Úzkosť

misiak

tanicka teraz by to bolo v pohode.som tak silny :) ale to je stara obohrata pesnicka.som si isty ze to zvladnem a najradsej by som uz isiel do prace.ale v piatok mam este konrolu a dufam ze o tyzden uz pojdem do prace.myslim ze robota je presne to co ma vrati do starych kolaji.budem sa tesit na vecere a na vykend lebo si budem moct oddychnut a ozivy mi to spomienky :) dufam ze k pivu sa nevratim.a ked hej tak nie v takej miere :) s manzelkou sme sa rozpravali a myslime ze robota mi len prospeje.uvidim co sa tam zmenilo kym som tam nebol a ak nic tak si najdem lepsiu.proste mi chyba ten stereotyp normalneho pracujuceho cloveka :)
pekny vecer vsetkym.

misiak

mne akurat manzelka oznamila ze vo stvrtok ide na akciu z roboty az do noci.
normalne som sa vystrasil.ale ved nemozem byt ako male decko a zvykat si aj sam doma :D snad sa nepokakam.este som nebol vecer sam doma odvtedy co ma to postretlo.a to uz je 7 tyzdnov takze najvyssi cas :)

zuzanka65

Ďakujem, ale netvrdím, že je všetko na 100%, niekedy prídu aj depresie, inokedy stiahnuté hrdlo, ide o to naučiť sa s tým žiť. Ja som sa rozhodla pre takúto cestu, keď mi bolo nanič, boli dve možnosti, brať lieky a zvýšiť dávku, alebo vysadiť a hľadať inú možnosť. V tomto ma podporila kniha Ako sa zbaviť stresu a depresie bez liekov, tá tu bola niekoľkokrát už spomínaná.

misiak

lencok neviem ako ti bolo predtym a aku mas diagnozu ale ked je to raz lepsie tak si netreba privolavat zle stavy.poznam to.ved obcas tu pekne zastresujem a vidis ako ma sfukli :D ale su aj dobre dni.ja to mam viac psychicke,fyzicky mi nebyva zle.ale beriem to logicky.ked je dobre obcas tak moze byt dobre stale,len sa to treba naucit neprivolat si to a vtedy to nepride nikdy.sice zalezi aj od toho v akom to je stadiu.ale aj ked pride tak aj odide.treba si uvedomit ze niesi sama a tisice ludi ziju plnohodnotny zivot s touto diagnozov.
tani dakujem ze si sa ma zastala.este rano som sem uz nikdy nechcel napisat.

lencok1

ano poradim sa, ale dnes z nudze cnost, si dam asi liek na spanie, nevladzem ist uz nikde, mozno este mamu poprosim...
som slaba ako mucha, najhorsie su fakt myslienky, ked cloveka prenasleduju...

zuzanka65

Lencok, mne bolo takto pred cestou lietadlom, čoho som sa strašne bála. mala som podobnú noc, ako opisuješ ty. Preto ma napadlo, či sa tiež niečoho neobávaš, niečoho čo ťa čaká v blízkej dobe. Čo bolo spúšťačom?
Ale neboj, to prejde, techniky zvládania takýchto situácií asi dobre poznáš. Mne je ok a lieky neberiem skoro rok. Občas príde ťažšia chvíľa, len pokoj, vždy to pominie a bude zas dobre. Možno nebudeš celkom bez telesných príznakov, ale bez liekov môžeš byť. Ak aj nie, nič sa nedeje, preliečiš sa a znovu vysadíš. Dýchaj do sáčka.

ooo/táňa

Lenka nejaký autogénny tréning alebo relaxáciu v posteli, medovku pred spaním, nepozerať telku pred spaním... skús nejakú monotónnu činnosť... poznám babu, ktorá hrá hry na mobile a úplne ju to unaví až zaspí. A nemysli na to, že musíš spať. Nemusíš, ak telo bude potrebovať spať, tak zaspíš. Ja som polroka nemohla spať, to bolo desivé obdobie, takže viem dobre o čom hovoríš.