Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Úzkosť

ooo/táňa

Okrem točenia hlavy je môj veľký problém derealizácia. A bojím sa chodiť sama - kvôli tomu točeniu, lebo už som odpadla. Slabosť. Trasenie. Ranná úzkosť, ktorá ťa ide rozdrapiť. No a potom panické ataky, ktoré sú už menšie a zriedkavejšie a začínajú tŕpnutím krčnej chrbtice a končia hroznými stavmi paniky, keď máš pocit, že omdlievaš, umieraš, nemôžeš dýchať, trasieš sa, plačeš... no horor. Ale celé dni mám úzkosť, ktorá je u mńa charakteristická predovšetkým tým točením hlavy a s tým spojeným pocitom na odpadnutie... a potom tá slabosť a únava a nevládnosť a strach samozrejme

dada

Tani ano som s nim.nechce odist z mojho bytu.problem je v tom ze ma nahlaseny trvaly pobyt,a nechce ist podpisat zrusenie.je to problematicke.a v robote?ano v robote robim ako sa hovori aj cez mrtvoly.ale ked mi zostane zle tak sa len premaham.taktiez si velmi prajem aby sa to trapenie skoncilo,aby mi bolo uz konecne dobre.ale mozno cim viac si to zelame,tym menej sa nam dari.a okrem tocenia hlavy mas este ake priznaky?skus mi ich opisat.mozno mam to iste co ty.

ooo/táňa

DADA a ten priateľ žije s tebou? Prečo ste baby vo vzťahu s mužmi, ktorí vám ubližujú? Robím aj nasilu, bola som so psom, upratala som riad, ešte trochu popracem a idem za tou mojou rodinkou, segra s priateľom prídu k nám navečer, takže premáham sa ako sa dá... len to desivé točenie hlavy... inak by sa to celkom dalo, došlaka. Dada a ty normálne funguješ v práci?

dada

Tani nemas mi zaco dakovat,lebo to co som napisala o tebe je pravda.ja tilem malicko zavidim a to len to,ze sa mas o koho opriet,ale ja nemam nikoho.kto by ma podrzal,len jednu kamaratku.a moj priatel?hm...ten ma do toho dostal,ale absolutne mu je jedno ci mi je dobre alebo zle,hlavne ze fungujem.ani trochu citu neprejavil,ze mu je luto co mi sposibil,a tak som nato sama.ale nevadi nejako sa s tym popasujem,a hadam to zvladnem.myslim si ze by mi dost pomohlo aj to,keby mam ineho priatela,alebo keby som sama.on nie je schopny ist so mnou ani len na prechadzku,nie este mi prejavit nejaky cit.od toho ma velmi daleko.tak aj na teba posobi pocasie.nic prijemne ze?Tani aj ked nasilu ale skus ked ti je pod psa nieco robit.vyskusaj to.ja to robim aj ked ozaj nasilu.mozno ti to pomoze.treba vyskusat vsetko.prajem ti mnoho stastia.

ooo/táňa

DADA ďakujem. Počasie na mňa vplýva veru, som veľmi meteosenzitívna. Ja si stále hovorím, že vďaka Bohu, za moju rodinu a môjho priateľa, bez nich neviem akoby som to zvládala... všetci sa snažia ako môžu. Deti nemám, iba priateľ má 13 ročnú slečnu, ktorá je práve u nás. A ja nie som schopná života, tak som sa skryla k rodičom a nechala ich samých... už je chúďa na to zvyknutá, že mi nebýva dobre a nič sa nepýta. Práve preto som vysadila AD, že sme chceli dieťa, ale dopadlo to takto... uvidíme neskôr, mám 28 rokov, takže ešte je času...

dada

Tani diki ze si mi popisala z coho ti to vzniklo.prepac ale si v mojich ociach silna zena,ked si mala taku vaznu chorobu.ty sa momentalne trapis 4 mes.ja 2 roky.mne to tiez vzniklo zo stresov,co mi sposobil moj priatel a stale sposobuje.takze pokial s nim zotrvam neviem ci sa z toho tak lahko dostanem,ale aj napriek tomu sa snazim.vies ked clovek prekona mnoho stresov a nie je medzi nimi ziadna pauza,prakticky ked su na dennom poriadku,clovek ochorie.to som citala v jednej knihe a myslim ze to je pravda.nasledujes sa ako na teba posobi aj pocasie?na mna priserne.ked su vykyvy,tak som hotova.vies kolkokrat si poviem ze radsej v uvodzovkach nech ma slak trafi,ako sa mam takto trapit,ale potom si spomeniem na moje deti a zivot ide dalej,lebo viem ze ma potrebuju.Tani ty nemas deti?ak nie odporucam ti,lebo su hnacim motorom.prajem ti skore uzdravenie.

ooo/táňa

Vznikli mi zo stresu. Najskôr som ja mala rakovinu a potom ochorel veľmi vážne otec, z čoho sme boli zostresovaní všetci, to bolo hrozne náročné obdobie a vtedy mi to začalo... takže tak

ooo/táňa

DADA tieto stavy mi začali pred cca 4 rokmi, vyše roka som sa trápila a behala po lekároch, ktorí nevedeli prísť na to, čo mi je... nakoniec mi nasadili AD cipralex a bolo dobre na dva roky. V januári som ich začala vysádzať a v júni sa mi to vrátilo. Toto je štvrtý mesiac, čo sa s tým znovu trápim, beriem už tretie antidepresíva, skúšame a nič... stále mi je rovnako zle... dva mesiace na péenke...

dada

ahoj tani.fakt nie si sama komu sa toci hlava.ja som totalne dezorientovana.a moje oci,su jednoducho neni moje.ked sa na nieco pozriem,ako keby sa mi to pohybovalo pred ocami,a bolia ma.Tani nesmies prepadnut panike,a strachu.mne ked je blbo,tak si sama pre seba poviem"do prkna musim to zvladnut,musim nad tym zvitazit"kolko dlho mas tieto stavy?je dobre ze si hovoris ze chces zit,to je velmi podstatne.ja to tiez propagujem:chcem zit naplno,musim!!!drzim palce aby si to zvladla.neboj sa raz sa vsetko na dobre obrati.vies co by ma este zaujimalo?z coho ti vznikli tieto stavy.ak ti to nebude zatazke napisat mi to.dakujem Dada

ooo/táňa

Ešte k tým liekom: doktorka mi povedala, že do 2 týždňov má nastať výrazná úľava, zmiernenie príznakov, tak už nemám veľa času. Viete začínam mať panický strach z toho, že budem patriť medzi tých 20%, ktorým nezaberú žiadne lieky a nedá sa im pomôcť... takí proste sú...