Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Úzkosť

katkaxxx

ozaj zuzi - ty mavas este uzkost alebo nie? beries nejake lieky? mozno si uz o tom pisala ale nepamatam si uz :( mne bolo uz dobre dost dlho, fyzicke priznaky uz tiez v podstate nemam, uz velmi dlho sa mi tazko nedychalo ale uz asi 4 dni ma ide porazit, furt musim nejake debiliny riesit jak blba (sorry za slovnik ale uz fakt zurim) uz aby tie idiotske kramy dosli lebo mi uz fakt asi tlacia na mozog. spominali ste tu pred par dnami plac a schopnost vyplakat sa.. no mne by ta schopnost veru nechybala lenze ju nemam kde praktizovat. v praci sa neda a doma o nicom nevedia, takze musim hrat divadlo. proste mam v sebe nahromadeny stres a pocity a tak velmi si potrebujem poplakat, uplne to citim, a proste nemam kde. hneva ma to. este aj na priatela som nervozna ze co je tolko v praci, no dnes je to so mnou hotove peklo. ale inak na terapii bolo super :) sme prediskutovali vela veci, ja to vsetko uz rozumovo ovladam, len asi zlyhavam pri aplikovani na realitu :) ale ja sa polepsim baby :) a uvidite ako vas tu o par dni budem tesit pozitivnymi prispevkami :D teda aspon dufam ;)

zuzanka65

Katkexxx: Veľmi dôležité ale je, si uvedomiť, čo od liečby očakávame. Požadujeme, aby terapia viedla k tomu, že ma už nikdy nenapadne myšlienka, ktoré sa obávam? Potrebujem, aby som už nikdy ani v náznaku nepocítil telesné príznaky, ktoré som vnímal ako ohrozujúce? Ak má pacient tieto požiadavky, vystavuje sa riziku, že sa sám bude podieľať na udržiavaní týchto ťažkostí. Na takto formulovanú požiadavku vám nepomôže žiadna terapia.

katkaxxx

zuzi - ja mam pocit ze som sa cez uzkost tiez velmi vela naucila. hlavne o vztahu k druhym ludom. ale mam pocit ze uz som sa toho naucila dost, ze by aj stacilo.

zuzanka65

Niektori tam v diskusii zamenili uzkost s depresiou, aj ked su to sestry, nie su identicke dvojicky. Je to brutal, ten clanok, to je pravda, no pripada mi strasne pravdivy, niekedy si myslim, ze je dobre, ze som ochorela, prinutilo ma to prehodnotit veci, vztahy, zivot. Asi mi to take pripada len teraz, ked nemam panicke zachvaty.

emma18

Prosim neviete niekto ci sa da este objednat SJW? Lebo som niekde citala ze sa to uz neda. Som s tym spokojna a ked si nedam kazde rano 2 tabletky tak som taka nijaka :o)