Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Úzkosť

katkaxxx

Tani necitaj take knihy.. vrat sa k nim neskor ked ti bude lepsie ak ta tak zaujimaju..zacali ste tu debatu o detoch.. no ja som o tom dost citala a moj zaver je takyto: uzkost ako choroba sa nededi. moze sa zdedit "uzkostlivost" ako ludska vlastnost (ale aj nemusi) a ak dieta vyrasta v zlom prostredi, nema dostatok lasky atd atd tak moze prerast v uzkost (co moze samozrejme aj u normalneho cloveka ze ano) ale su to vsetko len domnienky, nie je vedecky dokazane ci to je naozaj dedicne. dokonca som sa na to pytala svojho terapeuta - povedal ze pri schyzofrenii je to riziko 13% a schyzofrenia sa povazuje za dost dedicnu chorobu.. pri tychto uzkostnych ochoreniach je to okolo 4-och percent!!! co nie je az tak vela. a ked si vezmete ze sa to vsetko aj tak najviac ovplyvnuje vychovou tak vam z toho vyjde to ze sa zbytocne trapite. U nas v rodine nemal nikto uzkost ani psych. problemy, tak po kom by som to asi tak zdedila??? a ak to mam teda ziskane, tak sa mi to akoze zapise do DNA? ved to je tiez blbost.. tot moj nazor

ooo/táňa

ZUZKA tak teraz si pobavila ty mňa... do takýchto detailov a katastrof to moja myseľ nedoťahuje :)Idem von, tak sa na čas lúčim

zuzanka65

Katka30, o dychani do sacka som pisala preto, lebo sa tomu niekto cudoval. Prislo mi to trochu hlupe, ze sa chce liecit a nevie podla mna zakladne veci. Vidim, ze ty robis vseko, aby si sa z toho dostala, to je fajn. Ja mam zmiesanu depresivno uzkostnu poruchu, inak by som si nedovolila pisat aj na temu depresia, hoci depresia je aj o inom.
Baby, na temu PMS by mala byt nova tema, je to tazke aj pre "zdrave" zeny. Tam by sme sa docitali... Ja napriklad vtedy mam take nervy, ked mi niekto povie nieco, co sa mi nepaci a za normalnych okolnosti by som normalne odpovedala, snazila sa vysvetlit co sa mi nepaci a preco, pred kramamy zacnem kricat, vadit sa napriklad s muzom, obvinovat ho, ze mi to robi naschval a podobne nezmysly. To su hormony, je to normalne, tiez to prejde.
K tym "co ak"-om: ooo/tana s tymi palacinkami ma to pabavilo a hned ma napadlo, ze ked si myslela, ci ti nepride zle, ze odpadnes, mohla by si spadnut na panvicu, ta by spadla na zem a plamen z plynoveho sporaka by ta popalil a mohli by sa ti chytit horiet saty a mohol by sa zapalit aj cely byt. To je blbost, co?
Vidis Katkaxxx, nie si sama, len si povedz, ze su to kraviny, sama to dobre vies. Ber to s nadhladom a povedz si, "Moj zivot je plny katastrof, ktore sa nikdy nestali." a toto je jedna z nich.

ooo/táňa

No ja práve dieťa chcem, to viem iste. Aj keď už nie 4 ako kedysi, postačí jedno :) A ja Coelha milujem, čítam všetky jeho knihy, len táto zrovna neprišla celkom v správny čas...

zuzana12345

Magnézium znižuje tlak.Tanička to už väčšie blbosti čítať nevieš? Ja som tiež čítavala knihy od Cooka a podobne teraz radšej nečítam nič čo je z lekárskeho prostredia lebo by som mala všetky choroby sveta a nepozerám ani 112.Prečítaj si radšej niečo menej náročné čo nebudeš musieť rozoberať

sunnie

tak necitaj take knihy, zbytocne ta to rozrusi. on inak pise riadne haluze. citala som davnejsie alchymistu, to bolo tiez take cudne. alebo som to spravne nepochopila.

sunnie

Tana,ja som tiez uvazovala nad tym ze ci by moje dieta po mne toto nedostalo a teda ci je vobec vhodne aby som dieta vobec mala v takomto stave resp. ci budem schopna byt dobra mama ked mam co robit sama so sebou. Ale este par rokov to neriesim aj ked mi biologicke hodiny pomalicky tikaju. Ja sa stale na dieta nejako necitim a neviem ci to niekedy pride. Asi som divna. Na druhej strane si uvedomujem ze tolko casu spekulovat uz zase nemam.

ooo/táňa

niečo vám idem povedať ešte... čítam knihu od Coelha Veronika sa rozhodla zomrieť a to je z psychiatrickej kliniky a všetci tam majú úzkosť, PP a depresie... a začal tam detailne popisovať ako prichádzal na jednu babu atak a mňa to tak vystresovalo, že som mala pocit, že už začína aj mne... okamžite som zavrela knihu - to bolo večer - a ešte som ju neotvorila. A vtedy som si dala aj ten neurol. Chápete? Totálna blbosť

zuzana12345

Tani ja už rok beriem Magnex+vitamín B6 je tam 180 tabliet a stojí to okolo 200korún.Ja som to začala brať na tlak a stále aj keď sa mi tlak upravil ho užívam jednu tabletku denne.