Zle znášam vypäté situácie a keď som sama doma . Lekár mi dal Xanax, poradte niečo z homeopatie alebo niečo iné len nie lieky.
Úzkosť
ahojte, no konecne som tu opat. bola som v pondelok aj utorok v skole, domov som prisla az o 9tej vecer a to tak sa rychlo osprchovat, najest a sup do postele. mne zhruba posledne dva dni nie je moc dobre. proste som strasne citliva a mam pred kramami, uz su na spadnutie. u mna sa to ale neprejavuje tak fyzickymi priznakmi ako tymi hnusnymi pocitmi... a strasne lahko sa viem do niecoho vcitit.. profesorka vcera pouzila slovo "paralyzovany" a mne sa hned roztocila hlava lebo som si spomenula ze raz v zivote ked som mala upal som odpadla a uplne sa mi vratil ten pocit a mala som pocit ze pomaly odpadavam. tak som si radsej supla neurol a bolo. inak mi bolo aj zvysok dna tak divne pocitovo - proste som riesila asi milion "co ak"-ov typu co ked mam nahodou aj depresiu a co ked ma nahodou nebavi zivot a bla bla bla.. pritom ma zivot bavi aj vsetko, co by som dala za to keby som tie kraviny nemusela riesit. ja si uvedomujem ze to su vsetko sprostosti a napriek tomu ich neviem vybit z mozgu. teda viem.. ale nie uplne a pocitovo to potom prezivam :( ah jaj.. ale mne je vzdy pred kramami horsie..akoby mi uplne sibalo. aj vam byva pred kramami inak? a mam toho aj inak dost vela, same stresy, teraz som v praci tak si hovorim ze konecne si oddychnem. paradoxne v praci. chyba mi velmi vela veci na svete.. mam pocit ze nikoho nemam, len priatela. u rodicov davno necitim oporu a strasne mi to chyba :( velmi velmi :( a je to take cudne, ze ja si napr nevycitam ked sa mi toci hlava alebo sa mi zle dycha - to mi pride take normalne ze ok, stres alebo uzkost alebo co.. ale ked pridu tie pocity to si pripadam ako nenormalna a slaba a zla a neviem aka.. no hrozne :( vam sa ako dari? Tani ako s priatelom? (ja viem,ze do toho absolutne nevidim ale stale akosi dufam ze sa date opat dokopy, lebo podla toho co si pisala mi to pripadala velka skoda ze ste sa rozisli, ale samozrejme, ty do toho vidis a ty si v tom vztahu takze ja to nemozem posudit) ked pride "navsteva" verim ze aj moje prispevky sa zmenia na pozitivne a slniecko bude zase svietit :) btw pocasie mame v BA otrasne.. drzte sa!:))
Tani ahoj.....a vsetci dobre ranko:-) Mne je dnes tak celkom okej, vstala som skor, lebo nejake babky sa pri mojom spalnovom okne rozpravali, tak ma to zobudilo.Dnes mam brutus tazky den, o 2 mam schodzku s nasim prezidentom spolocnosti, no mam lepy:-)))) Urcite nieco pocas schodze vymyslim a budem musiet odtial odist, dufam aj, ze to bude v takom uvolnenom duchu prebiehat, lebo sa zblaznim:-)))) Ale inak fajn, idem si pustit ordinaciu zo vcera a pojdem sa chystat do prace. Prajem Vam krasny den. Mimochodom dnes ste mi dali zabrat, musela som dohnat zo vcera vecera vsetko citanie:-)))))
KATKA dnes ti je ako? Nerieš už tie diskusie včerajšie, my berieme AD, lebo to inak nešlo a hotovo. Neznamená to, že nemáme v pláne aj iné veci, je tak ? :)
Zuzanka nemame deti ale planujeme.preto som aj doktorke povedal ze nechcem AD lebo mozu ovplyvnit moj sexualny zivot.tak povedala ze dobre ze hovorim a dala mi Wellbutrin.ten prave naopak vzbudzuje zevraj chut na sex :) dnes mi je dobre uz od rana a vobec ma nenapaduju myslienky typu ze som chory.uvedomujem si ze treba zit naplno a ja tu moznost mam.aj ja som vdacny ze mam taku manzelku.inak spitomin beriem uz 6 tyzden.sice prvy tyzden som bral len 5mg 2x denne a doktorka povedala ze to je detska davka ze aspon 10mg 2x denne.ze dospely clovek ked chce aby zabrali tak moze brat cca 30mg denne.tak teraz beriem asi 4.tyzden 2x10mg.tebe kedy zacal zaberat?mne je v podstate dobre akurat citim take vnutorne trasenie a na to by mal zabrat prave spitomin.potom budem v poriadku.citim si kazdu zliku v nohach aj rukach.taky nepokoj a s toho moze byt aj ten stav.to ked doliecim tak bude vsetko ok :) alebo si zas najdem inu chorobu.ved ja sa ich stale snazim hladat.ja ked som bol v puberte a rozisiel som sa s frajerkou tak ma to bolelo ze som trppel a plakal pol roka.taky citlivy clovek :) a potom som to zapil alkoholom :) ale alkohol nieje dozivotne riesenie na smutok lebo pecen mame tiez len jednu :D
zuzanka65, ja nemam iba ataky, pri ktorych dycham do sacka, ja mam aj depresivne stavy a vtedy do sacka sa dychat neda:-) Na nete som sedavala nie hodiny, ale dni, aby som co najviac info vytazila. Velmi zalezi, ze v akom stadiu sa choroba podchyti, ak v skorom je to famtazia, ak clovek si zacne uvedomovat stav ked uz je neskoro, moze RNG aj hocikto pisat o mineraloch.....keby si RNG vytrpel to co my tu, inak by hovoril a inak by utekal k doktorovi.
Mišiak musím ti gratulovať k takej manželke.Mať rodinné zázemie a človeka o ktorého sa môžeš oprieť je polovica úspechu pri tejto liečbe.Je pravda,že človek,ktorý to neprežil to nedokáže pochopiť tak ako ten čo s touto chorobou zápasí ale už len to že sa vrátiš domov kde ťa čaká niekto kto ťa ma rád je veľmi dôležité.U mňa je to podobné môj manžel ani len netuší čo mi vlastne je pretože mne sa to začalo prejavovať vysokým tlakom až neskôr som zistila že ten tlak bol vlastne súčasťou úzkosti,ale viem že keď prídem domom neriešim rodinné problémy mám doma pokoj, deti mám tiež veľmi zlaté hoci v ich veku ma už veľmi nepotrebujú.Mne sa môj stav zlepšil bez AD len spinomin som užívala ale to je individuálne.Chcela som však týmto len povedať že si musiš vážiť to čo máš doma,nezaoberaj sa otázkou že ona si ťa nezaslúži,keby si to myslela aj ona už dávno s tebou nieje.Neviem či už máte deti,ale ak nie aj to by mohlo zmeniť tvoj život a tvoje myšlienky by sa orientovali iným smerom.
vie tu prosím niekto, či sa smie užívať homeopatia s AD? Lebo mám ísť nejakej homeopatičke, stojí dosť peňazí, tak nechcem tam prísť a počuť, že som tam zbytočne, lebo sa to nesmie kombinovať
VEVE tak pošli už toho chlapa do kelu... Miloš to spravil, Dada to spravila, ja som to spravila... dokedy sa chceš nechať ničiť? Ak je to naozaj tak, že vás chce, tak sa spamätá a začne niečo robiť... potom sa k nemu eventuálne môžeš vrátiť... ale takto si sama podlamuješ nohy. Otec je otec, toho je ťažko sa zbaviť, zvlášť ak nemáš kam ísť, ale priateľa sa zbaviť môžeš, lebo ak ťa vzťah ničí, tak nie je v poriadku. Viem o čom hovorím. A to podotýkam, že môj priateľ - toho času bývalý - mi bol vždy obrovskou oporou a teda stále aj je, to sa iste nezmení v dohľadnej dobe
chlapci vy ste to tu roztočili :) konečne tu máme aj mužské osadenstvo (okrem Miloša, nezabudla som na teba, neboj:)). Alex v poriadku, dobre, že si napísal, pokojne píš častejšie.
nemyslim si ze ten strach ide s tej strany.ale ako prisiel tak odide.je pravda ze ten atkak ak sa to da nazvat(taky blby pocit) sa mi stal tyzden pred tym ako prsiel ten strach.a zobral som ho v pohode a isiel som spat.ale o tyzden na to prisiel ten blby pocit tlak v hlave a pod.lezal som na lavej strane.od malicka lezim na srdci.zrazu blby pocit(mal som v sebe 6.piv) a prisla brutalna panika.nevedel som co robit rychlo som pribehol k menzelke zacal sa triast a plakat.a neviem preco.nechapala co mi je.rano idem do roboty vsetko je v pohoda a na polceste som zacal rozmyslat co sa stalo a tym som si ten strach privolal.keby som sa k tomu rano nevratil tak zijem normalne.neviem coho som sa bal ale naburalo mi to psychiku.vtedy som si uvedomoval ze nechcem takto zit len s kamaratmi ale ze mam najlepsiu manzelku a chcem sa jej venovat.to vo mne vzbudilo emocie.mal som strach ze o nu prichadzam a odvtedy sa neviem dat dokopy.asi depka ale uz beriem AD 7 den.snezim sa na to nemysliet a vtedy je vsetko fajn.zrejme keby som v ten vecer nepil tak si s toho ataku nic neobim ako cely zivot a isiel by som spat.ale na druhej strane taketo znamenie bolo treba.