Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Úzkosť

miksinka

ano inka,som,mam rada take domace prace,ale to asi preto,ze ich nerobim a ani nemusim robit!Ale neviem ako to bude neskor,ked uz budem musiet!???
Silvi,tak to mate fantasticke...Ja by som tiez tak tu niekoho brala...ALe som tu s takou chorotou sama...dokonca ani psychologicka mi nejako extra nepomaha:))
Viete nad cim som uvazovala,ze pojdem sa najprv na slovensko dat do poriadku...slovenski psychologovia,slovenke knihy...proste byt doma...ALe ked si pomyslim na tu cestu,baby,uz teraz ma chyta panika:)))
Neviete mi povedat ako tam pojdem?

Silvi

inka mne povedal nieco podobne, takze som takisto teoreticky mudra, len ako zacat s odburavanim stresu a ventilovat hnev, hlavne ked som to nikdy nerobila, to mi neporadil. Keby som niektore veci zacala robit po svojom tak by dostala zachvat moja polovicka.

Silvi

Miksi ucim same hrozne veci (kataster, kartografiu, legislativu v geodezii, pozemkove upravy,...) S jarkou sme sa zoznamili na fore, dala so tu niekde aj mail a ona nahodou chodi na nasu skolu, do posledneho rocnika. Takze tak. Aj nazivo je to velmi fajn baba. Ale take ste urcite vsetky.

inka

silvi ja som to nevedela,alepsycholog mi objasnil trochu moju situaciu.aj ked mi je ralativne dobre a zachvat pp už neprišiel aj 3 tyždne v podvedomistale na to myslime,mame kopec problemov,ktore nas do toho priviedli a nevieme sa snimi popasovať,zatlačame ich do vnutra akože sme sa s nimi zmierili ale nevybili sme ich,su tam.v našom vnutrisa to bije,lebo mysel ma velku pamať a aj ked momentalne nato nemyslime v podvedomi to tam je a jednoduho to vybuchne aj v relativnom pokoji a hlavne v pokoji u mna.čim viac odburavaš svoj hnev a svoj stres,tym menej uzkosti by si mala pocitovať,ale chce to prax,nacvik ventilovania.no som ja teraz mudra,že ano.Ale pomaha to.a to je doležite.

inka

miksi ty si vlastne taka domaca gazdinka,ved ty všetko rada robiš z tych domacich prac,už aj sadni na niečo a dobehni,ved ja tu mam pre teba roboty a roboty.

Silvi

miksi nejako som to nepochopila, vies dôvod kvôli ktorému Ti je zle? Ja by som ho veru chcela vediet. Ked som mala prvy zachvat, tak som sa normalne zobudila v noci na to, ze nemozem dychat, mala som strach ze je so mnou koniec. Ale myslela som, ze je to v dosledku viacerych veci ktore sa v kratkom case stali a velkeho pracovneho vypätia. Teraz vsak neviem, z coho sa mi tie zachvaty vracaju, sice nie v takej podobe, ale stve ma to a neviem co s tym robit. Ako ty vravis, tyzden, dva je vsetko v pohode, clovek sa citi normalne a potom to pride. Ani si uz nepamätam, kedy som sa bola len tak prejst v meste a nebala sa, ze mi tam pride ze. Ked mam nieco vybavit, tak si poviem, ze musim a hotovo, ale len tak si niekam vyjst sama sa neodvazim.

inka

miksi a som rada že ti je lepšie,mna ked chytil taky zachvat strachu a panikytak mi tiež bolo tak blbo 2-3 dni a potom som bola z toho ešte aj unavena tyždeň.dnes si myslim,že to už zvladam lepšie,už sa viac poznam,viem z čoho som max.unavena,že sa nemusim bať a chytať hned strachy a obavy čo mi je.Jednoducho viem,že už nevydržim tolko čo kedysi a rychlo sa unavim,tak potom musim niečo vypustiť alebo sa citiť jednoducho blbo.silvi ja po prebdenych nociach sacitim rovnako,kolena sa mi podlamuju a mam pocit,že nevladzem hybať ani s ručičkami ani s nožičkami.jedine čo mi na to pomaha,je oddych a spanok.najhoršie je že vtedy nemožem ani dobre spavať tak prichadza na pomoc čajik na spanie a knihy.no liečime sa ako sa da.ja stale hovorim,jeto lepšie a lepšie a bude to dobre,zvladneme to.

miksinka

aha,a ako to mas ked si das kafco?Mozes?
Silvi a co vyucujes?

Inac ja sa tiez citim lepsie odkedy som zacala behat po schodoch,pravidelne sa spacirovat...atd.Uz sa tesim az budem chodit do fotka!
A mas to super,ze si spolu s jarkou!To ste sa tu dali dokopy?

miksinka

inka tak mu drzim prsty nech to ma cim skor za sebou!presne je to tak najlepsie,ked nieco pride ihned ,ihned sa to poriesi a je to bez stresu!
Silvi ja ti pozehlim:)To robim tiez rada!