Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Úzkosť

katty19

absolútna hlúposť, Lana, ja beriem seroxat už sedem rokov a nemyslím, žeby mi hrozil relaps, ak ich v stave vyliečenia sa prestanem brať; okrem toho, základná liečba? to je čo? smiešne; to, dokedy ja budem brať lieky rozhodnem sama po konzultácii s lekárom

katty19

Musím ťa upozorniť na to, že niekedy aj psychiatri nás berú ako, ani to neviem presne nazvať ako čo. V týchto veciach, kým sa stav nezačne skutočne posúvať k hranici samostatného zvládnutia problému, treba byť ako vtierka. Pýtať sa a pomaly im nedať ani dýchať. Proste chcieť vedieť a nenechať sa odbiť. Musíš zistiť maximálne množstvo informácii o svojom stave od psychiatra, aj ako konať, ak nastane relaps, alebo, čo sa stane ak ...

Lana

ano...pri liekoch som bola uplne v pohode a bolo mi povedane, ze som absolvovala zakladnu liecbu, kt. trva 2 roky........a ja uz nechcem brat lieky, lebo cim dlhsie ich clovek berie, tym viac hrozi, ze sa ich nezbavi....co ty na to?

Lana

no pred mesiacom som ich dobrala, seroxat, mal to byt akoze koniec mojej liecby, potom mi bolo chvilu dobre, asi 2 tyzde a tak sa mi stavy uzkosti, agorafobia a panicke ataky vratili spät.......teraz som cele 4 dni nevysla von z domu....

katty19

Ahoj Lana. Som rada, že moje slová zaberajú. Prečo si vysadila lieky? A ako ti momentálne je? Chcem si predstaviť, kde momentálne si pri prežívaní

Lana

no zdravim vsetkych tu, vidim, ze za tie dni sa to tu zaujimavo pohlo......inak Katty pacilo sa mi co si tu napisala, mne osobne to pomohlo, mam teraz tazke obdobie, vysadila som AD a je mi hrozne tazko, ale to co si napisala ma pohlo zase trochu vpred, som rada, ze si na tom fajn, ved si si to vybojovala, o co sa tu snazime vlastne vsetci, vsetci tu sme bojovnici......Zlatka inak aj ja som blizenec a poviem ti, ze ta nasa frasova povaha nam to este komplikuje, lebo je to vlastne v nas .o((((...ja dnes idem k mojej lekarke psychiatricke sa pytat, ci nie su nejake prirodne antidepresiva co by mi mohli pomoct a idem si pytat odporucenie na psychologa.....tak drzte palce.....

katty19

Niečo pre poetické duše::)
"Moja cesta snov je stále rovnaká. Buď tá s čelenkou vo vlasoch, alebo naopak, s výhľadom na more. Vždy však kamsi kráčam. Práve teraz mierim k vrcholu. Nie najvyššiemu, ale doteraz som bola nižšie. To, čo je predo mnou, je krásne, nebezpečné, vyrážajúce dych, zvádzajúce, vyzývajúce a inšpirujúce. Zaparkujem na chvíľu a detoxikujem sa skvelou náplňou bytia... Ale nie nadlho. Všetky tieto momenty ma vždy voskujú na mojej ceste vpred."

Zároveň zdravím Lulu a želám veľa trpezlivosti:)

tish

ahojte, lulu drzim palce
v ba celkom pekne prsi, pripadam si ako v pondelok ale chvaaaalabohu ze uz je streda. dnes mam znova sedenie.

zlata

lulu obvodny lekar vas zle informoval.schizofrenika mozu dostat na liecenie aj najblizsi rodinni prislusnici.ked by som mohla poradit tak najprv treba zajst za psychiatrom sa poradit.on vam povie ako mate postupovat,ked sestra odmieta dobrovolne za nim zajst.a vy ako rodina jej pomozete jedine tym ked ju k tomu lekarovi nejakym sposobom dostanete.ona sama nepojde pretoze schizofrenici sa necitia chori.a tym ze ju budete doma lutovat jej len ublizite.takze co najskor treba vyhladat odbornu pomoc.drzim palce