Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Úzkosť

ooo/táňa

ZUZKA ja by som rada skúšala niečo nové, ale neviem čo... nič ma nenapadá. Čo som predtým zavrhla? Mám pocit, že toto plynie z môjho nevyriešeného partnerského života, lebo ono je to tam oveľa hustejšie, než ja tu zverejňujem... ale napriek tomu sa neviem pohnúť z miesta... Isteže, ľudia s rakovinou ... mnohí z nich sú moji priatelia, s mnohými som psychicky prešla liečbou, sme v kontakte, pomáhame si... ja sa nevyhýbam... alebo vyhýbam? panebože ja mám taký zmätok, že uf... Ten blog skúsim, ďakujem. Zuzka som veľmi rada, že mi píšeš, neboj sa, že sa ma dotkneš nejak negatívne

zuzka65

Zatial koncim, idem daco robit, pozdravujem vsetkych. Len piste, vecer pocitam, dnes mam doma dcerku, tu maju deti prazdniny, takze mam co robit. Pozajtra odlietam domov. Uz sa "tesim", zatial mam kopu balenia, tak to prezijem.

zuzka65

Aj ja som na to myslela, moj predchadzajuci prispevok je reakcia na vcerajsok. Kym som ho pisala a prepisovala a dopisovala, aby som sa ta nedotkla a aby to davalo zmysel, vsetko to, na co myslim a chcem opisat len to najpodstatnejsie, tak ty si ma predbehla a napisala si svoj dnesny prispevok.
Co mas robit? Podla mna skusat stale nieco nove. Viem, ty to robis, novym myslim, skusat aj to, co si predtym uz zavrhla. To s tou telkou ber ako priklad. Vcera som citala znovu blog.sme.sk. Su tam v rubrike zdravie niektore zaujimave prispevky. Skus pre zaciatok to.
Vobec som ta nechcela vystrasit, uz si dost vystrasena, nemas to lahke. Vies, ze vyhybanie sa ti tiez nepomoze, preto citaj aj clanky o ludoch s rakovinou a o tom ako s nou bojuju aj po psychickej stranke.
Kricat a opakovat, ja nechcem , nebavi ma mat telesne priznaky uzkosti, ti zjavne nepomaha.

ooo/táňa

Neviem Zuzka, môže to byť aj tak aj tak... ak je bonus, tak ďakujem pekne... mohli mi radšej niečo iné pribaliť :)

zuzka65

Tanicka, ty uz autenticka si, v konecnom dosledku, to sme vsetci od narodenia. Ja sa len pytam,co ak prave tvoja nekompromisnost je zdrojom tvojej uzkosti a aj inych zdravotnych problemov. Alebo je tvoja uzkost bonusom k inej diagnoze, ktoru tu spominas. ( Ten bonus nie je z mojej hlavy, napisal to niekto iny, ale aj ked je to myslene ironicky, podla mna je to dost pravdive oznacenie.)

ooo/táňa

ZUZKA ale ty si ma večer riadne vyplašila... stále na to myslím, čo si napísala... dobre, ak pripustím, že je to tak, tak čo mám robiť? Ja som už taká zmätená a zúfalá, že už neviem fakt nič... Čím viac mi všetci hovoríte, že som už dávno mala byť na tom lepšie, že to nie je normálne, tým viac som vydesená, tým viac strácam nádej a prepadám zúfalstvu. Keby som vedela, čo mám spraviť, tak to spravím, veď mňa tiež nebaví brať AD a so žiadnym efektom. Nebaví ma vstávať s točením hlavy a celý deň bojovať s pocitom na odpadnutie... premáhať sa žiť... premáhať sa vstať...

misiak

Caute.
Tak dnes mi bolo dost blbo aj som si poplakal.a teraz rozmyslam nad tym ze preco.ved ja som uplne zdravy a nic mi nieje.tak lieky zabrat nemozu.zuzanka to je skor otazka pre mna ci sa nechcem lisit.je mi dobre a zrazu zacnem rozmyslat nad tym ci mi je naozaj dobre ci si to nenahovaram a zacnem sa bat ze si to nahovaram.chapete?ako mozu liky tomuto zabranit?manzelka mi povedala ze sa mam pocuvat ze to je na smiech.ze ja si banalitu pripustam a zvelicujem tak sa bojim o svoje zdravie.ma pravdu.mne nic nieje a hladam si dovod a pricinu aby sa to zmenilo.bol som taky aj predtym ale nepoznal som psychicke choroby a tolko som sa bal ze som o nich cital a kazdu jednu zosobnoval.ved ja nemavam ataky.som fyzicky stopercentny clovek a trapit sa zacnem ked si zacnem nahovarat ze som chory psychicky a nevyliecim sa.to je fakt smiesne.mne vtedy prislo zle spanikaril som a prisiel strach.a tak som si ho pripustil ako nevyliecitelnu chorobu,a bal som sa len preto lebo som ten pocit nepoznal.jednoducho mi nic nebolo ale strach o mna sameho vyvolal obrovsku reakciu.je normalne ze 3.dni mi je fajn ked si na to nespomeniem a na 4 den sa bavim a prie myslienka ako sa mozes bavit ked si nevyliecitelne chory? chapete?ja problem nemam ale ako keby som ho chcel mat.par dni zijem normalne a potom si nieco privolam.dnes som pocuval hudbu a jedna pesnicka mi ostala zniet v hlave a zacal som sa bat ci je o normalne.:D ved to je chore aby sa zdravy clovek trapil.ved to staci hodit za hlavu ale ja to zvelicujem a neviem tie myslienky hodit za hlavu.myslim ze tu uzkost co som mal na to zabera spitomin ale tento umelo vytvarany strach neodstrania lieky lebo si to namyslam.musim tie myslienky zobrat ako nepodstatne a je to.idem skusit psychologa s podunajskych biskupic.nema s nim niekto skusenost?ved tu mozno stacia 3 vety od psychologa a je to :) lebo clovek v tychto veciach skor posluchne studovanu osobu ktoru nepozna ako priklad manzelku :D vsetko si vzdy pripustam k srdcu a to je chyba.co budem robit ked mi zomru rodicia? ved to sa hned zrutim.musim si len zocelit psychiku.som uplne normalny len si privolavam nenormalne stavy bezdovodne :)hrozne.robou na mna a nie PN.Krompacovat ma dat na 20 hodin a vsetko je prec :)

ooo/táňa

ZUZKA nechcem sa odlišovať...ja som iná vždy bola, len som sa to bála prejaviť. Dnes mi na mienke iných nezáleží. Áno, som nekompromisná... trvalo mi dlho, kým som dospela k svojim životným postojom a hodnotám, medzitým ma musela riadne prefackať rakovina, aby mi to vôbec docvaklo... a možno máš Zuzka pravdu, môj priateľ by ti mile rád pritakal, ale napriek tomu nie, nepoviem, že nad telkou popremýšľam... Nechcem byť iná za každú cenu, to vôbec nie je môj cieľ... chcem byť autentická a chcem byť taká ako sa cítim

zuzanka65

Tak som popremyslala. Vyslo mi, ze ani ja nechcem ziadnu zmenu za kazdu cenu a zo dna na den, hlavne pri liecbe takejto neustupcivej choroby, ako je nasa uzkost. Tani, ale ruku na srdce, konkretne u teba uz ubehol dost dlhy cas,vysledky su vsak minimalne. Tak rada by som ti pomohla, si iny pripad, ako Misiak, co berie lieky len 10 dni. Preto sa mi natiska otazka, preto ta narazka:-pre zaciatok si kup telku-, ci tvoj stav nezhorsuje tvoje presvedcenie, ktore je obsiahnute v odpovedi: -telku si urcite nekupim-.
Ty sa pytas, zhanas odpovede na svoje otazky kade tade po fore, nepohrdnes ani numerologiou, opytaj sa seba, preco si na seba taka tvrda, ci to, ze tak nekompromisne obhajujes svoje presvedcenia, nie je zdrojom tvojich problemov. Keby si bola napisala- o tej telke popremyslam-, bola by som pokojna a dnes by som uz nic nepisala. Neda mi vsak nevyjadrit svoje znepokojenie nad tebou, ty co chces robit vsetko pre svoje uzdravenie a tiez povzbudzujes inych, nepripustis naznak pochybnosti o spravnosti svojho zivotneho postoja. Chces sa tak velmi odlisovat od nas obycajnych ludi, co maju doma niekolko TV prijimacov? Nebude toto tvoj hlavny problem, byt ina za kazdu cenu?