Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Úzkosť

damaxy

Mijka ad zaberaju pomaly a mne po nejakom mesiaci aj pridala lebo mi bolo malo.Budes mat take zle obdobie dlhsie ale prejde to.Je to taky priebeh choroby sme to zazili takze neboj sa zvladnes to.

mijka

dakujem inka, ale asi je to so mnou teraz kus vážnejšie, aj teraz revem ako malé decko, lebo som sama nemám sa komu ani prihovoriť a priateľ (on sa so mnou včera rozišiel)sa vôbec neozýva, úplne na mna kašle, je mu to jedno a mna to tak bolí.
závraty mám stále ale to nie su ani závraty možno aj hej ja to ani vysvetliť neviem, ako ked máš ťažkú hlavu a nevládzeš ju držať, pocit ako keby padala hlava, nevidím najlepšie a také čudné a zlé.u psych.som bola asi pred mesiacom, aj trochu viac,nie prvý krát..teraz mi predpísala coaxil,beriem aj rivotril a nevedela som spávať tak mi dala a zopiclon ale to už neberem.necítila som z nich nijak zvláštnu zmenu, síce už mi bolo celkom fajn,ale od piatka mi je horšie, iba revema revem. to tie závraty mi robia depku.alebo žeby boli tie závraty z depky???veľmi ťažko som znášala obdobie ked som bola v zahraničí, bola to nočná mora, vtedy mi ešte nič nebolo, až po dovolenke, ked som sa tam opať vrátila , som začala mať prob.s chrbticou a závrate.a odvtedy nie anie zbaviť sa toho.žeby to bolo celé zo psychiky???ale aj ked hej, vyše mesiaca beriem AD a zavraty neustupujú.

damaxy

Mijka chapeme ta vieme ako dusevne ti je,ale vies kolko ma clovek v sebe sily a ked to chces dokazes to .Nejaky cas treba pockat poliecit sa ,ale potom ked problemy neprestavaju nie sa utiahnut ale opet patrat co to je ,preco je to tak.Pozbieraj silu a drz sa.Ked niekde odpadnes neboj sa niekto ta z tej zeme zdvihne,niekto ti pomoze.Ale obavy aj ked su opodstatnene nechaj tak.Vsetci co ta maju radi ti chcu pomoct a urob im aj ty radost a prijimaj pomoc.

inka

a este som ti chcela povedat priatelma o teba urcite starch,nie že mu lezieš na nervy.kazdy svoj starch o druheho prejavuje inak,ja som si tiež myslela ze vsetkym leziem na nervy a mozno som trochu aj liezla ale neskor ked mi bolo lepsie a rozpravali sme sa o tom tak som zistila ze sa vlastne bali viacej ako ja.

inka

mijka chapem ťa čo prave preživaš a aj to že nenachadzaš neaky jasny bod len obavy a strach.a čolekariakelieky sidostala?mne ked začalitieto problemy,tak som behala z vyšetrenia na vyšetrenie,neurolog internista ortoped a dokola to iste.nikde mi nič podtatneho nenašli a o to viac ma to desilo lebo som si myslela že su neschopni a nevedia mi pomocť.opak bol pravdou,chceli mi pomocť len nebola som u spravneho lekara.nakoniec po takmer pravidelnych navšetvach na pohotovosti som navštivila psychiatraaj psychologa.vsetko chce svoj čas,nič neuponahlať a hlavne si uvedomiť že nič tragickeho s anedeje,choroba duše je trošku zložitejšia ako angina a trva ovela dlhšie.hlavneakosom už pisala dat sa do spravnych dveri a zdôverit sa so všetkymi problemami.vieš nazačiatku mi moc nehovorili taketo myšlienky,ale čim mi bolo horšie tym viac som si uvedomovala že musim robit niečo so sebou.so svojim postojom k problemom okolo seba.vela mi pomohli knihy,vela cviceniea hlavne pohyb na vzduchu,vyvetrat si myslienky usporiadat vsetko podla abecedy.spravne lieky.tlak mas v poriadku si pisala a tie zavraty mas neustale?chrbtica vie narobit galibu a ked sa k tomu prida starch a uzkost tak nas topohlti celych.ale naozaj sa neboj nie je tonavzdy,chceto cas opakujem,zvladli sme to tu a pomozeme aj tebe ako sa bude dat.

mijka

damaxy, viem, že máš pravdu, no je to veľmi tažké.ja nemám žiadne ciele, nič ma nezaujíma, nebaví aj keby som chcela neviem..bojim sa vyjsť aj na ulicu, alebo do obchodu..nie pre depresiu, to by som zvládla..mna trápia veľmi tie neustále závraty a zlé vydenie..bolesti by sa dali zniesť ale to druhé je oveľa horšie.aj po byte sa pohybujem horšie ako stará teta, nie ešte vonka.
keby som nemala tieto problémy, viem, že by som psych. bola v pohode..toto je to, čo ma skladá.
už aj priateľ ma včera posielal za psych. ako keby nevedel, že som už bola,že vraj ja sa nechcem liečiť atd. a pritom vie dobre, že som tam bola a áno ja sa chcem liečiť.už aj jemu leziem na nervy.
chodim na abs. prax, iba 4hod. denne, no aj to mi robí problémy kvôli hlave, závratom.hrôza

damaxy

Mijka,co su to za slova.Ked niekto potrebuje pomozc a ked mu je zle nech to vyhovori zo seba.To tiez velmi pomaha.Takze pekne si len usporiadaj vsetky myslienky a trpezlivo pockaj a uvidis ze pridu lepsie casy.To ti tu kazdy potvrdi.Som si precitala ze ta trapi chrbtica ale aj to ze si zacala cvicit.Fyzicke a dusevne zdravie idu pekne ruka v ruke a uvidis ked sa polepsi jednemu tak sa polepsi aj druhemu,no k tomu potrebujes trpezlivost.Skus sa nezaoberat len svojim zdravotnym stavom a najdi si nejaku cinnost ktora ti prinasala volakedy radost.Viem ze je to tazke,ale niekde zacat musis.Takze zajdi spomienkami do cias ked bolo dobre ked bola dobra nalada,ked si sa tesila zo zivota a nieco odtial vynes.Je to tazke ,pretazke,ale inaksie sa neda.Budem ti drzat palce a napis ake pokroky robis a napis aj kazdy den ako sa mas a co ta potesilo,co si si pre radost spravila,co pekne si videla.Ved vies ako sa hovori na zaciatok netreba mat vela,staci ze sme majitelmi ciela.

mijka

dakujem inka že si mi napisala.ja mám taký problém kt. neviem už dávnejšie vyriešiť.vlatne som o tom písala vo vlastnej téme:co to môže byť??prejde to vôbec niekedy??ak si to prečitaš budeš rozumiet, vieš už sa mi to nechce odznova pisať.
Som z toho že mi lekári nevedia pomôcť,taká zúfalá, že i ked mám vysledky negat. myslím na najhoršie.je to bláznovstvo ja viem, ale mám strašný strach.
už neviem ozaj čo mám robiť, nemám súrodencov, mama je tiež takto chorá, nechcem a ani nemôžem ju dookola otravovať s tým istým, lebo potom sa o to viac boji aj ona.kamarátov nemám, tých čo mám sú bud v zahr. alebo na výške...vlatne to už nie sú ozajstný kam. som sama. priatela mám v zahraničí, boli sme tam spolu no ja som musela ostať doma kvôli tým problémom.jeho tiež denno denne otravujem tým že neviem čo mi je neviem či to vôbec niekedy prejde a bojím sa velmi že nie a zomriem.bože je to hrôza čo tu pišem, hanbím sa za to velmi.on to má ešte tažšie ved nie je doma tiež nie je najzdravší a ešte k tomu aj ja stále nariekam.včera sme sa už veľmi pohádali,veľa škaredých sme si vykričali.
už dva dni sa cítim veľmi zle nevládzem, mám stále závraty a včera to už bolo veľa na mna celý den som len revala a nevedela prestat, dnes tiež. som zúfalá

inka

mijka,určite nie si slaboch tych ,ktorým na tebe zaleži určite neotravuješ.keby oni potrebovali tvoju pomoc tiež by si ich vypočula.to su len tie blbe pocity pri tychto blbych stavoch.poznam to a už viem že najhoršie su tieto myšlienky že niekoho otravujem a utahujem sa potom do svojho vnutorneho sveta.nie je to spravny kluč a sparvna cesta.tu sa vyrozpravaj a možno najdeme neake riešenie a neaku spravnu cestu.prešli sme tym všetci čo sem chodime a ver že je z toho cesta von,len treba vediet najst ten spravny smer.nezufaj ,treba si posťažovať a aj poplakat.aby bolo dobre treba poznať aj zle.

mijka

ahojte Všetci, mám asi depresiu a zostala som na nu uplne sama, koho som vedela už som s tým pootravovala, vynervovala a nakoniec som ostala sama,už ich nechcem trápiť.
od včera len plačem a plačem a neviem ako dalej.som zúfalá, a chorá ešte aj Vás tým stále otravujem.už som každého odstrašila, nemám ani priateľov.som slaboch ktorý sa len lutovať vie.