Úzkosť

alexx_le

no.so sexom je to u mna teda už dlho bieda. možno si klepol klinec po hlavičke, a celá ta moja uzkosť je "protest" proti nedostatku sexu:D no.takže ciel je jasný: romantická večera zložená zo spomínaných potravín a noc plná vášne:) ale to len srandujem. bodaj by to bolo také lahké

alexx_le

Misiak, robí ti problém napr.vlhké prostredie? lebo som zistil, že mne áno. aj vlhké počasie samozrejme. resp.pociťuje niekto z vás zhoršenie stavu v takomto prostredí? pred asi dvoma týždnami som bol na túre po lese. bola tam dosť vysoká vlhkosť, hlavne k večeru a až do noci som sa potom cítil nanič, aj ked zo začiatku mi tá túra zlepšila stav a cítil som sa velmi dobre

misiak

Alex to ano.na klepeta pozor :) inak mne je dobre aj pri sexe aj po sexe takze naozaj si to privolavam sam.musim sa nad tym zamysliet.a prave teraz som sa rozhodol ze uz mi nikde nebude zle.nemyslim fyzicky ale psychicky.vsetky zle myslienky zoberiem s humorom.ale ked ja z nudy myslim na take veci.musim si najst nejaku cinnost.bavi ma skladat PC ale nejako sa mi v poslednej dobe nechce :)

katka30

WAW, VY STE TOHO DNES POOBEDE NAPISALI,NO IDEM CITAT:-)))) AKO SA MAVATE? JA MAM PARADNU HRCU V KRKU A NEMOZEM ANI PREHLATAT, NEVIEM CO MI ZAS JE, ALE NEPANIKARIM:-)))))

mn32

ja sa stavujem celkom ok.v pribalovom letaku pri xanaxe je napisany ako vedlajsi ucinok docasna strata pamete.je to pravda?ja sa potrebujem ucit a nie zabudat.len od strachu z neuspechu to nejak nezvladam a neviem sa sustredit.tak mi kamoska poradila ten xanax.

alexx_le

akokolvek, nič z týchto vecí, teda okrem kuracieho masa, som uz davno nemal vo svojom jedálničku. ak mi to može pomocť tak to skúsim. stratiť tým určite nemožem nič. iba ak by som neopatrne manipuloval so živým rakom:D

misiak

mn32 ked si das xanax raz za cas tak urcite neublizi.ale skus aj nejake ludove rady.napr ten alexov odkaz :) daj si moriaka a raka :)

alexx_le

inšpiroval si ma ako si spomenul serotonin a ze aj bez tabletky sa citis vecer dobre a našiel som toto:

Ste skľúčení a cítite sa mizerne? Náladu by vám mohli zdvihnúť mungo fazuľky, rak, moriak, špargľa, slnečnicové semienka, syr cottage, ananás, tofu, špenát a banány. Strava bohatá na tryptofán, aminokyselinu dôležitú pre stavbu bielkovín, ktorá sa v tele mení na serotonín, môže priaznivo ovplyvniť náladu a duševnú pohodu.

Serotonín sa v centrálnom nervovom systéme účastní predovšetkým procesov, ktoré sa podieľajú na vzniku nálad. Jeho nedostatok má na svedomí zníženie prenosu nervových vzruchov, spôsobuje tak zmeny nálady, celkovú depresiu, prípadne poruchy spánku, podráždenosť až agresivitu.

Odborníci na duševné zdravie hovoria, že aj keď teória o tryptofáne zlepšujúcom náladu je dôveryhodná, jej využívanie pacientami s depresiou má pestrú minulosť. Potravinové doplnky obsahujúce tryptofán boli koncom 20. storočia hojne využívané, ale hodnoverné vedecké dôkazy o ich účinkoch chýbajú.

Ukazuje sa, že najlepší spôsob, ako dosiahnuť optimálnu hladinu tryptofánu v tele, je riadiť sa precízne prepracovaným stravovacím plánom a napraviť nerovnováhu bez liekov. Existujú desiatky potravín s vysokým obsahom tryptofánu. Tento systém funguje na tom istom princípe ako selektívne inhibítory spätného vychytávania serotonínu (SSRI) - napríklad populárne antidepresívum Prozac.

Pre zvýšenie hladiny serotonínu sa doporučuje konzumácia kuracieho a morčacieho mäsa, sardiniek, lososa, čerstvého tuniaka, orechov a semienok.

mn32

prosim vas poradte,zacala som chodit externe na vysku a nejak to nezvladam mam desne pocity uzkosti.bojim sa dat si xanax,aby som nan nebola zavisla.

misiak

ja aj bez tbletky sa vecer citim dobre.ale niekde som cital ze depresivny ludia sa citia lepsie v noci.asi sa vecer viac produkuje serotonin :)