Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Úzkosť

damaxy

Milosko dost dlho si bral priblizne ako ja a zalezi ako sa clovek citi.Tieto nase stavy je najdolezitejsie si ustriehnut v mozgovnici a vsetko co ma riesenie vyriesit a to co nema riesenie vypustit a nevracat sa k tomu.Naucit sa premyslat a hladiet na zivot z roznych stoliciek a najme si povedat ze vsetko prejde.Takze ak sa citis na to vyskusaj ale nesmie to urcite byt prirychlo.Je to individualne,fakt ako sa citis a podla vyskytu zachvatov alebo nevolnosti vies co mam na mysli.

mijka

naozaj Vám všetkým dakujem, že ste mi napísali, podporili...robí to veľa ked sa človek cíti tak pod psa a nikto sa ho snaží podporiť. dakujem, že existuje táto stránka....a že existujete aj Vy.
lencok-to som ja bubu,možno si pamätáš,len mám zmenení nick.
takže zhrniem to.všetko je vyšetrené, všetko je negat.a predsa nikto nevie čo mi je.vychádza mi z toho jedine to že to bude zo psychiky.už vyše mesiaca beriem AD,ale to je fakt že som nepocítila, skoro žiadnu poz.zmenu,vlastne mne by ani nič nebolo keby ma nezožierala tá neistota s tými závratmi.
pojdem za psych. a porozprávam jej ako mi bolo na figu tento víkend, a možno by mi aj lieky bolo zmeniť.
Viete, ja som pred rokom odišla do zahraničia s priateľom, ja na blint a bez jazyka. Sla som dobrovolne, no bola to pre mna hotová nočná, mora, bez rodiny, bez roboty, bez penazí a ešte k tomu som veľmi citlivý aj labilný človek.Tažko sa mi robota našla, potom tam stresy, proste skoro rok v neustálom strese a smútku a plaču.Vtedy mi ešte nič vážne nebolo ale hromadilo sa to.
koncom leta som bola doma na 2týžd.vtedysa mi tak ulavilo,som videla že doma je to ok, no nevedela som prestat mysliet na to že sa musím vrátiť.Nemusela som, ale chcela, ešte do Vianoc.už som tam bola asi 3 týzd. ked sa spustila lavina problémov, najprv. typické pre krč.chrbticu-trpnutie prstov, bolesti chrbta atd.a začali aj závraty a rozmazané videnie, ešte viac som sa zľakla , nevedela som ist ani k doktorovi ani domov ešte, tak v takej neistote a strachu som tam vydržala 3 mesiace horko ťažko s plačom, úzkosťou, bez chute do života, proste uplný nezáujem, myšlienkami stále okolo toho čo mi môže byť...išla som sa z toho zblázniť...teraz je to už doriešene, nič vážne, no predsa nevedia čo mi je...momentálne mi drbe už z tohto ale poriadne.Myslíte si že to môže byť tou nahromadenou úzkosťou, strachom čo som tam zažila,že som tam ani chvilu nebola šťastná a stále som chcela isť domov.je to pre mna dosť veľká trauma, už na to tak nemyslím, no v mojom podvedomí to možno robí neporiadok.
Tak ece raz sa opýtam,myslíte že to bude moja psychika???Všetok ten za rok nahromadení stres???

giv

damaxy, vďaka. možno je to len v tom...v téme hyperventilačná tetánia som o tom napísala, ale pár ľudí tam uvažovalo nad tým, či to je vôbec tetánia a nie PP. ale zrejme si to nejdem komplikovať ešte viac :)))) tetánia mi stačí, a v niečom je lepšia ako PP, v niečom horšia, ale dá sa to prežiť. díky.

lencok

milosko skumam...robim si prehlad:-), ja som ich prvy krat vysadila prilis skoro, po 6 mesiacoch som znizila davku na polovicu, a po 7 mesiaci som to vysadila uplne...myslela som ze pohodicka, ale niektore zivotne situacie ma dostali opat tam kde som bola. No ked sa citis fajn, samozrejme preco to nevyskusat, len ich prosim vysadzuj pomalinky

lencok

Mila Mijka, tiez si viem predstavit co prezivas. Ja ked som sa pomaly zacala zle psychicky citit, mala som rozmazane videnie, tocenie hlavy atd...kooopa vysetreni, nikto nevedel prist na to co mi je. Trvalo to dlho a dnes viem ze to ma postupne pozierala depresia. Dnes si konecne uvedomujem ze bolest chrbtice a hlavne krcnej je velmi uzko späta s depresiou, uzkostou, strachom. Svaly riadne tuhnu, z toho vznika bolest, svalstvo chabne, nerviky sa zasekavaju...no viem o com hovorim, bolesti krcnej chrbtice a hlavy mi poriadne dali zabrat, aj teraz je to tak. Lenze pravda je ze ked AD postupne zaberu, zacne sa stracat uzkost, depresia pomaly odchadza a vsetka ta zataz opusti aj tvoju chrbticu. Ale to je len zaciatok. Treba zacat pomalinky cvicit, uvolnovat svalstvo atd atd...Napr. ja som zacal cvicit jogu. Jedna z veci, aby bol clovek vyrovnana je aj dobra chrbtica, cize ziadne bloky, uvolnene svalstvo, aby ti mohla volne telom prudit energia a to je velmi dolezite. Vies dlho to trva, ale ide to, postupne a pomaly to zvladnes.
"Zivot je v podstate rast, prezivanie rastu. Minutie ciela je jednym zo sposobov, ako sa naucit zasiahnut terč. Zlyhanie je neoddelitelnou sucastou cesty k uspechu. Mylne sa domnievame, ze uspech je "dostat sa tam", zatial co v skutocnosti uspech je "zasluzit si pravo byt tam". A zasluzit si znamena ucit sa. Neuspechy ci dokonca zlyhania su sucastou ucenia."
"Ziadna dusa, ktora sa snazi, nemoze prestat rast, ziadne srdce, ktore miluje, nemoze byt opustene. Problemy existuju, pretoze ich prekonavanie nas posilnuje."
Zdvihni hlavku hore, urcite bude lepsie, nie si sama, bojujeme spolocne, nikdy v tom nebudes sama, aj AD zaberu chce to cas, drzim palceky

damaxy

Giv mne sa to zda tiez velmi podobne.No pri tej tetanii nastava asi aj trpnutie koncatin neviem ale mne sa to zda velmi podobne.

giv

damaxy, budeš vedieť poradiť?
Mňa zaujíma, aký rozdiel je medzi PP a Hyperventilačnou tetániou? Príznaky sú takmer rovnaké, ale zásadný rozdiel zrejme nejaký bude. Vďaka.

inka

mijka lieky potrebuju cas hlavne AD,kym zaberu trva to aj vyse mesiaca a potom mozno nie su vhodne pre teba,mala by si ist naspat k psych.a povedat jej ze ti problemy pretrvavaju.tie zavraty som mala aj ja a starsnu uzkost a strach do toho.zacalo to ustupovat az viac ako troch mesiacoch,mla som este ovela horsie stavy ako je panicke ataky bolo to hrozne anevedela som si predstavit ze to raz moze aj pominut.horsie je ze sa nemas s kym podelit o tie problemy,preto som navstevovala kazdytyzden psychologa.rozpravalisme do nemoty a mojich pocitoch,som mu vdacna za tie rozhovry,chodim tam do dnes a je mi vzdy fajn ked od tial odchadzam.nechces vyskusat nieco take?