Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Úzkosť

alexx_le

Tani, viem že maš pravdu a o to viac ma to štve. je to akoby som sám sebe nevedel rozkázať a áno, asi máte pravdu aj s tými výhovorkami-čím viac vám odporujem, tým viac si uvedomujem, že to tak je. No a vyhýbam sa tomu, aby som chodil kamkolvek sám. vyhýbam sa hluku-moj brácha ma rad hlucnu hudbu kedykolvek a kdekolvek, takže ja utekám niekam do ticha. niekedy mi vadia pachy-mám pocit že ich vnímam silnejšie ako iný. vyhýbam sa mliečnym výrobkom a hlavne jogurtom-to súvisí s tým že som prekonal zápaly plúc a vtedy sa neodporúča konzumovať mliečne výrobky, takže mi to ostalo a teraz ak zjem jogurt, tak akoby mi "zalepilo" pluca (dobra debilina, čo?). ked sa kupem, musim si dat len vlažnú vodu-horúca by mi navodila stav na odpadnutie. lekárka mi to všetko vysvetlila tak, že som si rozdráždil nervy a teraz aj podkožné nervy citlivo na všetko reagujú-myslím tým prílišné teplo-chlad mi tuším ani tak nevadí

ooo/táňa

ALEX pravdu povediac, 5 tibeťanov som skúšala aj ja a tiež mi z nich bolo zle... teraz zvažujem, že ich skúsim znova. Ale veď joga má neskutočne veľa cvikov, skús iné, choď niekam kde sa joga cvičí alebo si kúp knihu alebo si nájdi na nete nejaké cviky... a prestaň sa sústavne vyhovárať na ten atak... panebože Alex všetci ho máme niekoľkorát denne

alexx_le

Tani, s tou jogou to u mna bolo podobne ako s cvičením na rotopede. ja som konkrétne skúšal tzv."piatich tibeťanov"-pat jogových cvičení s postupným zvyšovaním opakovaní. potom mi bolo neskutočne zle a samozrejme som to pripísal tomu cvičeniu aj ked to mohlo mat inu pričinu-a samozrejme som s tým prestal. ako som už písal, nie je to správne, lenže aj keby som v tom cvičení pokračoval a povedal si že mi pomáha, tak by som si podvedomymi negativnymi myslienkami a spomienkami navodil atak-poznam sa. celé je to aj o tom, že mi chýba výdrž, cielavedomosť. bohuzial pre mna. ale samozrejme, že to chcem zmeniť, ale znova tu narážam na to, že nemám na to dostatok síl. (už mi z toho kolotoča fakt šibe:))

ooo/táňa

Napríklad ja mám problémy s tým točením hlavy a bojím sa chodiť sama von. Jeden čas som ani sama nikam nešla. Vždy len kúsok a s niekým. Teraz už idem, aj keď viem, že to bude peklo, ale viem, že neodpadnem ani neumriem, že je to len v mojej hlave, že ma mýli moja mysel. Niekedy sa musím veeeľmi premáhať a presviedčať, aby som išla. Napríklad teraz mám ísť so psom, hlava sa mi točí tak, že ledva chodím po byte, ale proste s ním pôjdem. Lebo si nechcem hľadať výhovorky a aliby. ALEX čomu sa ešte vyhýbaš?

ooo/táňa

ALEX posledná veta to presne vystihla. Pri liečbe PP ide práve o to nevyhýbať sa situáciám, v ktorých som mal atak. Viem veľmi dobre, o čom hovorím, aj aké to je ťažké. Srdce sa ti na bicykli nerozbúcha zo záťaže, ale preto, že očakávaš atak, tak telo je v pohotovosti. Bicykluj pomaly, žiadne šprinty, z nohy na nohu a nevyhováraj sa... joj my ťa tu dáme do laty :)