Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Úzkosť

alexx_le

chcem sa spýtať. je niekto z vás dlhoročný fajčiar? ak áno, vraveli vám lekári, že by ste to mali obmedziť alebo prestať vzhladom na stavy úzkosti a pod? ja sa tohto zlozvyku neviem dlhšie zbaviť, aj ked na pár dní prestanem, potom si poviem že mám na to strašnú chuť a začnem znova. mám z toho zmiešané pocity, pretože čo ak je fajčenie to čo mi úzkosť sčasti privoláva,resp.ju spôsobuje podvedomý hnev samého na seba že sa toho neviem zbaviť. ak máte nejakú skúsenosť, prosím, dajte mi vedieť

alexx_le

ešte jedna vec ma napadla. ak si tak premietnem mamu a jej súrodencov-mama dostáva ataky sporadicky, ked sa rozčúli alebo občas aj z počasia. dá si tabletku a je v pohode. ujo aj teta svorne tvrdia, že sa s tým vysporiadali a neužívajú lieky. teta je veselá kopa a dosť ukecaná, ale občas na nej vidieť že nemá práve svoj den. možno zvolila taktiku, že si to nebude pripúšťať a ani o tom hovoriť. neviem. ujo ten sa odsťahoval z mesta na vidiek a teraz prerába dom, možno zmena prostredia mu pomohla. spomínam to len ako príklady, ak by to niekomu pomohlo posunúť sa dopredu. tak sa tu zatial majte:)

alexx_le

inak, presne ako ste tu spomínali. hoci už viem čo mi je, a viem že to nie je smrtelné a že fyzické prejavy a blbé stavy sú sposobené mojim podvedomím príp.vedomými negatívnymi myšlienkami, sám to neviem zmeniť.teda do určitej miery viem odvrátiť negatívne myšlienky a tým si zlepšiť aktuálny stav. proste je to zakorenené v podvedomí, kde som si to živil možno dlhé roky, ani som to netušil. teraz sa snažím nabrať dostatok pozitívnej energie a som ochotný vyskúšať všetko (aspon trochu overené v praxi:)) pomocou čoho by som to zo svojho podvedomia vytrhol aj s korenmi. spomínali ste tu obavy o svoje budúce deti. ja som to napr.zdedil po mojej mame. zaujímavé je, že aj jej dvaja súrodenci tým trpia. každý z nich má dve deti, z ktorých len jedno zdedilo túto "poruchu". takže bud to postupne mizne, alebo sa to u tých ostatných, ako aj u mojho brata este neprejavilo. ale skor si myslim že to zavisí od výchovy a celkovej psychickej stability jedinca. ja som bol odmalicka zadumčivý, nespoločenský a plačlivý a k tomu som bol dosť rozmaznávaný svojou babkou. takže to pripisujem hlavne tomu. podla mna dieta treba pripravit na všetko, ale hlavne ho učiť ako sa zvládať zložité situácie v spoločnosti a pod. všetko v rozumnej miere. ak je to dieťa priebojné a spoločenské, tak pochybujem, že by trpelo niekedy v budúcnosti úzkosťou. toto je však len moj názor-opravte ma ak máte iný názor alebo skúsenosť. pekný usmiaty den prajem všetkým:)

icka

tani:magné prémium beriem jednu tabletku večer,no asi znižuje tlak.Ja aj tak beriem na vysoký tlak lieky tak mi je to jedno.A teraz som začala brať BIO-Q10.Je to ale drahé 980 sk.Ale vraj účinné tak uvidím.je to 60 tabliet.Ale iba to BIO je také drahé.Ja mám s atakmi pokoj ak sú nejaké náznaky tak to rýchlo zmizne.Ale chcem trochu aj vitamíny.čitala som o tom BioQ10 v lekárni v časopise.Teraz ich majú na pulte,môžeš si zobrať.Tam píše jedná česká celbrita /manažérka v telke/že to berie .liečila sa aj AD a toto jej veľmi pomáha.Vyskúšam a potom vám dám vedieť či to má význam.

alexx_le

ooo/táňa, pýtala si sa na homeopatiká. nie som si istý či sa dajú užívať s AD ale kedže ide o výťažky z rastlín predpokladám, že nespôsobujú kontraindikácie-prečítaj si príbalový leták. určite si homeopatiká nekupuj podla rady lekárnika, príp.známych, ale chod rovno za homeopatom. a pamataj si ze dobry homeopat ta nevysetri za 5minut pohladom, ale pohovorom, mozno nejakymi testami, a na základe toho ti predpíše homeopatiká-možno jedny,možno viac. nie je to možno lacné, ale ja som schopný minúť aj posledné peniaze aby som sa z toho dostal. ja som napr.trpel nespavosťou. absolvoval som homeopatickú liečbu, ktorá trvala asi 2mesiace, bral som tri homeopatiká a dnes už netuším čo to nespavosť je. čo sa týka mojho súčasného stavu, zmenil som psychologičku práve preto, že táto sa venuje aj homeopatickej liečbe, a kedže s tým mám pozitívnu skúsenosť, chcem to vyskúšať. takže držím palce ak sa na to dáš. určite nič nestratíš, ale treba ísť za odborníkom a vyrozprávať mu všetko od a po z:)

zuzanka65

No, povedat, ze je to blbost, nie je prave pozitivna myslienka. Asi by to malo byt v tom zmysle , ale povedane pekne, napriklad, v mojom zivote sa stavaju rozne veci, vela z nich je dobrych. Tak nejako.

zuzanka65

Staci, ked si to povies, ze je to blbost, telo by na takuto spravu malo zacat reagovat, ak si to budes opakovat casto,tak ako reaguje na negatinvne myslienky stavmi uzkosti, asi ho treba naucit reagovat aj na pozitivne myslienky.

zuzana12345

Zuzka65 moja švagrina prekonala popôrodnú depresiu skoro pred ôsmimi rokmi a ešte stále ma stavy úzkosti a vtedy pravidelne dýcha do sáčku takže o tom niečo viem a jej to veľmi pomáha.

katkaxxx

dakujem zuzka :) najhorsie je na tom to, ze clovek si to vie odovodnit rozumovo ze to su vsetko kraviny ale tazsie je vysvetlit to hlave a emotivnej casti nasho tela a psychiky :)