Zle znášam vypäté situácie a keď som sama doma . Lekár mi dal Xanax, poradte niečo z homeopatie alebo niečo iné len nie lieky.
Úzkosť
katka mas pravdu, je to tak...nic nevznika bez priciny, treba najst ten spustaci mechanizmus, lieky same o sebe su len mala napomocna barlicka
vies luuca ja som najprv bola parkrat u jedneho psychiatra a ten to riesil 5 minutovym pokecom a potom mi bud povedal ze mi nic neni alebo mi chcel predpisat tabletky. tento pristup neuznavam a nemyslim si ze problemy sa vyriesia tabletkami. u mna by boli to posledne co by som skusila ak ostatne vsetko zlyhalo.. alebo este dajme tomu kombinacia tabletiek a psychoterapie napr, lebo sa tak da efektivne pracovat ale urcite nie LEN tabletky.. opat hovorim - moj nazor, niektore baby tu so mnou nemusia suhlasit
katkaxxx ale mne tento stav vznikol z ničoho nič nezažila som ani traumu ani nič podobné.. doktori tvrdia že je to vegetatívne nervstvo...
ja ta uplne chapem. ber si toho menej na seba pokial citis ze ides uz na doraz, zbytocne sa viac stresujes a to ti na zdravi nepridava. na druhej strane je dobre ked je clovek niecim zamestnany, ale s vsetko mierou.
sportujem ako sa podari ale nemam pocit ze by mi to extra pomahalo a ani mi to nerobi taku radost. skor chodim na vylety, prechadzky,mam aj kopec aktivit a tak. pokial mam atak,len sa snazim ukludnit a zhlboka dychat kym to najhorsie neprejde.
vdaka psychoterapii som urobila dost velky krok (povedal mi to aj psychoterapeut) a rozne paniky ktore som mavala uz nemavam a veci ktorych som sa bala sa uz nebojim.. a buchanie srdca, ztazene dychanie alebo pocity na odpadnutie neriesim a ked nahodou v nejakej malej forme este pridu tak ich hodim za hlavu, lebo o nic nejde
luuca mam s tym vyborne skusenosti, "liecim sa" v podstate len tym, lieky neberiem. neviem preco si niektori ludia myslia ze zacnu brat tabletku a budu mat po problemoch.. tie problemy asi z niecoho vznikli tak asi treba prist na to ze z coho a odstranit to. inak mozes brat lieky aj niekolko rokov a akonahle ich vysadis sa ti to vrati.. moj nazor
niektori ludia asi nie su normalni - na co tu niekto zaklada temu "co mam robyt ked moj troj mesacny syncek ma cierny jazyk?", boze namiesto toho aby sla s nim okamzite k lekarke tu bude vypisovat na fora a cakat na odpoved.. fakt uzasne
katkaxxx nie psychoterapiu som neskúšala ale asi to vyskúšam máš s tým dobré skúsenosti??
caute baby, luuca skusala si psychoterapiu alebo nejaku inu alternativu? vies co je korenom tvojich problemov? nespoliehaj sa na lieky. Ah, priatel dnes bol u lekarky, merali mu tlak a mal 140/90.. ;( ved je mlady na to aby ho mal zvyseny, ved ma len 25 rokov.. je to dost skoro :( ale dufam ze to nie je az take hrozne, oproti 120/80 to nie je aaaaaz tak hrozne zvysene, ale nemalo by to byt :((
sunnie... snažíš sa aj nejako športovať čo ti najviac pomáha ked na teba príde tento stav...