Zle znášam vypäté situácie a keď som sama doma . Lekár mi dal Xanax, poradte niečo z homeopatie alebo niečo iné len nie lieky.
Úzkosť
Ahojte, dost dlho som v tejto teme nebola, ani vo Vasej utulnej ranajsej kaviarnicke. Funguje este? No, s viacerymi novsimi tu sa este nepoznam. Aj tak mi dovolte napisat Vam myslienku o zdravi. Napisala som ju v inej teme, ale vlastne by mala byt zakladom pre vsetkych, nielen pri urcitych problemoch.
Cas po Vianociach mam uz 100 rokov spojeny s intenzivnym citanim knih, darcekov. Z jednej citujem:
ZDRAVIE zavisi predovsetkym na nasom vlastnom sposobe zivota. O nasom zdravotnom stave rozhoduje vyziva, harmonicke striedanie pokoja a aktivit vcitane pohybu a nase myslienky a city. Cim viac radosti pustime do svojho zivota, tym mensiu prilezitost maju choroby.
Skusme si kazdy spocitat, co z tohto svojmu telu pravidelne doprajeme...
milos.m-uf, tak to teda klobuk dole, aj vam vstkym co sa vam dari...za par mesiacov budem aj ja machrovat, pockajte:) drzte sa!!!!
Ahoj dievcata...som tu prvy krat,precital som si par prispevkov a zistil som,ze som tu spravne.Ak dovolite,par riadkov o sebe a mojej krasnej chorobe popisem.Panickou poruchou trpim od maja 2005.Zacal som pracovat na Hoteli Golfer v Kremnici ako recepcny.Praca nebola az tak narocna ako urazky a neustale ponizovanie zo strany riaditela p. Bielika-Ing.Zakomplexovaneho stareho suverena a despotu,ktory si vybijal vsetko na zamestnancoch.Som dost citlivy clovek a vsetko sa ma to poriadne dotklo.V praci som travil velmi vela casu,17-18 h denne,stres non stop.Doma mala sestra male,nemal som si ako a kedy oddychnut,prislo na mna velke vycerpanie.Tvalo to dva mesiace co som trapil svoj organizmus ako po fyzyckej tak aj po psychickej stranke.Jedneho dna ked som siel do prace,mi cestou ostalo zvlastne,zacala sa mi krutit hlava,nohy neposluchali,mal som pocit,ze odpadnem.Samozrejme,z prace ma neuvolnili a musel som prist aj napriek tomu,ze mi bolo velmi zle.V ten den ma pan Ing. tak ponizil a pourazal ako nikto za cely moj doterajsi zivot.Zrutil som sa.Zrazu sa moje stavy zacali zhorsovat, zacal som mat pocit,ze mi zlyhavaju organy,najprv pecen,srdce a tak...kazdy den som \"umieral\" 7 az 10 krat za den,niekedy menej inokedy sa to koncilo na pohotovosti...za mesiac som schudol 17 kg.Bol som uplna troska.Doktori mi nevedeli pomoct ani poradit.Zasiel som preto do knihkupectva,kde som zbadal knihu\"ako sa zbavit stresu 7 sposobmy\"-nepamatam si presne znenie toho nazvu.Zacal som ju citat a po 3 mesiacoch umierania som konecne prisiel nato co mi vlastne je:Panicka porucha,uzkost.Zistil som co mi vlastne je,no horsie bolo zistenie,ze ma nikto v mojich problemoch nechcel podporit ani z kruhu mojich najblizsich.Vraj,to co mam,si iba namyslam a mam to z \"hlupych \" knih co stale citam.Odporucili mi tvrdu manualnu pracu(kopanie kanalov) aby som prestal mysliet na moje vymysli.Zachvaty som maval take silne,ze niektore trvali aj 3-4 hodiny,skoro mi z toho preskocilo.Nepomahalo dychanie,pozitivne myslenie,nic,umieral som dalej.Musel som odist z domu za pracou do nasho hlavneho mesta.Praca ma bavila,/casnik/,no bolo velmi zlozite obsluhovat hosti tvarit sa milo a mat pritom zachvat.Spoznal som niekoho,kto trpel rovnakou diagnozou ako ja.Vtedy sa mi trochu ulavilo,vedel som,ze v tom nie som sam.Poradila mi zajst k psychiatrovi,posluchol som,uz toho bolo na mna vela.Nasadili mi Seroxat,lexaurin.O par dni sa dostavila ulava,zachvaty prestali a mohol som normalne zit.Sem tam sa mi to casom vratilo,no dalo sa to vydrzat.A tak je to so mnou ide az do dnes.Zachvaty skoro nemam,len ked mam malo spanku na druhy den sa citim nesvoj a uz kde tu zacinam mat pocit,ze sa to vracia.Nejdem vas uz dalej trapit mojimi problemamy,kazda mate svoje \"prihody\" a vsetci vieme,ze to nie je lahke.Chceme najst liek aby to cim skor prestalo.Viete,ked mi je tazko,pustim si kludnu hudbu,idem sa prejst,zacvicim si a je mi lepsie.No a este jedna vec sa zmenila,uz nikomu nedovolim aby ma urazal,ponizoval,nehcem sa dostat spat na zaciatok,raz stacilo.Neviem ci niekomu mojim rozpravanim pomozem,asi nie,no chcem aby ste vedeli,ze aj ked Vas nepoznam,zalezi mi velmi natom aby ste sa tej \"pliagy\" striasli.ten kto neprezil,by neuveril.
Drzte sa a podporujte sa,v priatelstve je sila,ktora nam dava energiu dalej bojovat den co den,s tym istym protivnikom,s nasim rozumom.
Ahojte , Milos
Pre Damaxy: skúsim si tie tvoje slová vtĺcť do hlavy,lebo sú fakt pravdivé.Určite to nepôjde hneď a všetko,ale vynasnažím sa zmeniť. Ak mi budeš v tom nápomocná a zostaneš so mnou v mailovom kontakte, budem veľmi rada...
Pre bagra: sertivu teda osobne nepoznám.Liek na zlepšenie stavu môže byť aj prírodný,no neprinesie zásadnú úľavu.Ak trpíš,po nasadení ADP je veľa než.účinkov a netreba sa ich ľakať.Prejdú.Taktiež nefungujú hneď a ak ich tvoj organizmus neprijme,nie sú ti "na mieru" a treba nasadiť iné.Je ich veľa a možno ujde nejaký čas,kým sa ti dostane ten pravý.Ja som mala tiež najskôr výhrady a farmaká som nechcela brať,ale po pp prišli horšie stavy a tie ma donútili.Asi si ešte len na štartovacej čiare /buď rád/a sled udalostí môžeš obrátiť a slová damaxy,ktoré adresovala mne,sú pre teba tiež istým výkričníkom,ako svinstvu menom depresia zabrániť. Veľa zdaru!
jednoducho povedane chcela som aby mi bolo ako predtym dobre.Lenze tym stylom zivota to neslo,pretoze to ma prinieslo do PP a depresie,takze ak odtial von muselo prist zmeny a kde inde ako v mysleni.Magdam napisala som ti mail.Lieky su potrebne aby ta priviedli do vyvazeneho stavu,spomaluju vyplavovanie serotoninu a zabezpecia prenosy medzi mozgovymi bunkami.To som sa docitala a iste je to pravda.Cize ked dojde k dobremu chemickemu fungovaniu ostatne je potom nasa robota.Zmenit postoje k zivotu opravit nazory a hlavne mat rad seba a nedopustit aby sme si ublizovali sami a vobec to uz nedovolit druhym.Naucit sa chranit pred tym co nam robi zle.
Čaves bambulky moje! Tak sa ozývam opäť. Takže: Damaxy, ty si asi veľmi húževnatý človek, že si popracovaním na sebe docielila vyliečenie sa z tej svine. Takých ľudí si cením. Ja teda skúšam aplikovať tvoje rady typu \"všetko je len v hlave a lieky sú iba dočasným riešením, nenechať sa v žiadnom prípade vytočiť, keď nejde o život, nejde o nič\"...atď, ale ak má človek vžitú schému reakcie už x-rokov, ťažko ju vie zo dňa na deň zmeniť, či nie? V 100% súhlasím s tebou. Čo ti ale najviac pomáhalo svoj zámer uskutočňovať deň čo deň? Máš na to nejaký recept? Mám síce knihu \"Sila pozitívneho myslenia\", je fakt suprová, ale vieš poradiť ešte niečo lepšie? Fakt by som sa vo svojom cholerickom správaní chcela od základu zmeniť a tiež verím, že to môže oslobodiť človeka od farmák aj nastálo. Potrebujem však nejakú silu, nejaký hnací motor vydržať... Taktiež by som sa chcela postupne zbaviť pravidelného užívania farmák, pretože mi moje biohodiny bijú na poplach a treba plánovať mimčo. Existujú nejaké homeopatiká, ktoré by dokázali nahradiť účinok farmák? Máte s nimi nejaké skúsenosti? Beriem ludiomil a vraj sa tehotným ženám po jeho braní v minulosti rodili defektné deti-bez rúk či nôh a podobne. Som z toho dosť vyplašená, takže musím buďto zmenu ADS, alebo čosi naturálne. Horšie je, že psychoška, ku kt. občas zájdem /teda len keď sa to už nedá predýchať/ mi tvrdí, že je to bezproblémový liek, ale obvoďáčka ma naopak pred ním vystríha. Bože, to je dilema! Na začiatku som na pp brala neurol na spanie a inak homeop.liek arsenicum album. No neskôr sa pp vytratila a prišla depča a aj milý ludiomil...No to som sa rozpísala-bože hrôza! A ešte toľko hodín! Idem spať a ozvite sa mi, jo?
moja milá,nedaj sa,a držím ti palce
Ahojte dievcata,tusim sa vam po novom roku nejak nechce pisat,alebo ste vsetky zdrave a nepotrebujete rady ,to vam je hej, ako vam zavidim.Kiez by bol pokoj u nas,ale u nas je to presny opak sama hadka,urazky a vychodisko nijake proste prasvokricka sa rozhodla,ze bude robit zle az kym nas nevystve ved jej na zivote nezalezi tak preco ho nestrpcit mladym.Ach ta zavist,ake zlo dokaze narobit.