Zle znášam vypäté situácie a keď som sama doma . Lekár mi dal Xanax, poradte niečo z homeopatie alebo niečo iné len nie lieky.
Úzkosť
och slniecko zapada a zore nam to tu farbí do oranžovo cervena.nepiekla som nic a nevadi a nechýba niekomu.Pojdem sa prejst .
silvi aj unas v obchode maš 40?pretože ja som si v prime objednala 44 a bolo to asi ako 50,inak ale kvalita bola dobra tak ako na obrazku.zneckrmannu alebo z quele si objednavamčasto,lebo to nemusim vracať balikom pretože u nas maju oni zastupenieatam to možeš zdarma zaniesť a tam ti to aj pride bez poštovneho.
Jarka poslala som Ti mail, skus ci ti to pôjde. Koláče pečieš dobré, skúsim upiecť malej na nedeľnú oslavu.
inka: ja objednávam kostými z Primy, potrebujem 40 -ku, ale nikdy som ich ešte nemusela vrátiť, sú kvalitné a vyzerajú presne tak ako na obrázku v katalógu. Skús sa pozrieť tam keď budeš objednávať nabudúce, zvyknú mať aj 44 aj väčšie.
dakujem jarka urobila si mi neuveritelne chutky a už sa aj idem dať do pečenia.ja som išla žehliť,lebo už sme si nemali čo obliecť.a etš som musela isť dceru zaviesť k vlaku.Inak to maju teda školu,o pol 6 vyučovanie a zajtra maju rano 6/45 jednu hod a večer 19/30 jednu.No a ubytovanie bude až od nedele.najlepšie je že musela isť už na obed lebo potom nič nejde a večer pride neviem kedy resp.v noci.no idem jej teda niečosladke upiecť a dožehliť ked som už začala.
ahojte ja som teda varila polievku z jedlých hríbov a spagety so syrom a inak som si všimla,že mám v chladnicke ryžu a meso od vcera,takze zasa majú dva chody,ja ich celkom rozmaznám a chcela som este aj slivkový koláč,od susedo zo sliviek,padajú mi po dreve tak som si obrala,ved aj tak by dovolili a tak
uz peciete? :-)
ste tu?
dobry?
Piškóta: 7 vajec 7 PL polohrubá múka 3 PL hladká múka 7 PL kryštálový cukor 1/2 prášok do pečiva.žĺtky zmiešame s cukrom do penista, pridáme 3 PL studenej vody, múku s 1/2 prášku do pečiva. Z bielkov vyšľaháme sneh a spolu všetko zmiešame. Dáme na plech papier na pečenie, rovnomerne vylejeme cesto a pečieme cca 20 min.
Keď je piškóta hotová potrieme ju marhuľovým džemom na to poukladáme mandarinky.
S 2 marhuľových pudingov FRUTINA /Dr.Oetker/ pripravíme podľa návodu na obale puding /želatinu/. Pre 2 pudingy treba 1 liter šťavy príp. vody, môžeme použiť šťavu z ovocia.(lepsie je dat 0,9 l spolu vody a stavy aby bol hustejsi) Puding uvaríme podľa návodu a horúci ho rovnomerne nalejeme na piškótu a ovocie.
Podobne môžeme urobiť aj jahodový prípadne iný ovocný koláč, zmeníme len suroviny, t.j. jahody, jahodový džem a puding FRUTINA čerešňový.
Dostat kupit tie pudingy napr. v tescu existuju len tri druhy marhulovy ceresnovy a citronovy podla farby davam :-) vyborny je
ale ja mam este jeden velmi dobry recept taky sviezi ovocny poskytnem:-) vyborny a jednoduchy