Úzkosť

katkaxxx

ahojte,nestihla som sa ozvat,lebo som bola v brezovej pod bradlom na takej slavnosti a vecer som si robila ulohy do skoly,vlastne teraz este idem pokracovat:(mala som sa dnes tak cudne..posledne 3 tyzdne dozadu som v podstate vsetko zvladala tak o 80% lepsie ako predtym a mala som z toho velku radost. ale dnes to bolo opat akesi cudne. opat som mala tu nechutnu "citlivost" ze som kazdy podnet tak vnimala ze ma bud zalial pocit nesmierneho stastia a radosti ako reakcia na nieco co vidim alebo ma chytila brutalna uzkost a strach (z uplnych sprostosti ako napr tmave stromy atd lebo mne to ide takym systemom ze - tmave stromy=rovna sa strach, hroza, nieco zle=smrt, nicota, vrazda,samovrazda + vsetko hrozne co si viete predstavit a nasledne z toho hrozna uzkost) proste fakt ako blbec. a clovek si hovori ze je to cele blbost a kurnik aj tak musim stale citit nejake blbosti. oprava - nemusim, budem na tom pracovat aby som nemusela, ved aj tak som uz urobila za posledne mesiace velky pokrok a bude to este aj tak pokracovat. bola som proste v uplne novom prostredi, vsetko som strasne intenzivne vnimala a citila som napatie. stretla som sa dokonca aj s osobou co ma schizofreniu, aj som sa s nou rozpravala, dokonca som vedla nej sedela na obede, ale chuda ta zena, to bolo nieco hrozne..ona je roky na tazkych liekoch a je uplne spomalena v pohyboch aj reci a strasne pomaly rozmysla a obcas sa cudne sprava..napriek tomu vychovala 3 deti.. co je na jednej strane obdivuhodne ale ja by som si asi nezobrala na svedomie to ze to po mne mozu zdedit, samozrejme ze jedno dieta schizofreniu ma a druhe malo depresie.. no ja by som si nedovolila tak niekomu pokazit zivot, ale tak kazdeho vec a rozhodnutie. bola som z toho celeho taka vyplasena a citila som sa strasne cudne, mala som asi dost velky strach a kvoli tomu som sa neustale citila akoby ja som bola ta co ma tu schizofreniu a stale som sa musela pozorovat ci sa nespravam cudne a podobne, no hrozne so mnou... fakt sa mi nieco taketo uz davno nestalo..napriek tomu mi bolo s priatelom uplne uzasne, je to ten najlepsi clovek na svete akeho poznam a mam nesmiernu radost ze ho mozem mat pri sebe... este k tej uzkosti - ked mala taky najvacsi vrchol tak som myslela ze mi uz sibne alebo co a potom som si zacala hovorit ze ved ja viem rozumom ze o nic nejde a pokial tym pocitom nebudem prikladat vaznost, tak prestanu mat na mna ucinok... tak sa aj stalo.. neviem ci nasledkom toho co som si pomyslela a comu som sa snazila verit alebo sa mi proste vyrovnal serotonin alebo co ale preslo to z minuty na minutu a v zapati som sa citila normalne a nechapala som ze co ma to pred minutou trapilo a co som to prezivala. no fakt sialene.. toto je moje najvacsie peklo.. co ja by som dala za to, keby som radsej mala fyzicke priznaky ako psychicke.. mne to je tak sakra jedno ci sa mi zle dycha alebo mi je na odpadnutie..radsej keby tie hrozne pocity neboli, lebo to je fakt na blazninec..a este k tomu ked som vcera mala dostat "m" a samozrejme ze opat meska, tak mi z toho sibe.chcela som sa vecer porozpravat s priatelom o tom vsetkom-on mi vzdy pomoze s tym a poradi a mne sa velmi ulavi, ale nejak na to nevysiel cas a som si povedala ze nevadi - tak ti treba, pekne zajtra si to zvladnes sama, odskusas si to mozno vsetko este raz a uvidis ze to zvladnes! zajtra totiz do ziliny ku starym rodicom v zostave ja, brat a otec, takze predpokladam aj hadky a pod. takze asi budem mat co so sebou robit.. ale ved nevadi, ja to zvladnem a budem za svoj zivot bojovat. ked som urobila taky velky pokrok za niekolko mesiacov, tak verim tomu ze raz sa z tohto svinstva dostanem minimalne na 90% percent, pretoze zivot je prilis kratky na to, aby sme ho travili tymto sposobom. prajem vam vsetkym dobru noc :)

lencok1

Ja si myslim, ze som na tom celkom dobre, ked som uz dlhsie bez AD a toto ma moze posunut este omnoho dalej...
Vsetkym pekny vecer:)

ooo/táňa

Lenčok tak ide o to, že keď ti preliečia toho helicobactera, či sa ti naozaj upraví psychika... až vtedy budeme vedieť...

lencok1

Milosko myslela som tym to, ze netreba podcenovat aj fyzicno. Mne vsetko hadzali na psychiku a pritom uz neviem ako dlho mam problemy so zaludkom a ovplyvnuje to moje psychicke zdravie. Jednoducho aj ked sa to mozno niekomu nezda, zla psychika je odrazom toho, ze v tele nieco nefunguje tak ako ma, ale o tom sa daju pisat dlhe litanie, nie je to u kazdeho tak...ja som pochopila az v posldnej dobe co a ako sa ma...

lencok1

Misiak byt Tebou, idem nato opatrne. Ja ked som prvy krat zacala uzivat AD a pila nato aj alkoholom, bola som ok, ale odrazilo sa to neskor, na zaludok je to riadny zaberak...nepoviem ked si das pohar vinka, ale to je asi tak vsetko

misiak

kua tak dnes chlastam. asi do mrtva :) tak sa otestujem :) stal som sa ujom. to je len pricina.ale ten ozajstmy fakt je ten ze mam chut. tak snad to bude ok :) lebo Milos spominal ze ked si vypije tak je zly tak dufam ze ja nebudem vyvadzat :)

lencok1

Inak Veve, ak budes citat, to blbe icq mi nejde, takze skusim s tym nieco urobit:), pozdravujem aj malinku, daj jej za mna pusinu na licko