Zle znášam vypäté situácie a keď som sama doma . Lekár mi dal Xanax, poradte niečo z homeopatie alebo niečo iné len nie lieky.
Úzkosť
ZUZKA fuj, do Tesca by som sama nešla, to by ma asi rozdrapilo v týchto stavoch. Nemôžeš niekoho ukecať aby išiel s tebou? Ale zase keď pôjdeš sama, tak to iste zvládneš, lebo to všetko naše je len o pocitoch a napokon budeš na seba hrdá :)
Gapetini, u kazdeho je to individualne a to neznamena, ze pokial niekto nie je na elektrosokoch alebo invalid.dochodku, tak sa ma fajn. My sa tu snazime si pomoct uz v zaciatkoch, aby sme sa az tam nedostali. A niekomu aj ten rozchod s priatelom alebo len dlhodoby stres moze nastartovat taketo stavy, moze stacit aj malo. Ale myslim ze ludia co sem pisu maju horsie veci za sebou. A pokial si myslia ze tie bylinky alebo literatura a pod. im pomozu, tak ich nechaj pre dobry pocit :-)
Pre Tanu. To nie je o utesovani sa ze je niekomu horsie, ale o pomoci. A tym ze pomahas inemu pomahas aj sebe...Kazdy jeden kdo ma dusevnu poruchu aj tu najlahsiu je na tom zle, preto tolko samovrazd i pokusov. Je to o vymene skusenosti s chrobou, ktore nenhradi rodina, priatel.. vie to len ten kto ma podobne skusenosti. Ono skoro vsetci clenovia nemaju uplnu rodinu...to tato choroba im ich rozvratila asi malo kto tu prispievajucich sa dostal az sem. Tiez kto z vas dostaval elektrosoky, kto sa dostal a tam, malo kto tu z prispievjucich. Proste pritelom zo zdruzenia navody ako si pomoct bilinkami, inymi preparatmi pripadaju ako reklama na urcity vyrobok a zneuzivanie neststia inych. Skoro vseci su na invalidnom dochodku a aj keby chceli tak si to nemozu dovolit. Tiez vedia ze to trosku pomoze le ich problem nevyriesi. Proste maju ine dlhodobe skusenosti s schyzofren..depres..uzkostou a inymi pliagmi.Proste cloveku ktory ma za sebou 3 pokusy o samovrazdu, 5-7 pobytov v liecebni a elektrosoky sa budu zdat prispievatela ktory ma depresiu z toho ze sa rozisiel s priaatelom-kou velmi nezaujimave aj tvrdenie ze sa z takejto choroby dostal bez AD. Aleaby som to poriadne popil tak by bolo treba vela stran...
NELA za mesiac už budeš v pohode a Egypt si určite super užiješ, to nerieš. Tá kniha je dosť dobrá, prvá polovica bola taká nepoužiteľná, ale táto ďalšia časť je fajn. Ono to vôbec nemusí byť niečo z detstva, čo sa s tebou ťahá, môže to byť niečo zo života, čo ti to spustilo a človek si to ani nemusí uvedomiť. V tomto ja mám teda jasno, že prečo a odkedy to mám...
ahojte baby :) ja mam tieto dni velmi zvlastne. predvcerom som mala brutal krizu, bola som nahnevana na cely svet ze bojujem s tymi myslienkami a tak a napriek tomu mam tie hnusne pocity. no a vcera akoby niekto sibol prutikom, bolo mi cely den asi o 70% lepsie. a dnes som rano sla cez take ulicky puste, nikde nikto lebo je sviatok, potom sme isli cez les (prechadzka) a mna proste chytali take nechutne pocity takej hrozny akoby sa tam malo nieco stat alebo akoby som mala zomriet alebo niekoho zabit alebo co. proste nie ze by som to chcela ale ako keby sa to uz uz malo stat.proste taky pocit. ja to nechapem absolutne a uvedomujem si ze to je vsetko absurdne. a tieto pocity mavam napr na takychto miestach, kde sa akoby "nic nedeje" a je tam klud a ticho. zvlastne. nepoznate niekto nieco podobne? ale celkovo musim povedat ze mi je lepsie.
nič iné vám neprajem len aby ste sa z toho dostali,keď už kvôli ničomu inému tak kvôli tým deťom fakt je to radosť
ja mám problém hlavne na ceste ktorá je široká a ja idem po nej sama vtedy fakt musím pozerať len do zeme.Teraz ma napadlo že ešte skôr ako som začala mať tieto problémy som bola darovať krv ako som tam tak sedela a ja mám fóbiu bielych plášťou nikdy predtým mi nič nebolo a vtedy som pri tom odbere dostala taký hrozný strach že čo ak mi bude zle samozrejme že mi nič nebolo ale teraz keď sa k tomu spätne vraciam tak to už mi začínali tieto stavy strachu dnes by som potrebovala ísť aj do Tesca len neviem či to sama zvládnem.Je to presne ako s tou širokou cestou.Veľkých objektov sa desím.
Táni, ešte som chcela k tej knihe čo doporučil Miloš.Je dobrá,ale ak si si všimla,tam mali všetci nejaký problém,ktorý ,keď vyriešili,tak sa im polepšilo.Lenže ja nemám problém.Som uzkostlivá od útleho detstva.Svoj život som prehodocovala 1000x aj so psych, a na nič podstatné sme neprišli.Proste som taká a taká aj zostanem.Bude len na mne,ako sa k tomu postavím.
sorry sa mi to zasa 2x poslalo:)
Ďakujem všetkým za odpoveď.Z dovolenky už nevycúvam máme ju zaplatenú od januara.Budem to musieť prežiť a zoberiem si pre istotu aj neurol.