Zle znášam vypäté situácie a keď som sama doma . Lekár mi dal Xanax, poradte niečo z homeopatie alebo niečo iné len nie lieky.
Úzkosť
Ahojte
Takže sa vám ospravedlňujem za včerajšok čo som napísala ale bola som na svojho priatela dosť nahnevaná.Dnes sme sa po telefóne rozprávali.Tak aby som to uviedla na pravú mieru.On nie je zlý len vo svojom živote urobil vela hlúposti(narobil si vela dlhov)a teraz za to musí pykať.Teraz to naozaj ľutuje...zbadal sa neskoro a chce to naozaj napraviť. O našu malú sa stará a chodí za nami.Ku mne sa správa dobre a po psychic.stránke vie ma povzbudiť.Keď som mala záchvaty bol pri mne a utešoval ma.Má nás velmi rád a povedal mi že o nás nechce prísť.Že by pre neho život potom nemal zmysel.
Dnes mi do telefónu plakal.Povedal mi že si ma vôbec nezaslúži pretože som na neho velmi dobrá.Ja ho naozaj ľúbim a chcem mu pomôcť.Ale musí on zabojovať.
Čo sa týka toho T-Mobilu tak má nezaplatené tri faktúry ktoré mu po 2-3 rokoch zvýšili sumy.Ak to nezaplatí do decembra predvolajú ho na súd.To je niečo ako exekúcie.Takže riešim s ním.Okrem toho má popri tomu aj iné dlhy.
Viem že čo sa týka budúcnosti tak to s ním nebude možné.Pokial si všetky dlhy nevyplatí...Verím v Boha a verím že mu pomôže.Ale musí sám chcieť aby mu Boh pomohol.
Katka tak to je naozaj smutne :( takto sa trapit kvoli chlanovi ale laska si nevybera.jedine co viem je ze alkohol je humus.ziadna porucha nieje prijemna ale kym to netrva stale tak je aspon to pozitivne.ja sa bojim a neviem coho.taky vnutorny strach a chce sa mi plakat.a neviem s coho.niekedy mam myslienky naco som na svete,aj napriek tomu ze mam ciel,chcem mat rodinu tj dietatko s mojou manzelkou aj napriek tomu ma prenasleduju take myslienky.ale viem ich odohnat a mysliet pozitivne ale vracaju sa.najlepsie sa citim v noci.ako aj teraz.od vecera mi nic nieje.zrejme si len musim rozkazat.da sa to ale musim byt silny.mozno to je len ten chybajuci alkohol a casom tp prejde.beriem spitomin tak mozno aj ten uz zabera.uz si pojdem lahnut.dobru noc vsetkym :)
Katka suhlasim.ja som robil to iste a teraz si hovorim ako som mohol byt taky sprosty.hovoril som ze par piveciek ale triezvy som nebol :( je mi to luto.dakujem panu bohu za toto znamenie.o peniaze nemame nudzu ani my a preto som nevedel co od dobroty robit.a teraz som si od dobroty vymyslel psychicku chorobu.este davno mi jedna kamaratka povedala ze ja si to vsetko robim sam,ze sa jednoducho musim trapit.asi som masochysta a rad trpim :)uz si tak niekedy hovorim.
a v com spociva tvoj problem katka?nezachyil som to presne.uzkostne stavy?
Inak Misiak,mne psycholog a rozpravanie nepomohlo, teraz cakam, ze mi zaberie chemia co som dostala od psychiatra, to je jedine na co sa teraz tesim:-))))
A ty sa vlastne bojis? Mas strach o seba alebo sa bojis sveta?
Moj priatel napredoval nad vsetkymi ked bola nejaka oslava alebo a len tak sedelo. Flaska vzdy musela byt vytiahnuta, vsetci vsak uz odpadavali do postele ale on nie. Musela som ho do rana presviedcat, nech sa uz nedoraza, nech nespieva, ze vsetci sa zobudia. Dost som potom plakavala. Kedze sme byvali spolu v Anglicku a mali sme dost zodpovednu robotu, uz ma nebavilo klamat, ze ma chripku alebo nieco podobne, ale mal paradnu opicu doma avzdy pisahal, ze to je poslednykrat. Casto chodil na Slovensko, vzdy isiel vyobliekany, vela darcekov pre rodinu som poslala. Kedysi som mu volavala ako sa ma doma, ale bol opity. Naposledy ked dosiel, tak normalne vypadol z auto co ho doviezlo. Vtedy, myslim, ze vtesy vo mne nieco seklo. Uplne som sa spotila, stupol mi tlak a dostavala som take uzkostne pocity, ze som ani nevedela kde som. Srdce mi bilo ako nikdy a zacala som mat take sialenecke stavy. Zacalo sa mi stavat, ze ludia okolo mna hniju, ze ja som neni z tohto sveta a bolo to nieco co sa neda opisat. Zlakla som sa, panikarila som, uplne som kricala na pohotovosti, nech ma zabiju lebo to nevydrzim. Nakonieec som skoncila v nemocnici, lebo som dostala b.rutalany zachvat a mala som priznaky ako epilepsia. Vtedy sa zlakol a slubil, ze prestane. Ale co by, za par tyzdnov zase, celu noc som ho cakala, ze pride, sedel v zime iba v tricku a nedal si povedat, nech ie dovnutra. Isla som do postele a zrazu ma chytila taka panika, uplne sa mi chvelo telo, ten stav uzkosti je neopisatelny, je to ako sialenstvo (asapon u mna), uplne nemozem sediet, uplne hystercim, nemozem byt v pokoji, hrozne panikarim a placem ako zufalec. Vtedy som si povedala, ze nechcem zit. Rozmyslala som ako to skoncim. Ale ked som si spomenula na moju mamu, na toho mojho anjela, tak zacala som uvazovat inak. Moj priatel ked nepije je skvely clovek, ale ked pije, a vlastne uz je to aj jedno, staci ked mi zazvoni pri dverach, tak sa mi podlamuju kolena a zacinam zufat...je to smutne, ja viem.
Katka suhlasim.ja som robil to iste a teraz si hovorim ako som mohol byt taky sprosty.hovoril som ze par piveciek ale triezvy som nebol :( je mi to luto.dakujem panu bohu za toto znamenie.o peniaze nemame nudzu ani my a preto som nevedel co od dobroty robit.a teraz som si od dobroty vymyslel psychicku chorobu.este davno mi jedna kamaratka povedala ze ja si to vsetko robim sam,ze sa jednoducho musim trapit.asi som masochysta a rad trpim :)uz si tak niekedy hovorim.
a v com spociva tvoj problem katka?nezachyil som to presne.uzkostne stavy?
Misiak, hm.....to ban boh dvihol nad tebou ruku, aby si prestal pit, kiez by to spravil mojho priatelovi. Kazdy den mu volam z roboty a myslis, ze kde ho najdem? V krcme? Dnes ako som mu volala, mi prislo tak zle, uplne som sa triasla a chcela som ten rozhovor skoncit co najskor, uplne mi ostalo nevolno a myslis ze z coho? Klame ma ze si da jedno dve pivka a pritom sedi v senku kazdy den. Som z neho zufala, ze i ked mam tie stavy a tuto chorobu, tak s om si nasla skvelu pracu a ja dobre platenu a on co by ma mal podporovat ako sa citim a co mi je, prepija moje prachy. Ale vies co? Skoncim to s nim, len nech nadobudnem nejake vacsie ego v robote, ze to zvladnem. Alkohol je pliaga ludstva a na kazdeho raz pride.
katka ale ja sa bojim a neviem coho.ale myslim ze to bolo znamenie.teraz mi je fajn ale pride stav ked sa budem bat a bude sa mi chciet plakat.ale mam manzelku ktora ma podrzi a lekari hovoria ze to je zaklad a ked mam stastnu rodinu tak zevraj to prejde.modlim sa aby tie stavy neprisli.podla lekarov to moze byt zavislost na alkohole lebo pijem pravidelne od puberty.a tych 5-6 piv bolo kazdodennych.uz sa nepamatam kedy som nepil.asi to tie piva vyvolali ale verim ze to prejde a ze to nieje nejake zavazne ochorenie.po pravde som hypochonder a dost citlivy a preto to na mna asi prislo.myslim si ze niektory ludia by sa nad takym stavom ani nezmysleli a isli by v pohode dalej.na mne zanechali psychicke nasledky ale verim ze to v pohode zvladnem.
a verim aj vam vsetkym ze sa uzdravite.dakujem vam za rady a nebojte vsetko co boli raz preboli.vzdy ked to pride tak si poviem ze niesom sam na svete co ma problemy.mam kamarata co sa vyliecil s panickej poruchy a teraz kludne chlasta :) ale to nieje moj ciel zacat pit.ja uz sa k alkoholu nikdy nevratim :)
Misiak- nemyslim si,ze mozes mat abstak ked pijes denne 5-6 piv, abstak je, ked nalejes do seba liter vodky denne. Ja som kedysi si ala poharik vina alebo bacardi raz za cas, prilozitostne, teraz ani kvapku. Dokonca sa uz uplne snazim prestat fajcit. Vydrzala som 3 mesiace, teraz si dam 2-3 slimky za den. Alkohol (hlavne alkohol) a cigarety podporuju tieto stavy. Ja mavam dokonca strach aj ked idem po chodniku a ide rychlo auto, ze ma zrazi, niekedy mam taky reflex, ze sa skrcim na zemi, takze ludia co ma vidia, si myslia, ze som utiekla odniekadial. Ja sa niekedy bojim aj seba samej, to su take stavy, ze sa mi zvysi tlak a uz hystercim. Boze velmi by som chcela definovat stav uzkosti a tychot pocitov, ale ja to ani neviem. Prepacte pisem jedno cez druhe, to asi z tej teploty....:-))))))