Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Úzkosť

alexx_le

no,telesne príznaky sú také, že sa mi zvýši tlak a tep, občas ma pichne v hrudníku, občas ak je to velmi silné ma na čele zaleje studený pot. občas mi prebehne telom taká zvláštna vlna od hlavy po paty. nie je to ani teplo, ani zima. proste taka zvlastna vlna-možno nejaky nervovy impulz alebo čo. fakt neviem. ono je to ako kedy-ten zvyseny tlak a busenie srdca je pri ataku stale, ostatne veci sa mozu ale nemusia pridruzit

alexx_le

neviem či tieto stavy tá krčná chrbtica sposobuje, alebo len umocnuje, ale akokolvek cítim tam súvislosť a viem že sa teraz hlavne budem venovať tomu aby som si ju dal do poriadku a potom uvidím čo a ako. ja si inak nedávam pozor na správne držanie tela pri sedení, len niekedy ma to trkne. aj pri chodzi skor pozeram do zeme ako by som mal vyrovnany postoj. neurologicke vysledky mi potvrdili ze musim spevnovat a precvicovat krcnu chrbticu. no, a toto čo som písal si všímam posledné dni(možno som si to predtým nemal ako všimnúť).pri sedení v aute sa mi to potvrdilo a tam som si to prvýkrát v pondelok uvedomil, ked som mal silný atak v meste a musel som ufujazdit na aute prec do "bezpecia domova". bol som oprety hlavou a vyzeral som ako ochrnuty, ale bolo mi tak lepšie. akonáhle som sa naklonil aby som videl na semafor, točila sa mi hlava a bolo mi o dosť horšie.

ooo/táňa

ALEX ale telesné príznaky každopádne nemáš pri atakoch, hej? Iba to občas točenie hlavy, čo si spomínal...

misiak

alex ale ja sa tych atakov nebojim.asi preto ze su take slabe.oni pridu ked zneistim sam seba.ale nebojim sa ich.a preto vlestne neviem preco sa bojim a to je na tom najhorsie.a preto neviem preco obcas neobsedim,ale to prejde.dufam :)

alexx_le

no.ale celkovo spočítané a podčiarknuté sa mi príchod atakov a priebeh atakov mení-myslím to tak že niekedy cítim vnútorný nepokoj, inokedy som mával sucho v krku pred atakom. počas ataku mam niekedy nutkanie ze musím sedieť v klude, inokedy ma to núti hýbať sa. všelijako sa to obmiena

ooo/táňa

ALEX no hej, s krčnou chrbticou tu máme viacerí problémy... ja preto chodím na masáž... ale tak presne som to nevyskúmala ako ty s tými polohami :)

alexx_le

Misiak, na to som chcel tiež reagovať. tiež sa mi stalo niečo podobné. sedel som v spoločnosti, bavili sme sa, bolo mi super, zrazu som vyskočil akoby do mna vrazil blesk. normalne ma svaly katapultovali do postoja a musel som odist niekam kde som bol sam. stalo sa mi to viackrát. naposledy minuly tyzden. sedeli sme na navsteve u pribuznych, vsetko super, spominali sme, a zrazu cink, a uz som musel utekat. nasi vedeli o co ide, tak sme šli rýchlo domov. ked si to spatne premietnem, tak som podvedome myslel na to, aby mi neostalo zle, že teraz mi je skvele a nechcem aby to na mna zrazu prišlo a stavím sa že práve tá myšlienka to spustila

alexx_le

No. cítil som sa nepokojne. musim povedat ze cele poobedie som sa necitil bohvieako. pri jazde autom ak nešoférujem, držím sa zvyčajne toho "uška" čo je nad dverami. to ma ukludnuje a "uzemnuje"-alebo aspon mam ten pocit. s fotrikom sme kecali o jeho praci, po chvili som mal pocit akoby ma to rozpravanie velmi vycerpavalo. tak som ubral a začal som sa pozorovať. potom som mal pocit že mám malo vzduchu, tak som otvoril okno, potom zas zatvoril, pretože mi studeny vzduch moc vysusoval sliznice. začal som cítiť hrču v krku, samozrejme problem s prehltanim a už sa to valilo. keby ma to neprekvapilo, možno by to prešlo rýchlo ale spanikáril som. bohuzial. no a potom som len sedel s hlavou opretou o hlavovu opierku a bol ticho. čakal som kým ma to prejde. triasol som nohou ako ked je niekto nervozny. keby fotrik nevedel co mi je, tak sa asi zlakne ze som sa zblaznil. trvalo to nejaku polhodku, prechádzala guča v krku, potom som sa donutil vystupit z auta a prejst. to mi trochu ulavilo. no a potom som si už dal večernú dávku lieku a teraz som v pohode

misiak

ahoj alex.mne sa zzhorseny stav prejavuje takym tlakom v hlave spanok a nosne dutiny a roztraseny zaludok.ale poviem si ze to odide a za chvilu to je prec.pretoho hovorim ze tieto situacie zvladam v pohode horsie je to s psychikou a myslienkami.ale to sa da zvladnut.to hovorim teraz ked je vecer.ked pridu tie stavy tak je to zle.ale ked si spomeniem na ludi co trpia viac a na to ze vecer bude dobre tak sa i ulavi.akurat niekedy chytim taky pocit ze nevydrzim sediet na nejakom mieste ani sekundu.ao dnes v jednom podniku.nohy sa roztrasu a musim odist.nechapem.ale inak je vsetko ok :)