Úzkosť

misiak

caute. ja uz od rana cakam u doktorky. :) rano divne. smutno mi je a myslim ja chorobu.ach Jan. ale vydrzime :) to by som si dnes tak rad pospal a nemohol som. zaujimave ze ked vecer idem spat a je mi dobre tak si poviem ze uz mi nebude smutno. a rano zas rozmyslam a je mi smutno a neviem s coho. mozno keby som nespal tak mi je dobre stale:) ved to musim dokazat netrapit sa vedome. pekny dnik vsetkym.

ooo/táňa

ZUZKA kiežby moja úzkosť bola o takýchto hlúpych myšlienkach... MILOŠ skúsim si to dať niekde preložiť teda...

ooo/táňa

Dobré ránko, takže je tu ďalší deň - jeho najhoršia časť pre mňa práve prebieha :) - takže šup z postielok, s úsmevom do nového dňa (ale som múdra, čo?) KATKA30 no ja zíram... aj ty si sa chcela rozchádzať? To je tu nejaká epidémia :-) možno z neho ešte niečo bude, daj mu šancu... VEVE a ty si len gratuluj, sa ti potvrdzuje, že nestál za to... Mne ten môj stále vypisuje, že ma miluje... by som povedala, že mi to trochu sťažuje, lebo však ja viem, že to tak je :) juj či je ten život komplikovanýýýý

zuzanka65

Hladanie na nete na temu uzkost je ozaj zaujimave. Aj toto som vygooglila:

Žiť sa dá aj s úzkosťou a fóbiami. Ale odborník nám môže pomôcť vrátiť život do normálnych koľají a myslieť pozitívnejšie. Prof. Höschl to vysvetlil na príklade, starom psychiatrickom vtipe:

Odchádzate ráno do práce a rovno pred vašimi dverami stúpite do..., veď viete do čoho. Ak ste neurotik, naštvete sa a začnete poriadne nadávať. Paranoik si zas povie - to sa môže stať len mne! Každý je proti mne zaujatý, to tu určite niekto nachystal, aby som do toho šľapol... No a pokiaľ trpíte úzkosťou, začnete si hovoriť - no nazdar, musím sa vrátiť domov, umyť si topánky, poriadne sa zdržím, nestihem električku, prídem neskoro do práce, šéf sa na mňa vyziape, možno prídem o robotu, neuživím rodinu, opustí ma žena...

Ale ak ste po úspešne absolvovanej kognitívne-behaviorálnej psychoterapii, poviete si - ako dobre, že som si ráno nezabudol obuť topánky... No povedzte, nebol by váš život takto bezstarostnejší a veselší?

Veve

Ďakujem ti Táni Teraz som sa pohádala s mojím bývalím.Ešte je to horšie...on si jednoducho neuvedomuje čo spravil.Je idiot!!!!!!!!!!!!!!Vyčituje mi to!!!

katka30

ahojte vsetci......musim vam povedat, ze mna zase moj priatel dnes prekvapil. Konecne sa rozhybal a jupil vcera auto, dnes sa mi bol pochvalit, dokonca sa po mnohych rokoch dostala bonbonieru. Tak to ma az vydesilo a ked povedal, ze si ide citat o uzkosti a depresii, tak ma sokoval. Povedal,ze on uz vsetko cital, len my to nechcel povedat a hned povedal, ze musime naplanovat nejaky vylet cez vikend. No neviem co si mam o tom mysliet, fajcili sme na dvorku a chcela som mu povedat, ze s nim koncim, ale dnes sa naozaj snazil. Povedala som mu, ked ma nevedel pochopit a hovoril, ze ma zo mna strach, ze mu 'prajem' aspon jeden jediny den, kedy mi je zle a chce sa mi kricat a dusim sa, aby to citil a prezil to, co ja prezivam dost intenzivne. Inak dnes mi bolo celkom fajn, Tanicka ja ten Lexaurin aj Xanax uz ma 5 tyzdnov, nemala by som to vysadit, alebo pockam co mi v pondelok povie psychiater? Inak uplne som zacala byt kludna, uz mi tam nesibe z bordelu, z upratovania a podobne veci, nejako mi je to vsetko jedno. Prajem Vam dobru nocku.

ooo/táňa

VEVE moja zlatá... joj veľmi dobre viem, ako sa cítiš... veď ja prežívam to isté, len ja ani to dieťaťko nemám. Teš sa z nej a na nič nemysli. Naozaj NEMYSLI, ži teraz iba zo dňa na deň. Od jednej činnosti k druhej, od rána do obeda a od obeda do večera... bude lepšie... istotne... dobre si spravila, som na teba hrdá :)

Veve

Ahojte Píšem vám so slzami v očiach..:o(,,,
Včera som sa rozišla s mojím priatelom.Nemá to s ním význam.Dík Táni za radu.
Dnes som bola u mojej psychiatričky a povedala jej čo sa stalo.Tiež povedala že je nezodpovedný.Inak bola dosť prekvapená a povedala že to budem mať ťažké.Zvýšila mi dávku Seroxatu a dala mi Xanax-na ukludnenie.Ani sa nečudovala keď ma videla v takomto stave.Mám depku ale kôli malej to nevzdám.Veď mám už len ju.Ona je moje slniečko-rozveseluje ma a pekne sa smeje :o)
Bolííííííííííííííííí ma srdce a plačom si to ventilujem...

alexx_le

Misiak, bud fakt rád. ak nemáš nič iné z tých príznakov ako popisujú ostatní a nebojíš sa atakov, tak je to pre teba len dobre. o to rýchlejšie sa z toho dostaneš. možno by som to popísal tak, že ťa to len "lízlo" :)