som mala detstvo úžasné a momentálne som tiež zo svojím životom spokojná,lenže vekom som asi viac precitlivelá a to čo by som pred pár rokmi prehodila za hlavu teraz zbytočne rozoberám a asi som trošku viac zodpovednejšia,čo sa týka práce a tak som si nabrala na plecia trošku viac ako som uniesla a to ma naštartovalo,ale šlo to postupne.Stresy sa na teba pomaly nabaľuju až raz niekde vybuchnú. A to je môj prípad.
Ano nieco o tom viem, ale nerada by som to blizsie rozvijala. To co radil odbornik na terepii nevylucujem. Ak si pustis hudbu a zaspievas si k tomu do nalady, alebo to urobis na nejakej zabave ci diskoteke, pomoze ti to psychicky, lebo sa uvolnis, ale s tou masazou to take lahke nie je. Je to samozrejme informacia, ktoru presadzuju vychodne nabozenstva a cvicenia- joga, budhizmus a pod. Ale ti mnisi co ju praktizuju, nespievaju len tak, ako radil terapeut, ale naopak. Ich hlas je len take mrncanie. Ide o rozvibrovanie dychu- podobnu tvorbu tonu uplatnuju operni spevaci(preto aj vydrzia hodiny denne spievat narocne party) a prave to je to pre telo priaznive. Vyzaduje si to vsak velku sustredenost a trening. A to, ze sa ti venoval niekto priamo z biznisu? Neviem, co sa ti prestalo pozdavat. Ale ak to bol niekto priamo so soubiznisu, tak ver tomu, ze to bolo len preto, aby si finacne polepsil. Zial. Odbornici su zvycajne zasity a neprezentuju sa tak, ako amateri ktorych mame denne v novinach.
43 - ano, lenze na tom je blbe to ze ja by som to chcela robit, mam strasne rada zvierata a aj ked si uvedomujem ze to musi byt narocne studium tak mam pocit ze by ma to bavilo. lenze pytva alebo akekolvek operacie tak to je fakt hroza.. to by som sa velmi bala. a pokial je to este zive tak ok, ale robit nejake operacie na zivych zvieratach by som naozaj nemohla.. neviem si na seba zobrat zodpovednost za nieci zivot..:(
asi ano,respektive urcite j esucastou studia.kamaratkin syn chodi do brna na veterinu a spominal veru aj taketo veci.je dobr evediet samu seba odhadnut a ty spravne podla mna uvazujes,ked s ana to necitis vyberies si predsa inu profesiu.
no iste mas pravdu ze nejakym neunavnym revanim by si si tie hlasivky poskodila,ale vykricanim sa uvolnis zo seba velmi vel aenergie,je to al easi ina terapia ako skola spevu,ktorej ja nerozumiem,mne poradil odbornik na terapii to co som napisala a velmi mi to pomohlo,hlasivky som si neposkodila ,aspon o tom neviem.ale asi profesionalnym spevakom by to mohlo uskodit,neviem.
43 - mas pravdu, len ja sa strasne bojim napr. pitvy, lebo ta bude urcite sucastou studia :D no ja by som tam asi fakt odpadla od strachu..
Tak, ak chces organy "premasirovat spevom" tak sa ti to podari, len vtedy, ked spievas spravne. Je to vdaka dychu, ktory vtedy pri speve spracuvavas. A prave ten proces, ktory je mimochodom dost zlozite spravne dosiahnut ma na to vplyv. Nespravnym spevom alebo tzv. revanim si mozes hlasivky akurat len poskodit ;-) Hm...ked uz som detailista, toto mi uniknut nemholo a co sa tyka hud. priemyslu? Nie je to len o neserioznosti, ale o dobrych vztahoch s kompetentnymi. A hlavne tu na Slovensku. A preto hviezdia ti isti, ktori na to casto ani nemaju. Ale tak uz to v celom aj nasom soubiznise chodi...