Zle znášam vypäté situácie a keď som sama doma . Lekár mi dal Xanax, poradte niečo z homeopatie alebo niečo iné len nie lieky.
Úzkosť
vieš, zaujímavé je že ked svoj problém začnem rozoberať u lekárky, mám nutkanie plakať. vela tomu nechýba aby sa to spustilo naplno. možno je to znak, že je to tá správna osoba ktorej sa mam zdoverit. a inak, snažím sa myslieť na všeličo a zamestnávať mozog, ale zachvilu ho budem mat opuchnuty od tolkeho myslenia:D a čo si spomínal, že večer si silný človek, tak to cítim aj ja, ale to je asi sposobené tou večernou celou tabletkou. fakt neviem
tana ty si uz bola vyliecena s problemov ak sa nemylim.nie?alebo som si ta splietol? niekto tu spominal ze mu AD zabrali a par rokov bolo vsetko super a potom ich vysadil a zas sa to vratilo.a uz potom nezaberali.radsej ich treba brat ak je cloveku dobre a je normalny.aj keby do konca zivota.ved co je na tom dat si jednu tabletku rano?je to problem?ja beriem lieky na tlak a tiez uz ich budem brat cely zivot.
konecne je vecer.vecer som normalny silny clovek.ziadne depky ziadne uzkosti.ako je to mozne?a ked mi je dobre vecer tak to je asi len kusocek od toho aby mi bolo dobre stale.ved je nelogicke ze kazdy vecer mi nic nieje.asi zacnem robit nocne a problem je vyrieseny :D asi si naozaj len namyslam tuto chorobu :)
proste snažím sa medzi sedeniami u psychologicky skusat aj nejake "ludovejsie" formy liecenia. nemozem predsa sediet so zalozenymi rukami a cakat na dalsie sedenie ako na spasenie. to by som sa zblaznil. pozitivne je ze som donedavna maval problemy dobre sa vyspat, mal som nepokojný spánok, to sa uz upravilo a o to je to teraz lepsie, pretoze ak sa dobre vyspím, tak je velky predpoklad že celý den prežijem v pohode.
Niet zač:) moje ataky sa prejavovali na začiatku tým, že som mal sucho v krku, akoby sa mi mandle zvačšili natolko že mi bránili prehltať a mal som pocit že sa neviem nadýchnuť-že moje pluca nevedia prijať tolko vzduchu ako by mali. to sposobilo u mna silnú uzkosť a nevedel som sa sám bez sedatív upokojiť. v poslednej dobe sa to neviaže na pocit sucha v krku. príde to napr. pri vačšej fyzickej námahe, alebo ak sa zhorší počasie, alebo aj v pokoji-včera som si na pár minút lahol pretože som bol unavený cez den. telom mi prebehla vlna akoby ma zasiahol blesk a na sekundu ma to ochromilo. samozrejme som spanikaril, ale dokazal som sa rychlo upokojit. momentalne skusam aj aromaterapiu. pouzivam pomarancovu esenciu, najlepsia proti uzkosti je vraj bazalka, ale ešte som ju nezohnal
A ďakujem za to preloženie Katkinho článku... veľmi sa mi páči tento prístup, skúšam to tak praktizovať, ale nie vždy sa mi darí, to je jasné
ALEX všetky anxiolitiká sú návykové. Mňa na začiatku tiež moja psychiatrička presviedčala, že oxazepam to vyrieši. Odmietla som ho jesť a o dva týždne som dostala taký panický atak, že som si okamžite nasadila AD. A tiež som časom zmenila psychiatričku a nedá sa to porovnať. Na anxiolitikách je určite väčšia závislosť ako na antidepresívach. Poznám závislých na liekoch, ktorí brali xanax, lexaurin, neurol na začiatku, ale nikto sa nestal závislý na liekoch užívaním AD... Alex ako sa prejavujú tvoje ataky?
alex doktorka urcite vie co robi.akurat lieky tohto typu sa davaju na prvu pomoc pred zachvatom a ked sa beru pravidelne tak nie dlhsie ako mesiac.AD noveho typu niesu navykove.donedavna medzi AD patrili lieky ako xanax cize aj ten tvoj a preto boli AD navykove.teraz nova generacia AD je uplne ina.beru sa 3-6 mesiacov cca.niektore aj dlhsie a potom sa v pohode vysadia.informoval som sa u doktorky.
no,tak teraz si ma nepotešil. našiel som si článok o úzkostných poruchách a podla neho máš pravdu. anxiolytiká sa odporúčajú len na časovo obmedzenú liečbu kontrolovanú odborníkom-čo v mojom prípade zatial tak je. ale fakt sa tam píše o možnej závislosti. ale dúfam a verím že s jej dlhoročnou praxou vie čo robí. ak sa nemožem spolahnuť na nu, tak už fakt neviem...
Alex, aj tvoja babka ma podla mna pravdu pravdu. Ak sa ti tie anginy opakuju porad sa z krciarom, tvoj obvodny, akokolvek je razantny, ti to moze len odporucit. Ak ta liecili na hrdlo ako mna a v skutocnosti si tam nemal zapal, hnis ani ziadneho koka, tak to neries.