Zle znášam vypäté situácie a keď som sama doma . Lekár mi dal Xanax, poradte niečo z homeopatie alebo niečo iné len nie lieky.
Úzkosť
DASENA ja mávam stavy veľmi podobné tvojim... také odpadávacie, ale neodpadnem... ani ty predpokladám :) Vždy, keď to na mňa ide, tak v poslednej dobe hneď prvé nasadím - už pri prvom náznaku - dýchanie 6-3-6-3, naozaj to pomáha a dá sa to robiť kdekoľvek, kedykoľvek. A potom sa netreba vypanikáriť... nesmieš myslieť na to, že bože sa teraz stane, určite odpadnem... ja si vždy hovorím : len pokoj, poznáš to, nič sa nestane, predýchaš to, len sa nestresuj, lebo si to zhoršíš... Inak v takej akútnej situácii už neviem čo iné sa dá robiť
MIŠKO ďakujem za mail, napíšem neskôr :) idem cvičiť
DASENA sú psychológovia, ktorí sú súkromní, teda sa platia a sú takí, ktorí sú štátni, resp. patria pod nejaké zdravotnícke zariadenie a vtedy ti to v pohode prepláca poisťovňa. A ešte, sú psychológovia a psychoterapeuti, čo ty potrebuješ, je psychoterapeut, psychológ ti je na toto na prd... psychoterapiu môže študovať aj psychiater, aj psychológ, aj sociálny pracovník... proste 5 rokov treba chodiť na seriózny výcvik, kde si to všetko vyskúšaš na sebe... takže hľadaj takého.. aj tí sú mnohí bezplatní a neznamená to, že sú menej kvalitní.. skús si nájsť na nete zoznam psychoterapeutov
INKA No, skusim sa popzerat po tych psychologoch, len tu na nete z nasho okolia moc toho nie je:Skusim si aj zistit, ako sa to plati, a ak to chcem mat lacnejsie, za ktorym treba ist... k tej psychiatricke pojdem ak to bude uz moc nutne
MISIAK no to vies, ja som tiez z maleho mesta a viem, ze by to namala byt hanba ale je mi to trapne ist tam... ale budem musiet s tym kazdopadne nieco robit, ved takto sa neda zit :( NO a myslim, ze v amerike ma skor kazdy psychologa a ee psychiatra....no a co vy vlastne mate?ja SF a PP, taky mix
misiak ja ved netvrdim,ze to nie je normalne.ja len hovorim že som mala s tym problem.už nemam,ale mala.a velky.
ono zaleži v akom okruhu ludi sa pohybuješ.nikto nevie kedy bude takeho odbornika potrebovat.a je mi luto že niektori ludia sa na tento problem pozeraju z vrchu.je mi to luto z toho dovodu,že vela ludi sa potom hanbi ist za odbornikom a roky trpia.čim dlhšie sa ponaraju do problemov tym tazsie sa potom liečia.preto ma to trapi.
INKA a to si sla najprv za obvodnym alebo ako? Lebo myslim, ze inak sa psycholog plati uz od zaciatku.. len ak chodis k psychiatrovi, tak mas narok na 10 sedeni zdarma... teda som si myslela, ze to je takto.. ty si bola aj u psychiatra predtym, alebo si sla proste hned ku psychologovi?
dasena nebola som u psychiatra,bola som ale u všetkych inych odbornych lekarov a všetci mi tvrdili že som po ich stranke v poriadku,že by som skor mala navštivit psychologa alebo psychiatra,vraj to by mi pomohlo najviac.nemala som žiadne odporučanie na papieri.prvy den som tam už zufala prišla rovno od internistu a povedala som mu ,že ma on posiela.teda že idem na jeho odporučanie.viem že aj zaleži od toho či ideš klinickemu psychologovi alebo len obyčajnemu psychologovi.ja som bola u klinickeho.naozaj neviem nič bližšie prečo som najprv nepaltila .jedinečo viem,že mipovedal ,že mam na to narok raz za nejake obdobie .ale zabudla som ake dlhe je to obdobie.bolo to pred 3 rokmi už.treba sa fakt informovat u vas alebo teda kam chces chodit.
dobry vecer.
moc nechapem preco by sa mal clovek hanbit za psychiatra.prave naopak teraz to je skor moderne ako v amerike.kto nema vlastneho psychyatra alebo psychologa nieje in :)
ja som to hned vykecal celej krcme bez problemov.este som aj hrdy na to.ked sa ma niekto opyta preco som pn tak mu poviem ze mi preplo :D nemam absolutny problem nieco tajit.to je ako keby ste sa hanbili ist do sexshopu :D
od stredy mi je fajn snad to nezakriknem.dufam ze uz som zdravy,ved by sa uz patrilo :)
pekny vecer zelam vsetkym