Zle znášam vypäté situácie a keď som sama doma . Lekár mi dal Xanax, poradte niečo z homeopatie alebo niečo iné len nie lieky.
Úzkosť
Zuzanka: pytam sa preto, lebo ja dlhodobo bez liekov nemozem byt, mam to viackrat odskusane. Preto som sa doteraz neodlhodlala k tomu aby som odisla a uvidim ci sa nakoniec odhodlam. Lebo by bolo dost blbe keby ze niekam odidem a po mesiaci budem zhanat doktora. Ale s tym zdravotnictvom ste ma nepotesili.
Tonina tie priznaky sa u kazdeho trocha lisia,ja som sa napr.dusila,mala som palenie od zaludka az do srdca,pocit ze to je iste infarkt,trpla mi lava ruka a niekedy som mala pocit ze si necitim cele telo ako keby som ochrnula ale to bol len pocit,bolela ma hlava ked mi menili lieky,teraz ma boli krcna chrbtica
Ahojte kocky!Tani bola som u tej novej psychiatricky,bola velmi mila,dala mi nove lieky:Ludiomil,Ansilan,Lexaurin.o 10 dni idem na kontrolu,som zvedava ako mi zaberu.tebe je dnes na figu?mozno to je aj tym pocasim,alebo to nase telo je uz na to tak zvyknute,ze nevydrzi dlho bez toho napatia.ale ako si zvyklo na to napatie,tak si musi aj odvyknut...drzim palce,nech sa ti polavi,ale aj vsetkym co sme tu.ak ma niekto skusenosti s tymito liekami,nech mi o tom nieco napise.budem vdacna ahojte!
dievčatá...ani jedna ste mi nenapísala..aké ste mali fyzické príznaky pri úzkostnej poruche, čo všetko vás bolelo.........
ano ta akupunktura je presne zamarana na depresiu,uzkost,celkovu vycerpanost....Ma s tym skusenosti 4 roky pracovala v pekingu a v anglicku to vystudovala.Este som tam ale nebola,musim trocha krotit financie,vies bola som aj na tom laseri teraz aj dva krat v kupele cez vikend a aj tento vikend sa chystame do obrovskeho wellness centra na cely vikend,ja sa tak trocha tych ihiel bojim....Neviem ako sa volala ta masaz,povodne som mala aroma objednanu ale citil zo mna napatie ked ma masiroval tak sme sa dohodli ze mi spravy inu masaz na odblokovanie,ja som sa na nazov nepytala
Pre Sunnie: Som v Anglicku, moje uzkostne stavy a Panicka porucha prepukli tu. Bolo to pred dvomi rokmi. Vtaedy som sa musela vratit domov, moja obvodna lekarka ma poslala rovno za psychiatrickou. To bolo moje stastie, hned po prichode domov moja skusena obvodna lekarka urcila spravnu diagnozu. V Anglicku ma obvodaci (GP) nielenze nikde neposlali, ale liecili ma na alergiu a zapal hrdla, uzkostna porucha ich ani nenapadla. Tak som tu 3 mesiace uzivala antibiotika a antihistaminika, az som sa na to vykaslal a isla som domov. Ako uz napisala Katka30, anglicke NHS zdravotnictvo (statne) je horsie, ako nase. Napriek tomu, TA nechcem celkom odhovarat, niekedy zmena pomoze. AK ta trapia doma konkretne veci a nevies si pomoct inak, skusila by som to. Len to pocasie tu je take, ake je. Dnes prsi, ale je teplo. Tu ked prsi, to je aj 5 a viac krat za den. Da sa to vydrzat, ale ked svieti slnko, tiez sa citim lepsie.
Dnes po dvoch rokoch som bez liekov, som tu na mieste, kde som si myslela, ze sa nikdy nevratim. A vies preco, lebo tie problemy doma uz boli pre mna neznesitelne. Nechcela som byt na liekoch a uzkostne stavy sa mi vratili. Zistila som, ze nie je dolezite kde zijes, ale ako. Vsetko jedno, tu ci tam, starosti si ta najdu, ak im das prilezitost. Ty sa pytas, ako je to so zdravotnou starostlivostou v anglicku, odpovedam, je to hrozne, ale da sa tu zit, ked sa budes spoliehat na seba nie na lekarov. Ak chces ist do zahraniciaa mas vopred strach, ze kto Ti tu pomoze, aky psychiater, ake lieky, to je velmi zla vychodiskova pozicia. V prvom rade ty sama si mozes pomoct, ale len ak budes skutocne chciet. Toto je ta najotrepanejsia veta, aku poznam, ale aj najpravdivejsia.
Niekedy sa tiez citim dost zle, ale snazim sa riesit veci, ktore sa vyriesit daju a tie co sa nedaju, nechat jednoducho tak, nezaoberat sa nimi. To mas ako s pocasim, ak prsi, nic s tym neurobis, tak nech prsi, skoda sa rozculovat.
Prajem pekny den vsetkym na tomo fore a vela zdravia.
MONIKA a vieš presne ako sa tá masáž volá? Mne je dnes na hovno zase... včera som mala taký lepší deň, tak dnes zas pohroma musí byť... A čo ti povedala tá žena, vie akupunktúrou spraviť niečo aj s úzkosťou a točením hlavy:)?
TAni ja som prave nasla taku zenu na akupunkturu ktora s tym ma skusenosti,ale ta masaz z tej cinskej terapie mi fakt pomohla to vam vrelo doporucujem!!!!!Stala ma nejako 500sk a trvala 1 hodinu.Oplati sa!!Ja teraz beriem sertralin uz len vecer a cely den nic neberiem len sem tam guajacuran si dam,zatial som celkom v pohode hlavne od tej masaze....a pocasko je o nicom to mate pravdu
Ahojte.....ja som az teraz vstala, nedalo sa mi skor vstat, som uplne vyflusnuta. Vcera som prisla z roboty o pol noci, mala som brutalne zatazujuci den a to bol este len pondelok. Hrozne som unavena, nemam vobec energiu. A to idem za dve hodiny zase do roboty, tesim sa:-))))) Drzim vsetkym palce na zvladnutie dnesneho dna.
ahojte dievčatá, aj mne je často zle, najhoršie je, že mňa najčastejšie bolí srdiečko, mám pocit, akoby mi ho niekto zvieral, a tiež ma tam často pichá, tak neviem, čo to môže byť.........lekár vraví-psychika..alebo chrbtica..ale verte dnesšným lekárom, od malička mám aj prolaps chlopne..ale to že vraj ma viac ľudí, ja sa len bojím, aby tie bolesti a pichanie srdca-nesúviseli s tým prolapsom, je to hrozné, keď človek má taký čudný pocit pri srdci..abolí ho to.pekný deň..aj keď počasie nanič, a napíšte dievčatá