Zle znášam vypäté situácie a keď som sama doma . Lekár mi dal Xanax, poradte niečo z homeopatie alebo niečo iné len nie lieky.
Úzkosť
ono depresia je troska ina choroba ako uzkost a fobie-ja fobie nemam ani depresiu len cisto uzkost z nedostatku serotoninu.....iste tie preparaty pomahaju ale zavisi zrejme v akom stadiu sa choroba nachadza,ja som uz bola velmi zle na tom,dusila som sa cele dni....
vsak ja sa len pytam co je vhodne na potlacenie uzkostnych stavov .....a velmi dobre viem o com je tato tema ....no mozno nie az dotakej miery ze by som na to musela brat silne lieky ...ja len mam diagnostikovanu uzkost a depresie no da sa z tm zit aj bez nejakych drastickych zasahov liekov ktore su samozrejme navykove , ja teda len potrebujem nejaku vzpruhu ..niekto tu pouziva magnezium ....a za doktorom nemienim zajst ...mam na to par dovodov
Monika ak to boli vitamíny syntetické,
telo si z nich dokázalo zobrať a spracovať veľmi málo /8 - 10%/,zvyšok odišiel močom bez úžitku. Nemám so syntetickými žiadne skúsenosti,len viem,
že majú mizivý účinok. Mávala som tiež stavy úzkosti a depresií . Boli dni,keď
sa mi nechcelo ani vyliezť z postele.
Hlavu zakryť paplónom a dajte mi všetci pokoj. Rodinné povinnosti ma však vždy
prinútili vstať a vykonať to najnutnejšie.Bolo však treba ísť aj do
práce a to bolo to najhoršie. Paradoxne
to mi asi najviac pomáhalo,lebo som tam
nemohla ísť neumytá a v pyžame. Našťastie mám priateľov,na ktorých som
mohla hodiť svoje "opice". Poradili mi
doplnky výživy,ktoré radím aj teraz ja vám aby ste vyskúšali.
samko nevies ten caj z lubovnika sa moze pit aj s betablokatormi,ja beriemkonkretne zoloft?? viem ze napr.horcik sa nema brat ked pijes matovy caj...a viem ze aj niektore ine lieky sa navzajom neznasaju.....potom to robi chos v tele.....
ivka ja som 7 rokov brala vitaminy akurat tie co ty opisujes a tento rok som napriek tomu som ochorela na uzkost....je to taky paradox....
Na depresívne stavy je potrebné brať vitamíny :
B6 - nedostatok spôsobuje podráždenosť,
zhoršenú pamäť,depresiu,stres
B12- neistota,zhoršená pamäť
C - depresia
Horčík - poráždenosť,nespavosť,depresia
Zinok - neistota,bezmyšlienkovitosť,
depresia,strata motivácie,
koncentrácie.
Odporúčala by som však brať tieto vitamíny a minerálne látky v preparátoch vo vyváženom pomere a na čisto prírodnej báze,teda z prírodných zdrojov a spracovaných prírodnou cestou bez použitia farbív a konzervačných činidiel. Pomáha pitie Aloe s prídavkom broskýň ,ktoré obsahuje všetky spomenuté vitamíny a minerálne látky.
Ak si k tomu pridáte aj včelí peľ,budete sa cítiť nielen po psychickej ale aj fyzickej stránke oveľa lepšie ako doteraz.
Táni, vidíš práve aj tebe som chcel odporučiť ten Rudotel. Obsahuje celkovo to má názov "denný trenkvilizér" medazepamum. Túto látku /trankvilizér/ obsahuje aj bylinka Lubovník bodkovaný a čaj z neho. Je to na stavy úzkosti, panické poruchy a strach. Môžeš ho miešať 1:1 s Myšochvostom /rebríček/. Rudotel je na predpis a bez preplatenia poisťovne stojí cca 66 korún a stačí polovička tbl. ráno a večer.
Dakujem za odpovede.