Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Úzkosť

damaxy

a čože dobre to máš v úschove,inak ja sa držím toho ked sa zhoršuje pobežím si pre pomoc,nerada by som to zažila odznova,ale zatial poklepem sa to dá zvladnut.

magdam

Čaute spolubojovníčky.Píšem prvý raz a som vám nesmierne vďačná za vaše príspevky. Môj boj z pp začal pred 6. rokmi, keď som sa zbytočne emotívne angažovala do stresových záležitostí, na ktoré pamäť zabúda, no žiaľ, duša nie. PP po roku prerástla v úzkosť a tá zase v depku, s ktorou zvádzam nevyrovnaný súboj doteraz. Lieky som asi rok už nebrala a popri tom si myslela, že je sviňa porazená. No v tom predvianočný stres a už 2.mesiac siaham do šuplíka po liek, ktorý som mala pre "istotu" uschovaný na horšie časy. Akotak si čítam vaše riadky, fakt som veľmi vďačná, že ste tu a prajem vám, aby ste mohli v budúcnosti do príspevkov vkladať iba recepty na vaše zázračné uzdravenie-sa. Ale možno sa týmto psychoporadenstvom našim vzájomným raz ocitneme medzi úplne zdravými... Z vašich riadkov si vyberám návod na zdravé prežívanie nezdravej doby a z toho dôvodu ako ponovoročné predsavzatie som si dala aj motto-elánovské "vždy buď uvolnený..." (keďže som hrozný panikár a stresor, dúfam, že mi to bude pomáhať) Dnes som prežila druhý deň v práci implementovaním tejto zásady, a fakt mi neustále pripomínanie si toho hesla pomohlo prežiť ich v plnej pohode a so stálym keep smilling-vďaka vám!...

damaxy

Veronika aj mne sa také stalo zo začiatku a tiez som mala velmi zlú chvilu a potom som presla ako tyu na vyššie davky a dostalo sa to do normalu.Dievčatá nezbudajte,že tieto stavy treba pekne pomojkat a dožičit si oddychu a pokoja a nemôžme íst na plny plyn.Vzdy si to trba dat na porovnanie s fyzicým ochorením hoci to viac menej vyliečime rýchlejsie.Davkujte si pomaly aj emocie aj radost aj smutok,lebo to všetko sa prejavi to jednoducho sa neda tak rýchlo uniest.Len na koniec moje staré známe aj toto raz prejde a trpezlivost prinesie ovocie.

via

bayaya,knizka je od DR.Praska-Uzkost a obavy,je to v cestine.inak babenky ahojte-ja momentalne prezivam velmi dobre dni,tak dobre mi este nebolo,vcera som sa na jednej situacii tak z chuti zasmiala az ma brucho bolelo,potom som sa zbadala a uvedomila ze som sa v podstate uz skoro 6 mesiacov tak nezasmiala,aj priatel vidi zmenu.velmi sa mi ulavilo po tych liekoch co mi lekarka dodala k doterajsej liecbe.takze prajem vam len to dobre vesele a pozitivne v tomto roku,a hlavne nestresovat..a nepanikarit :-))

veronika

Ahojte! Dlhšie som tu už nepísala. Chcela som vám napísať, čo sa mi minuly týždeň stalo. S kamoškami som bola na vonku a odrazu mi bolo zle, cítila som sa vyčerpaná a slabá. Okrem toho som cítila úzkosť a po chvíli prišiel záchvat. Musela som si v meste sadnúť na lavičku a kamarátky ma ukludňovali. Keď ma odprevadili, tak som si dala tabletku Lexaurin a myslela som si, že ma to prejde. Ale neprešlo. Úzkosť sa dosť vystupňovala a záchvat bol dosť silný. Nemohla som sa vôbec ukludniť a tak sestra zavolala pohotovosť. Keď prišli, tak mi dali nejaku injekciu na ukludnenie. Za chvílku ma to prešlo a som sa cítila lepšie. Volala som aj mojej psychologičke a tá mi povedala, že to môže byť zo stresu.Mohlo mi to aj vyvolať psychic.záťaž.Volala som aj psychiatričke a povedala mi,aby som si zvýšila dávku Seroxatu. Takže už užívam 1 a 1/2 tabletky ráno. Už sa cítim o niečo lepšie.Bol to hrozný záchvat a nikomu ho neprajem zažiť.Preto som vďačná Bohu za to, že mi dal do cesty ľudí ktorí sa o mňa starajú a pomáhajú mi prekonať záchvaty.
Držím vám palce,aby ste boli silní a nevzdávali sa nádeje na vyliečenie.
To vám zo srdca k Novému Roku praje Veronika

gaba

dík za radu.ja už to mam dlho a asi viem aj z čoho.tak dik,skúsim to,dobre mi padne,ked si môžem o tom pokecať.aj tak to nikdo nevie.

damaxy

gaba su lieky persen persen forte su na baze byliniek,ale ak tvoja úzkost pretrvava neviem ci ti toto pomôže.Možno v lekarni by ti este doporučili aj nejake iné pripravky ja by som ti ešte obycajne magne 500 mg a pripadne nejaké b vitaminy,ale najdôležitejsie je odstranit píčinu úzkosti.Skus porozmyslat čo sa stalo,kedy sa to začalo prejavovat čo to mohlo spustit.Je to nepríjemné úzkostné stavy môžu lahko sklznut aj do horšieho,preto to nepodcen .

gaba

tiež mam pocity úzkosti skoro každý den,akoby som sa niečoho stále bála,takú zvláštnu úzkosť na hrudi,nie som schopná vôbec rozmýšlat a stále si hovorim že to nič nie je,ale asi je.poradte mi nejake lieky,ale na prírodnej báze,ktoré by mi pomohli.dik