Zle znášam vypäté situácie a keď som sama doma . Lekár mi dal Xanax, poradte niečo z homeopatie alebo niečo iné len nie lieky.
Úzkosť
Tani, co by si sa nemohla spytat. Prave dnes som si pomyslela, ked sa ozvala Icka, co sa pasovala za najstarsiu, ze na veku nezalezi. Ja mam 43, nic lepsie ma volakedy nenapadlo, len si dat do nicku svoj rocnik 65.
Misiak.z jaskyne sice nie som ale mam oranzoveho operatora a tu ma len edge pokrytie, takze to ide hrozne pomaly:) ale v piatok už snad budem mat rychlejšie wifi, ak sa tým pánom konečne uráči. Zuzanka, ja som prežíval pri každom ataku zo začiatku to isté ako opisuješ. pocit stiahnutého hrdla a že sa nenadýchnem a dokonca že umriem. lenže obvodný mi pri popise mojich problémov a vzhladom na predchadzajuce anginy, navrhol aby som si dal vybrat mandle, ze to bude asi tym, a ze uz nefungujú tak ako majú. skutočne som mal vtedy trochu zvačšené mandle. a úplne sucho v krku. nebol som schopný prehltnúť, netvorili sa mi sliny-teda počas ataku. tak ma to zviedlo na nejaký čas na inú cestu, a chcel som riešiť vybratie krčných mandli.až potom mi došlo že to je psychický problém a dalšie vyšetrenia to potvrdili. v poslednej dobe už nemám tie pocity a ataky sa mi prejavujú trochu inak-nesťahuje sa mi hrdlo, ale mám pocit ako by som nevedel dostatočne okysličiť plúca a cítim tlak na hrudi. preto som rozmýšlal že si ich nedám vybrať, ale asi si ich predsa dám vybrať,lebo fakt nechcem riskovať dalšiu angínu príp.zápal pluc.to by mi na štastí určite nepridalo. bojím sa zatial ísť na ten zákrok, pretože by som asi spanikáril keby som potom nemohol pár dní poriadne prehltať a hovoriť-tak mi to popisovali tí čo tento zákrok podstúpili.mám síce slúbené odstránenie pomocou laseru a že po dvoch dnoch budem uplne v poriadku, ale predsa... takže teraz čakám, kým si sám nepoviem že som na to pripravený a nebojím sa a dám sa na to,nech mám pokoj:)
Tana, myslela som to skor na Alexa :-) Kazdopadne obom rozidenym drzim palceky nech to date do poriadku prip. najdete nejaky novy zmysluplny vztah :)
ZUZANKA65 a MISIAK smiem sa spýtať koľko vy máte rokov?
inak ja mám dnes celý deň pocit, že sa zadusím, že sa mi nedá dýchať. to som teda fest dlho nemala
Doslo mi, ze asi nevies o com hovorim s tym hrdlom. Nedotkol si sa ma, len som ta nepochopila. Ja som mala pri panickom zachvate stiahnute hrdlo a akoby hrcu v krku, tak som sa bala, ze sa zadusim, ked sa mi to hrdlo celkom stiahne. A ti anglicki doktori mi liecili hrdlo, nie PP, ani neprisli na to co mi je. Len doma na Slovensku moja obvodna hned ma poslala za psychiatrickou. Ale s tymi mandlami si ozaj nezahravaj, bakterie su skutocne, aj ked ich nevidis, ak mas chronicke anginy, tak to ries, ked tam raz su, tak ti ani pozitivne myslenie nepomoze, hoci ma vplyv na celkovu imunitu.
ALEX ďakujem za konkrétny popis tvojej situácie :)Jasné, že som na neho citovo viazaná, je to môj najbližší človek. Nie je to o tom SUNNIE, že sa niekomu prispôsobujem alebo že čakám, že on sa zmení... oni sú to skôr okolnosti a niektoré stereotypy v správaní... ja ti neviem. On je človek, ktorý nevie prejavovať city, to je asi hlavný problém pre mňa.