Zle znášam vypäté situácie a keď som sama doma . Lekár mi dal Xanax, poradte niečo z homeopatie alebo niečo iné len nie lieky.
Úzkosť
Misiak, vzchop sa a nespoliehaj sa na druhych, lebo nikto iny ti nepomoze pokial si nebudes chciet pomoct sam. A rodina a priatelia tu tiez nebudu naveky, takze by to chcelo trosku samostatnosti. Ja si neviem predstavit ze by som mala takehoto ufnukaneho mazela, teda sorry. Mam pocit ze niekedy uz nevies co od dobroty a moc sa pozorujes. Ty si teraz PN ci ako?
Presne tak Katka.ty mi rozumies lebo mavas take iste pocity.jedna vec je mysliet negativne a nezvladat to a druha vec mysliet negativne a zobrat to v pohode.ved clovek nemoze stale mysliet len pozitivne.to ho robi clovekom.len ide o to aby sme sa s tymi myslienkami vysporiadali a brali ich uplne normalne.ja si myslim ze sa to da casom alebo zamestnat sa niecim.a ked ta to nenapadne par dni tak potom ta to nebude napadat vobec.a aj keby uz to budes inak brat.mysliet stale pozitivne to je ako klamat sam seba a to uz nieje clovek clovekom.ved kazdy clovek je chvilu hore chvilu dole.raz smutny raz vesely.preto sme ludia.
milos a misiak, citala som prave vasu dnesnu diskusiu.. ja som tiez tak niekde na polceste, par dni mi bolo dobre a myslela som si ze to je moja zasluha a ze to je preto lebo som uz "mudra" lenze ono to nie je celkom tak. v nasom pripade totiz nejde o to ze to alebo ono ta nesmie napadnut. napadne ta to aj 1000x tak ako aj inych ludi, len sa musis naucit tie myslienky hned nezachytavat, nezacat sa v nich "bahnit" a proste tak ako prisli do hlavy tak ich treba pustit prec. vsade sa pise ze cielom terapie alebo liecenia uzkosti nie je eliminacia zlych myslienok ale zmena ich prezivania, resp. tak ako prisli tak z hlavy aj odidu a nemame ich okamzite oznacovat za nieco ohrozujuce alebo alarmujuce. je to z obrovskej casti na nas, samozrejme je to aj o nejakej disfunkcii v mozgu, ale najvacdsia cast z toho je nas zivotny styl, nas pohlad na svet, nasa zivotosprava atd... v tomto je lepsi milos, do toho sa mu miesta nebudem :P a misiak prosim ta uz sa prestan spravat ako maly soplavy chlapcek, preboha chlapce ved si dospely samostatny clovek, nemozes stale hladat pomoc u druhych, musis si pomoct aj sam.
Milos Dakujem.ja viem o com hovoris.myslenie sa da zmenit ale teraz to beriem vseko inak.
da sa aj ten strach aj myslienky brat inak.ked sa vylieci psychika tak uz vsetko budem vnimat inak.budem odolnejsi.preco to par dni ide a par dni nie?par dni mi je dobre a potom zas zle.tam uz nechyba vela.
Milos asi viem ale nechcem :) teraz vazne.jednoducho su ludia ktory necitaju a neviem sa prinutit.
film?mam rad tazke poucne filmy.
ja viem ze som ako dieta ale snazim sa dospiet.ked sa mi stalo nieco zle vzdy mi s tym niekto pomohol.rodicia manzelka kamarati.ale teraz to je na mna a to je ten strach.ze sa mi to nepodarivi.
vina? viem ze som na vine ja a nikto iny.ked sa prinutim tak to ide a myslim pozitivne a zijem pekny zivot.ale potom ked sa nudim tak ako keby mi bolo dlho dobre tak si zacnem privolavat a mysliet na zle veci.som na vine ja viem.mozno to je rozmaznanost.vzdy som vsetko bral horsie ako ostatny.ked rodina chytila chripku tak mali teploty 3.dni a ja tyzden. vsetko si viac beriem k srdcu.vzdy som chcel vsetko rozlustit cely zivot a hlavne mat pokoj.bal som sa vzdy kazdej malickosti a mmusel som sa uistit ze som v bezpeci.
ja aj viem kde je moj problem.
len ja chcem jedine.zit ako normalny clovek ako predtym.ze aj ked budem mysliet negativne tak sa nebudem bat len sa nad tym zasmejem.to je jedine co chcem.kazdy vecer mi byvalo dobre az na vcerajsok.teraz sa bojim ci aj tento vecer mi nebude zle.chapete?je to chore ale je to tak.potom sa zacnem bat toho ze som chory.jednoducho to niekedy neviem ovladat a zrutim sa :(
Tanicka nemyslel som teba nikdy.pisal som vseobecne.ked som to pisal som sa citil byt taky silny a zdravy ze som veril ze o nikdy nepride.a prislo to 2x silnejsie ako som cakal.ja ako keby som cakal na ten pocit a preto pride.cim viac sa snazim tym je to horsie.asi to je nasilu.dakujem ti za povzbudenie si naozaj zlata.poplakal som si na ramene mojej zenicky a hned mi bolo lepsie.plakal som dost dlho.je zlata povedala mi ze vzdy bude stat pri mne ale ze si to musim dat dokopy sam lebo niesom postihnuty a viem rozmyslat a je to len na mna ako s tym nalozim.pred nedavnom mala problem ze sa nevedela zbavit myslienok co bude po smrti.tak studovala o bohu a pod.a tiez bola nestastna,ale nelutovala sa ako ja.preslo to po 2.tyzdnoch a teraz sa na tom smeje ze ako ju to mohlo tak trapit.tiez si raz poplakala lebo sa bala ze uz nebude zit plnohodnotny zivot.a nieco jej to dalo a zije plnohodnotnejsi zivot ako doteraz.ja sa hlavne nemozem zacat nudit lebo si to privolam.teraz pecieme s manzelkou kolac a pagaciky a pekne sa doplname :) ked zacnem nieco robit a zit tak je to lepsie.ale uz neplatia tie zachytne body ze ved som zdravy viem chodit a niekto nema tu moznost.to mi velmi pomahalo a uz sa to asi optrebovalo.velmi chceme s manzelkou babatko a to asi vsetko zmeni.
the secret kedze necitam tak som nasiel kompromis.akurat si stahujem film.zevraj genialny same pozitivne ohlasy.snad to bude dobre posobit na mna.:)
tani dakujem este raz.dokazes povzbudit a dat silu.
milos ma troska vystrasil ze pridu este horsie myslienky.nepridu ked si ich nepripustim :(
A baby vy ste kde? Katka30, Dada, Zuzky, Katka tá je viem kde... :) a ostatní?
ALEX no ale veĎ ty mi povedz, že ako napreduješ? Darí sa? A tibeťanov už cvičíš čí stále len čítaš? :)
MILOŠ ty si čítal Tajomstvo? Fakt? Hm, mne to prišlo také dooosť násilné... a tie bianko šeky, tak to ma dorazilo... Hayová je taká trochu miernejšia a prijateľnejšia si myslím...