Zle znášam vypäté situácie a keď som sama doma . Lekár mi dal Xanax, poradte niečo z homeopatie alebo niečo iné len nie lieky.
Úzkosť
ja mavam tiez derealizaciu, ale nastastie nie moc casto, je to neprijemne. skusim precitat pokial to nie je extra odborny clanok.
KATKA zaujímavé, ďakujem. Psychiatrička mi zakázala študovať si o tom, lebo ma to vždy rozhodí :) A teda keď nič iné, tak aspoň tá derealizácia sa mi zoslabila tými liekmi.
btw nas havko si vcera rozrezal nozicku, asi 20cm, mu to museli zasivat v narkoze :( ale uz je v poriadku
Misiak, par rokov som ich brala kym som ich na cas vysadila.
Ja si neviem predstavit ze by sme nemali TV ale je pravda ze malo pozerame, maximalne tie spravy alebo vecerny program prip. filmy na DVD. Nie je tolko casu.
Dovolenka aj mne vzdy pomoze, hoci aj predlzeny vikend niekde na slovensku. Clovek pride na ine myslienky.
Ja by som doma byt nemohla. Ked som raz bola chvilu na urade prace tak to bola hruza a to som vkuse chodila po pohovoroch, cvicit, s kamoskami a tak. A ked som nedajboze chora doma tak to je tiez na nevydrzanie - clovek sa citi zle a este aj doma je zavrety. Na PP a depresie mi tiez skor pomaha ked som v praci alebo niekde vonku, doma je to horsie. Ja musim byt stale v pohybe aj ked mi je neviem ako zle. Aj dovolenky mavame take aktivne, ziadne lenosenie.
nasla som nieco o derealizacii a depersonalizacii.. kto z vas zaziva tieto pocity? myslim Tani, ze ty si to dost spominala.. nasla som si o tom clanok - toto je link: www.anxietynomore.co.uk
bohuzial je to opat v anglictine, v slovencine by ste tazko hladali informacie, ale ak niekto potrebujete, zhruba do 12.30 som tu a mozem prelozit na co sa ma spytate.. zaujal ma hlavne odstavec kde sa pise ze preco to vlastne vznika taky pocit derealizacie a podobne.. je to vlastne stav mysle ked je mozog a mysel unavena.. takymto sposobom sa akoby "vypne" aby bola na setriacom programe. proste sa potom citite otupene a mimo.. to je to iste ako ked telo je unavene - tak je cloveku na odpadnutie. takto vam vlastne vasa mysel dava signal ze je unavena z tych vsetkych starosti.
menejcennost v ziadnom pripade :) neveziem sa.ja tiez vcelku dobre zarabam.ale ona nadpriemer by som povedal.ale ked mame 13000 uver na byt plus este energie a ine veci ako net kablovka mobili a pod tak ziadna sranda a peniazky maju kam ist.mame spolocny ucet a z neho cerpame a nezamyslame sa nad tym kto kolko :) venujem sa ako konicek PC opravujem instalujem.hardware software tak na pivo som si vzdy zarobil kolko som chcel :D takze menejcennost v ziadnom pripade.a dost si doprajeme.vsetko co chceme si zatial kupime kym sme mlady bezdetny tak my sme take deti.asi by som mal ist fakt do prace ale tam sa zlaknem a pride mi zle :) a PN mi celkom dobre vypocitali tak sa mi este nechce robit :) ale aj chce ale nie do tejto prace kde som bol.vela zodpovednosti tam bolo na mna.ziadny system a to ma ubijalo.hladam nieco lepsie ohladom IT.
Mišiak a netrpíš ty tak trochu komplexom menejcennosti popri svojej úspešnej manželke?Mám pocit že sa tak pri nej trošku vezieš a dosť sa na ňu spoliehaš.Koľko času zo dňa tráviš pri počítači?Možno že by si sa mohol vrátiť už aj do roboty, nie v každom prípade PN pomôže,takto sa stále zaoberáš sebou.Ja som tiež pred rokom bola na PN a musela som sa vrátiť do práce lebo mi doma už hrabalo.Navymýšľala som si všetky choroby sveta.
Zuzka mas pravdu.ale dovolenku uz manzelka vycerpala :) uz ma len na vianoce.rozmyslal som nad tym ale netrufal by som si asi ist daleko.minuly rok sme boli v prahe bol som uplne zdravy a napadali ma myslienky ze sme tu samy a co ak sa nieco stane :) manzelka ma super robotu zaraba od zaciatku o polovicu viac ako ja :) a chce stale napredovat tak nemoze vybrat neplatene volno :D ale na romanticke vecery a prechadzky chodievame pravidelne :)
no veľmi pekne... my máme jeden notebook a na mieste, kam patrí telka v obývačke máme akvarko s korytnačkou. Priateľ to zo začiatku znášal trochu ťažko, ale zvykol si a už telka nechýba ani jemu. Veeeľa času ušetríš, keĎ ju nemáš... veľa hlúpostí nemusíš vidieť a počuť, nemusíš študovať program, prepínať.. a vieš si nájsť kopu lepšej roboty, môžeš sa venovať veciam, na ktoré ti popri telke neostáva toľko času...