Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Úzkosť

zuzanka65

Poporodna depresia a laktacna psychoza su podla mna dve rozne diagnozy. Katka neboj, presne ako ti pisu ostatne, nemusis to dostat, tak ako to dostanu zeny, co boli predtym celkom zdrave.
Hlavne ziadne strachy teraz, dnes, ved sa ti moze pohorsit.

zuzana12345

Katka vôbec nie,skôr by som povedala že naopak.Vôbec na to nemysli a nezaoberaj sa tým.Ona po siedmich rokoch chce ďalšie ma 34rokov a mysli si že to zvládne.Nesmieš už teraz rozmýšľať čo ak.Je to blbosť stále si hovor že tebe sa to nemôže stať.Ty AD neberieš takže aj keby si otehotnela nemusíš sa pozorovať ako sa ti "zhoršuje stav" hoci to nieje pravda,pri znížení dávky,alebo vysadení.

sunnie

moze byt ale nemusi, to je tazko povedat. aj zdravemu sa moze pohosit a choremu polepsit, kazdy organizmus reaguje inak. no my sme aspon trenovane, nas uz len tak hocico nezlozi :-) radsej nerozmyslaj co bude, ries az ked to bude, zbytocne teraz nad tym spekulovat.
jasne ze sa bojim - co v tehotenstve s liekmi, co po porode, ci sa budem o babo vedit vobec postarat,ako na tom budem zdravotne. a vseobecne ci sa mi do buducnosti s depkami a PP polepsi ci pohorsi, no uvidime.

katkaxxx

sunnie a nebojis sa ze by sme na to mali vyssiu predispoziciu tym ze mame uzkost? alebo to tak nie je? :( boze ja krava blba, zase sa tak bojim :(((

sunnie

Katka, lakt.psychozu moze dostat aj niekto kto nemal dovtedy ziadne ine problemy, suvisi to s porodom. Kamoska to tiez mala a inak je uplne zdrava. Po porode sa jej dost pohorsilo a pomaly sa z toho dostava pomocou liekov. Ale niekto spominal ze porodom sa dalsej babe praveze polepsilo. Nikdy nevies, hlavne ziadnu paniku :-o

zuzana12345

Katuška o tom som tu už písala,asi pred siedmimi rokmi sa to stalo mojej švagrine inak zdravej babe,ktorá ani počas tehotenstva nemala žiadne problémy.Jednoducho to prišlo po pôrode.Inak sa tomu hovorí aj popôrodná depresia alebo ak chceš tak ľudovo že mlieko udrie na rozum.Museli je zastaviť mlieko takže nemohla kojiť a sama sa nebola schopná postarať o dieťa úplný nezáujem a stále plakala.Pomáhala jej moja aj jej mamina aj babička kým sa z toho ako tak dostala.Možno nie často,ale stavy úzkosti u nej pretrvávajú

alexx_le

Ahojte všetci. Mal som nejaké vybavovačky. Dnes sa celkom dá aj ked počasie je trochu nanič. Tani, autogenny trening som este neskúšal. ohladom tychto postupov čakám na radu novej psychologičky. Na relaxaciu mám ešte stále moc rozhádzané myšlienky.neviem sa dostatočne uvolniť:( a možno je to aj tým že nerád zahálam a mám radšej akúkolvek ale hlavne osožnú činnosť. inak si pripadám neužitočný. Cvičenie, ako som spomínal, ma príliš vyčerpáva, pretože za posledný rok som absolútne stratil kondičku. takže velmi pomaly a pozvolna. ked už tak práce okolo domu apod.aby som spojil užitočné s užitočným:) ale ked to preženiem može ma prekvapiť atak, takže si dávam pozor. omega3-myslela si nenasýtené kyseliny v strave?

misiak

sunie.zalezi od diagnotzy.samozrejme pri PP alebo derealizacii a pod sa beru dlhsie niekedy aj dozivotne.ale pri depresii cca 3-6 mesiacov niekedy rok.kamarat ma PP a uz ich vysadil takmer uplne.mne doktorka povedala ze max 6 mes ich budem brat.ani mi ich nechcela predpisovat ale som jej dohovoril ze sa utapam v ziali a ze stale musim mysliet na to ze som chory,tak mi ich predpisala.ved naco sa trapit zbytocne ked nemusis.tak preto sa pytam na diagnozu.lebo niekto ich berie aj ked nemusi(myslim tym mna) ale niekedy mi je fakt hrozne.mne uz na den bolo dobre potom som zacal citat diskusie a plakal som pri tom lebo zrazu som mal kazdu chorobu.a odvtedy sa to zhorsovalo.teraz mi je dobre lebo som si povedal ze mi nic nieje aj fyzicky mi je dobre aj psychicky a dufam ze to tak ostane navzdy.ale urcite pride myslienka ze som chory a som v tom zas.:)ja si to sam vsugerujem a tam je problem.:) kazdy ma rozne diagnozy a netreba si zosobnovat stavy druhych som zistil.asi sa mi vracia zdravy rozum :)

katkaxxx

baby nechcem vas vystrasit, ale nasla som toto forum: www.zdravie.sk
myslite si ze by to mohlo aj nam hrozit? alebo.. nemame na to o nieco vacsiu predispoziciu tym ze mame uzkost? tak ma to vystrasilo.. ja chcem mat deti tak o 5-6 rokov a strasne sa bojim aby sa mi to nestalo. vy ste nad tym niekedy neuvazovali?