Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Úzkosť

ooo/táňa

Píšem narýchlo, idem na masáž. Katkaxxx ja mám generalizovanú zrejme a PP, aspoň tak sme sa dnes bavili s doktorkou. ZUZKA tvoje som nestihla čítať, keĎ sa vrátim, tak to napravím a napíšem :)

zuzka65

Sorry za tie preklepy, to ta klavesnica. Začínam používať slovenskú. Mišiak máš to aj od Sunnie, že Wellbutrin pomáha len zo začiatku, spoliehaj sa viac na seba, neboj sa zvládneš to a čítaj, možno keď si aj predtým nečítal, môžeš s tým začať, môže ti to pomôcť a nebudeš sa nudiť.Táni, akú knihu ti poradila Inka v maily? Ja mam niekoľko knih s touto tematkou, tak by som chcela vedieť, čo čitaju a odporučajú iní, ak ju ešte nemám, tak by som si ju rada kúpila. Aj mňa si inšpirovala s tým Praškom, viem o ňom, ale ešte nič od neho nemám, tak si kúpim tiež.

zuzka65

Ahojte vsetci. Tak uz som doma. Zle sa mi pise, lebo tu mam klasicky PC so slov. klavesnicou a bola som zvyknuta na laptop s angl. klavesnicou a chcem vam vsetko rzchlo napisat, tak mi to trochu vadi. No ja som mala vcera super den, nielen preto ze som cestovala, ale mala som slusny atak po dlhom case. VBed som ho aj cakala, ale nie v takych suvislostiach. Od vecera som mala v krku hrcu a nemohla som preto ani spat, pala som moyno dve hodinz dokopy, stale som sa budila. Vstavali sme o 2:30 rano a o 3:00 sme sli na letisko. Este sme len vysli mozno 200m od domu na autobusovej zastavke to prislo. Spustacom bol strach, co vo mne vzvolali tri os. auta a jedna dodavka iduce za sebou po prazdnej londynskej ulici. Ten strach nebol z niecoho vymysleneho, naopak, bol z realneho nebezpecenstva, ak neverite, skuste echomagazin.co.uk, tam je clankov o kriminalite cela kopa a citala som a pocuvala aj skutocne pribehy prepadnutia v Londyne. Tie auta sa tirkrat otocili a vratili, kruzili okolo nas pomaly, skutocne som sa triasla az mi zuby drkotali, keby som nemala tu hrcu v krku a uplne skrateny dych, tak to povazujem ya obzcajny strach, ale mne bolo coraz horsie a autobus nechodil, asi pol hodiny sme tam trcali. Nechcela som to dat najavo, ako sa bojim, aby sa mala nebala tiez. Moj muz je pohodak, ten povedal, ze to bol taxik, no neviem styri taxiky za sebou? Bol tam s nami jeden chalan asi 25 rocny, ten normalne odisiel a ked sme uz boli v autobuse, nastupil 2 dve zastavky dalej. Potom sme mali ist dalsim autobusom na letisko, to uz som nevedela ani zips na taske odopnut, bolo to coraz horsie, mali sme ist s malou sami, ale muz ked ma videl, tak isiel radsej s nami. Zvlastne bolo, stalo sa mi to prvy raz, ze ani dzchanie mi nepomohlo, nemohla som dychat ani na 4-2-4-2 vobec som nemohla udrzat pravidelny dych. Na letisku mi to na chvilu preslo, ked som davala veci na kontrolu, musela som si dat dolu opasok a tak, to ma na chvilu zamestnalo a bolo dobre, potom sa to vratilo, no nebolo to uz take zle. V lietadle som potom konecne zacala dychat na 8-4... no ved viete ako, dlho sme cakali na start, tak som bola nervozna. V lietadle je to ina kava, ako v autobuse, tam sa ozaj neda vystupit, ale ku koncu mi bolo tak fajn, ze ked nas hojdalo a naklanalo, tak som sa z toho tesila. Z tohto mi vychadza jedno. Lietat castejsie. To bola expozicia ako kon a pomohla, len behat po nociach uz nebudem, ked nebudem musiet. A keby ma v Bratislave dvere rychlika neboli pricvakli aj s dvoma kuframi, tak poviem, ze to bol celkom dobry den. ( Na jednom pleci mam fasa modrinu.) Spala som potom skoro 11 hodin len s jednou prestavkou asi 15 minut a teraz sa citim fajn, hlavne ze som doma. Dufam, ze teraz mi bude ovela lepsie. Dva tyzdne som sa na tu cestu pripravovala, aj preto som pisala na forum a som rada, ze som spoznala trochu blizsie niektorych z vas, ak je to na fore vobec mozne. Prajem Vam vsetkym pekny vecer, este sa ozvem.

sunnie

ludia, ja som dnes uplne mimo, citam co za kravinu som napisala, myslela som to uplne inak. tak si to nevsimajte :)
len by som bola rada keby napisal niekto kto ma skusenosti s tymto liekom, dakujem.

katkaxxx

inak u mna mal najprv terapeut podozrenie na obsedantno-kompulzivnu poruchu(kvoli myslienkam typu zbadam noz a zlaknem sa ze co ked mi preskoci a niekomu ublizim a chyti ma z toho uzkost, tak ten noz radsej schovam do zasuvky a ked ho schovam tak sa uzkost zmierni - to je ako jeden priklad) ale potom to prehodnotil a povedal mi ze mam "lahsiu formu generalizovanej uzk. poruchy"... ale ono je to dost zvlastne lebo s tou generalizovanou je to take ze okrem tych "obsedantnych myslienok" mam napr aj nieco z fobii (vysky), nieco z PP (slabsie ataky), a celkovo som taka ze si vsetko strasne beriem k srdcu a prezivam to. proste hocico co vidim zacnem mat pocit akoby sa dialo atd atd.. proste s tou generalizovanou je to tak ze mate "z kazdeho rozku trosku". Inak vy mate aj specifikovane ze aky typ uzkosti mate? lebo uzkost je len vseobecny pojem.. spada pod to PP, generalizovana uzk. por., obsedantno-kompulz. porucha,... napr milos ty mas ciste PP? Tani ty mas generalizovanu? misiak ty mas tiez generalizovanu? alebo ako to mate?

misiak

To dufam ze ho nebudem brat dlho.max 6.mesiacov.viac nechcem :) ved ja nemam depky iba obcas uzkost a blbe myslienky ale to z nudy :) asi vsetko vysadim a budem pri sebe nosit len neurol.to bude najrozumnejsie :)ved z myslienkami sa clovek musi vyrovnat sam a uzkostne ataky nemavam takmer vobec.tak naco brat lieky? ked tak ten spitomin nech sa prelieci uzkost.ale nic viac.dnes som zistil ze doktorom nerobi problem predpisat hocico,aj ked to nevyhovuje cloveku.no strasne.hlavne ze im plat ide :)

sunnie

svata pravda :)
ano, ja mam depresie aj PP.
dlho som brala ten tvoj wellbutrin, vcelku dobry liek to je, len po case uz prestal zaberat. ale ty ho mozno nebudes musiet brat tak dlho kym prestane zaberat :)

misiak

Mlady liecia depky alkoholom :D
myslim ze im predpisu tieto iste aj napriek upozorneniu.kazde AD je zalozene na rovnakom principe.vychytavanie serotoninu.tak isto ako lexaurin,xanax a neurol je v podstate to iste.hlavne aby ti zabrali.a na co beries AD?na PP?alebo mas aj depresie?

sunnie

a potom ake AD sa predpisu mladistvym ked potrebuju? aj tak je to vsetko riadne svinstvo a zataz na pecen. prave studujem vedlajsie ucinky, nic moc odlisne od klasickych tak uvidime co to somnou urobi.

misiak

sunnie tak musis citat pozornejsie.na kazdom AD je napisane ze len pre dospelych tak ziadny stres.deti sa este vyvijaju tak preto sa nedoporucuje.aj na spitomine to je napisane.proste vsade :)