Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Úzkosť

damaxy

opet dakujem za poeticke duse dobre sa to cita,milujem poeziu,mam rada tvorivych ludi,v tom je zachrana pre nas vsetkych v tvorivosti.Nie kazdy kto tvori je umelec a nie kazdy umelec ma dar tvorivosti.Ale tvorivost nam prinasa radost,tak hor sa robit pre seba to co v nas je skryte.vymodelujme nieco z nas a ukazme ci povedzme to ostatnym.Katty dakujem,ze myslis na nas.

Mijko

..mal som byt v praci ale ja sedim doma s hlupymi muslienkami v hlave a pisem ani neviem co a preco. Na zaciatku som bol stastny, ze som vypadol z domu a mal dobry job so slusnym platom. Ano stastny, aj ked som bol 2500km od domova, rodiny, rodnej reci a veci na ktore som si za 25 rokov tak strasne zvykol, ze mi uz pripadali bezcenne a samozrejme..ale mal som tu lasku po mojom boku. Bolo to fajn a nikdy by som si nepomyslel, ze raz budem pisat to co pisem..bol som presvedceny, ze to vsetko co som opustil mi chybat nebude a ja tu budem stastny. Myslel som, ze po zivotnych padoch a trapeniach som silny a trocha viac odolny. Minal som zarobene peniaze a uzival kazdy den toho vsetkeho noveho, co som predtym nevidel a nezazil. Lenze potom povedala moja laska, ze sa jej tu nepaci a navyse bola chora. Nevedela si zvyknut a trapila sa viac ako som si myslel. Po jednej z dovoleniek na slovensku sa uz so mnou nevratila a ja so zistil aky som slaby, ked som tu ostal sam. Vsetko sa zacalo rucat. Ked tu bola mal som sen..kupit si auto...moje vlastne prve auto. Tak som zacal setrit..ale teraz je mi to uz jedno ci si nieco nasetrim alebo nie. Ostal som tu sam aj ked sa lubime, ale ja som prazdny a bez snov, o ktorych som snival predtym. Mam zachvaty paniky, nechce sa mi do roboty a mam absolutny nezaujem o veci okolo mna..BOJIM SA. Chcel by som ist domov, ale bojim sa opustit moje sny. Dilema..trapim sa bez nej ale trapim sa aj pre nesplneny sen. Cudzi svet..cudzi ludia..cudzia rec..alkohol..antidepresiva a obrovska chut vybehnut na ulicu a kricat ako mi strasne chyba moja laska a domov. Chcel som lepsiu buducnost pre mna a moju lasku ale ta dan, za to vsetko je uz pre mna privelka..musim sa rozhodnut. Aj ked neviem ako, viem ze to budem raz lutovat. Asi pojdem domov predcasne a bez splneneho sna....som tu zbytocne. :(((

Veve

Ahojte :-)
Dnes u nás krááásne prší.a tak sa mi nechce ísť do roboty po 10 dňovej PN-ke.
Som akási unavená, žeby počasím?
Ďakujem Vám za rady.Myslím že mi to neuškodí keď si znížím Tiapridal. Tak si budem dávať len 1 tab.denne. Ak sa budem cítiť na figu tak ho potom vysadím.
Teri dobre si si poradila. Niekedy ani lekári nemusia dobre odhadnúť lieky. Pokial cítiš že ti stačí len neurol tak nevydím dôvod prečo by si mala aj iné lieky užívať. Ja som sa asi 2 roky neliečila na PP a tak musím užívať viac liekov. Ale nesťažujem sa....keby to už bolo za mnou.
Jeeej normálne sa akosi u nás rozsvietilo. Hneď mi to zdvihlo náladičku :-))
Tak sa tu mi zatial majte :-))
Posielam cmuuk

teri

Zdravim vas vsetkych a zelam vam pohodovy den.Precitala som si nejake tie vase problemy s ktorymi zapasite aj ja obcas zapasim..Vcera som si bola akurat pre neurol u lekarky je to mila osobka a snazi sa a tiez tam bola pani ktora bola uz zufala lebo jedla seroxat 3 roky a ked ho vydadi hned sa jej problemy vratia.A lek.jej nechce dalej doporucit aby jedla seroxat ze je to uz dlho tak vidite je tazke sa v tom niekedy vysomarit.Mna presviedcala ze je to chemicka nerovnovaha v mozgu co uznavam mam pp a vzdy ma upozornila ze neurol mi nebude stacit ze to treba preliecit.Lenze ja po seroxate a inych ad som myslela ze naozaj skoncim v blazinci posobilo to na moju osobnost ako keby som to nebola ja no hroza..presadila som si svoje ved som riadny skorpion ,darmo ma lek.presviedcala neurol stacil a staci a je mi dobre a ked to pride obcas da sa to prezit .To obcas je raz za 2 mes.v noci a trva to chvilu..som rada ze som pocuvala svoju intuiciu aj lekar nemusi mat vzdy pravdu.Tiez len skusaju a kazdy clovek je iny a zabera nieco ine.inka s tou homeopatiou to je dobry napad pojdem prezistit teren.vies ja vela veci intuit.citim dokonca stava sa mi ze tel.s clovekom a viem presne ako vyzera a nikdy som ho predtym nevidela,alebo zrazu viem o niekom veci az sa z toho ti ludia zhrozia..nejak to neriesim ale v zivote mi to pomaha a neskumam preco to tak je.Ste tu velmi mili ludia a viete sa podrzat a poradit a tak to ma byt aby sme vedeli ze sme neni v tom sami.Nejak som sa rozpisala utekam pracovat.Pa majte sa dobre dusicky..

katty19

Dobré ránko! Najprv k Veve, v pohode si zníž dávku na 1 tabletku. toto je len prídavný liek na depresiu, tak ak znížiš dávkovanie, nič sa nedeje.:)

A k Lane: Na začiatku depresie bol so mnou taký stav, že ak by mi dali iba dve možnosti, ísť do školy, alebo sa zhodiť z mosta, tak si vyberiem ten most.:( toto bolo povedané ako čistý holý fakt. Keďže som ťa pozorne čítala, možno ti chcem aj zablahoželať. Tvoje liečenie nebude tak zdĺhavé ako moje. Len dobre premýšľaj, hľadaj sposoby a samozrejme ti odporúčam aj alternatívnu medicínu. Všetko závisí od toho ako sa cítiš. Ak ti je tak zle, že sa ti chce umrieť, sama si uvedomuješ, že na pokusy a omyly už nemáš čas. Ale nieže budeš premýšľať tak dlho, že sa dĺžka tvojho liečenia vyrovná mojej. OK?

Teraz idem na Slobodu. Prajem krásny deň.

A tradičný veršík pre poetické duše::)

Tvoja je lýra, ale slová moje sú, struny sú moje, celá škála citová je moja, tebe kážem iba prsty klásť. Aj to len zľahka, lebo všetko bolí ma. Hlas slávika som mala, srdce spevavé, krásu a ideálne pelknú postavu, moj hlas bol soprán čistý, letel do výšky ako škovránok,... (Valentín Beniak, Nedokončená symfónia); toto dielo som kedysi recitovala na Beniakovom ponitrí v Chynoranoch, jeho rodisku.

Veve

Ahojte
Lana nechápem prečo ti psychiater ukončil lieky! Veď ako si tu písala, ešte si neni úplne vyliečená. Preto popros psychiatra aby obnovil liečbu, inak to s tebou pôjde dolu vodou.
Aj ja potrebujem sa s vami poradiť. Ja som v pondelok bola u svoje psychiatričky a pridala mi ďalší liek Tiapridal. Povedala že je to na zlé myšlienky (hlavne pri záchvatoch). Mám ich užívať 2x denne. Ale mne je po tých liekoch akosi divne. začala som z nich priberať a cítim sa utlmená až ospalá. Doktorka mi povedala že budem z nich pomalšia. Zajtra idem do práce na poobednu a tam nemôžem robiť pomaly. To by ma asi vyhodili. Problém je v tom, že tieto lieky by ma utlmili a potom by som nemohla poriadne robiť. Môžem si ich znížiť na 1 tab.denne? Bojím sa aby som zvládala napriek týmto tabletkám prácu.
Tieto lieky to ešte komplikujú...