Zle znášam vypäté situácie a keď som sama doma . Lekár mi dal Xanax, poradte niečo z homeopatie alebo niečo iné len nie lieky.
Úzkosť
no,aby som to uviedol na pravú mieru. to že nemám kondičku je pravda, kedže rok sedenia za pc a absolútne bez pohybu - ak nerátam prepravu z práce a do práce, príp.po schodoch ak nefungoval výťah - mi určite neprospel. tiež mám stacionárny bicykel, začal som na nom cvičiť, problém je v tom, že ak sa mi rozbúši srdce-a na to mi stačilo 5min šlapania-može mi prísť, a prvýkrát aj prišiel atak. a ak mi po niečom príde atak, zvyčajne sa tomu vyhýbam. je to u mna prirodzená reakcia na nepríjemnú skúsenosť. nevravím že to je správne. práve v tom je u mna problém, že každá činnosť ktorá vo mne vyvolá atak, vzbudzuje vo mne odpor a vyhýbam sa jej. tak sa dostávam do kruhu a pomaly nebude činnosti ktorú by som mohol bez strachu vykonávať. a práve cítim potrebu pomoci zo strany psychologa. ako som už písal, mám chuť a mám prečo žiť, ale stále akoby som nemal dosť energie zrealizovať niečo, zmeniť svoj život k lepšiemu-možno ma spútavajú moje vnútorné obavy:(
Alex,nevrav, ze nemas kondicku, to je vyhovorka. Ja som tiez nemala a po dvoch tyzdnoch pravidelneho cvicenia na DPS, 15 min rozcvicka kazde rano a 2x asi 45 min cvicenie joga, kalanetika strecing, som sa po niekolkych rokoch konecne dotkla dlanami zeme v predklone. Len skus pomaly.
Kati, ty si stastny clovek, ked do toho nezapadas, ja zapadam skoro do vsetkych bodov. Ale dalsie deti ja uz mat nebudem, takze je po probleme.
ALEX relaxácia nie je zahálanie a cvičenie sa nemyslí niečo, pri čom ideš dušu vypustiť. Napríklad joga, hm? Miloš behá napríklad. Ja mám stacionárny bicykel, niečo, čo ti vyhovuje... 20 minút denne, ja tiež nemám kondičku, ale jogu určite doporučujem. A omega3 som myslela papať ako doplnok stravy, lebo v strave toho veľa nenájdeš.
Katka, tvoje co ak-y nam vcera stanou navodili celkom faj debatu na tuto temu aj sme sa pobavili. Skus to brat tak, ze sa na tom zasmejes. Neries dnes veci, co sa nestali. Je tolko moznosti, co sa mozu stat. Ja ked mam co ak-y zachadzam do takych detailov, ze by si zasla. Potom si z toho robim zarty a este poriadne zvelicujem a hovorim si, aka som sprosta.
lebo mi sibe tani :) asi z tych neprichadzajucich kramov alebo co.. ja sa nespoznavam. prejde to. uz fakt bezim, majte sa
KATKAXXX načo pátraš na nete po ďalších diagnózach prosím ťa? Okamžite s tým prestaň, ja to ani len čítať nejdem. Načo sa sama takto panikáriš niečím, čo plánuješ o 5 rokov... dieťa zlaté ...
baby nasla som nieco, predpoklady na vznik PPD: Here is a checklist to see if you might be at risk.
* Poor support from family, partner, and friends.
* High life stress, such as a sick or colicky newborn, financial troubles, or family problems.
* Physical limitations or problem symptoms after childbirth.
* First-time pregnancy.
* Depression during a current pregnancy; 75% of women who are depressed during pregnancy will also have postpartum depression.
* Previous depression; 25% of women who have ever had depression will have PPD.
* Bipolar disorder, also known as manic-depression, which also increases the risk of dangerous psychotic behavior after childbirth.
* A family history of depression or bipolar disorder.
* Previous premenstrual dysphoric disorder (PMDD), the severe type of premenstrual syndrome (PMS).
nastastie do toho moc nezapadam. depresie nemam, mam uzkost. neviem ale ako daleko je od uzkosti k depresii a co je vlastne z toho horsie, ci depresia alebo uzkost. ale mam pocit ze asi depresia.idem uz na terapiu, pridem tak zhruba okolo 3tej, tak sa potom ozvem ako bolo. majte sa zatial
ako ono je to tak ze ja neberiem ani lieky (len sem tam neurol 0.25 - to tak 2x za mesiac alebo tak) a s telesnymi pocitmi to nemam nejake zle, mna len trapia tie "co ak-y" neustale.. :( uz ma to fakt stve. teraz mi extra sibe, lebo tie idiotske kramy nie a nie prist wrrrrrr
dakujem vam baby.. dufam ze ma to obide :( zuzka a ty si sa ako po porode citila? citila si nejake zmeny alebo nie? vsetko bolo ok?