Zle znášam vypäté situácie a keď som sama doma . Lekár mi dal Xanax, poradte niečo z homeopatie alebo niečo iné len nie lieky.
Úzkosť
Nela, katka,chudatko a spol. aj ja mavam taketo stavy paniky (a aby toho nebolo malo, aj depresie). Tuto noc som vobec nespala, oblieval ma pot, buchalo srdce a myslela som ze z koze vyskocim. Najhorsie je, ze clovek nikdy nevie kedy to pride a odide, len tie stavy treba nejako prezit. Ono to nie je panika z niecoho konkretneho, je to taky nechutny stav na zblaznenie. Je velmi tazke s tym normalne fungovat - v praci tazko poviem: sorry, dnes mam depku ze ani neviem vstat z postele alebo totalne paniky, treba sa postarat o rodinu, upratat atd... Proste sa z poslednych sil snazim zmobilizovat a ako-tak fungovat. Ale su aj dobre dni a verim, ze ich bude stale viac lebo inak si to ani neviem predstavit takto sa trapit do konca zivota, ved to ani nie je zivot.
ahoj kacka,dakujem za reakciu:) povies mi o sebe viac? aky mas psychicky problem? uzkost alebo PP? ako to cele zvladas a ako si sa cez to preniesla? mala si podobne pocity ako ja?
katka, ked si do obeda písala o tom vyskočení z okna strašne som ti chcela napísať, ale v práci máme niektoré stránky zablokované a na túto sa dostanem len prečítať a nemôžem odpísať. Uplne sa viem vžiť do tvojej situácie, ako sa cítiš ako ti je. Doktorka mi povedala, že ja sa musím naučiť žit ako ja, ako osoba, a ked mi bolo najhoršie tak som si rozprávala všade ja: ja idem po schodoch, ja ja ja a strašne mi to pomohlo, dosť mi myslím že mi pomohla aj kniha ja to dokážu. Sice stále chodim každých 6 týždnov na kontrolu a stále beriem už 3 roky lieky, sú lepšie aj horšie dni ale tých zlých je skutočne málo a tiež mi strašne pomohlo toto forum a dievčatá, ktoré sem už myslim ani nepíšu, lebo sa to tu dosť prestriedalo.Ale boli dni ked som išla po ulici a pozerala na zem a hovorila si : jej aký kamienok, ake auto ide okolo, skrátka len aby som mozok zamestnávala rôznymi činnosťami a nerozmýšľala nad tým že sebou švihnem o zem.
na tomto fore neni nič moc do smiechu,ale Ty sa snažíš
ehm ehm... tu Katka :) kto je to to chudatko co tu pisalo predtym?? :D :D no Katka je tu uz nejaka zaregistrovana, tak ja musim byt Katkaxxx, inak to nepojde, lebo inak mi nechce poslat spravu
miloš ja nemám nainštalované icq.Myslela som to úprimne
43 - mas pravdu, ja som jeden cas mala taky problem - mala som pocit ze ma taha do jednej strany :D tak akoby magnetom :D a strasne som sa bala, ze to bude nejaka nadprirodzena vec alebo co. no hroza. a akonahle som na to prestala mysliet to preslo :D uz sa mi to vobec nestava :D
Milos - zmena nicku? :) to ze som Katka viete... mohla by som si pisat Katka.. ale co ked sem pride nejaka dalsia Katka a budete si nas mylit? :)
mate velku pravdu v tom co pisete...opat ste ma nakopli a pomohlo mi to. ja viem ze tieto hlupe myslienky maju aj ini.. zavidim im tu vlastnost bezstarostne ich zahodit :D viete co je zaujimave? ja som sa vzdy bala psychickych chorob.. ale fakt strasne. este predtym nez som zistila ze mam - ako moj doktor povedal - lahsiu formu generalizovanej uzkostnej poruchy, tak som sa strasne bala ked som si precitala o nejakej psychickej chorobe a tak. hned som sa bala ze ju mam tiez. a hlavne som vsetkych ludi s psychickymi problemami hadzala do jedneho vreca. myslela som si ze su to vsetko ludia co nechcu zit, trapia sa a chcu zomriet. velmi hlupa a detska predstava. teraz ked viem co je uzkost a poznam vas tak vidim ze mame velmi vela spolocneho a to je napr. dobrosrdecnost, chut pomahat a schopnost vcitit sa do druheho situacie. ano, obmedzuje nas uzkost ale sme ludia ktorych bavi zivot a ktori sa tesia z milion veci. a tu prave zistujem ze "psychicke ochorenie" je velmi relativny pojem. a naucila som sa tieto veci konecne brat inak.
DAKUJEM VAM VSETKYM VELMI PEKNE, ANI NEVIETE AKO MI POMAHATE. VELMI VELMI.ESTE RAZ DAKUJEM