Zle znášam vypäté situácie a keď som sama doma . Lekár mi dal Xanax, poradte niečo z homeopatie alebo niečo iné len nie lieky.
Úzkosť
Ahoj Lulu
No vidieť ako ti na tvojej sestre veľmi záleží. Rozprávali ste sa s ňou? Vie o svojej chorobe a ak vie tak ako ju vníma? To sú dôležité otázky pretože sa musí prísť na to prečo sa nechce liečiť. Bojí sa? Vieš ak s ňou máš dobrý vzťah tak sa skús o tom porozprávať a nenútene jej povedať že ako ju máš veľmi rada a ako ti na jej moc záleží.Ukázať jej že o ňu stojíte a povedať jej že poptrebuje to liečenie. Vysvetliť jej prečo. Na silu sa nedá nič robiť. Alebo ak to nepôjde tak nech sa aspoň s ňou pokúsi porozprávať psychológ. On bude vedieť ako nie.
Tak držím palce aby sa pokúsila urobiť prvý krok. Prajem veľa šťastia :-)
Ahojte.Potrebujem pomoc-radu.Moja sestra je chora.Je to ukazkovy schizofrenik,ako z ucebnice.Tyra sa s nou cela rodina,ale stupnuje sa to cim dalej tym viac.Dobrovolne nechce ist k lekarovi.Po navsteve jej obvodneho lekara nam bolo vysvetlene,ze nic pre nu nemoze urobit,lebo liecba je na zaklade dobrovolnosti.Ma niekto s niecim podobne skusenosti,ako postupovat dalej?Rada by som privitala aj vyjadrenie odbornika.Dakujem Lulu
Ahoj Miloško Aj ja tiež niekedy neviem čo skôr či si mám dať lieky alebo pohotovosť. Väčšinnou to rieším liekmi alebo sa snažím ukludniť.
Miloško stalo sa ti niekedy že si si v silnom záchvate chcel nejako nevedome ublížiť? U mňa áno a vtedy je ma problém utíšiť lebo cítim niekedy že ma chce niekto napadnúť a ja kričaním to dostávam zo seba. Je tento stav normálny?
Ahojte
Dnes som bola u svojej psychiatričky. Čo mi povedala na moje zhoršenie? Vyjadrila sa že by som nemala volať pohotovosť keď mám ťažší záchvat. Veď viem čo mám robiť. Ja jej na to že ten záchvat bol silný a sa nedal zvládnuť-a tak som musela zavolať pohotovosť. Predpísala mi ďalší liek na zlé myšlienky Tiapridal.Mám ich užívať 2x denne.Neviem či mi to pomôže ale skúsim to. Odporúčala mi aby som chodila na psychoterapie. Povedala som jej že s mojou psychologičkou som skončila. Ináč by som to veľmi potrebovala ale najbližší psychológ je potom až v Trenčíne čo sa zaoberá terapiou. To si radšej sama pomôžem...
Viete ono je to ťažké keď mám silný záchvat a ovládať sa. Vtedy sa bojím aby som si niečo neurobila. Našťastie je so mnou priateľ ktorý mi pomáha sa zbavovať zlých myšlienok a zážitkoch. Ono je to všetko v mojom podvedomí. Chce to všetko svoj čas a postupne aby sa to všetko vynáralo na povrch.
Katty tiež ma povzbudil tvoj príbeh :-)a som rada že si ho napísala.
Teraz idem robiť nepečenú tortu pre priatela ktorý mal v piatok narodeniny.
Zatial sa majte :-)))
katty dufam ze si ma zle nepochopila nechcela som sa ta dotknut to ja len mam taku zlu vlastnost ze musim vsetko rozoberat.alebo dobru?
idem sa naobedikovat, stretnes sa s damaxy?:-)
lebo nie je na tom nic take, co by nemohla byt pravda...viem co si clovek moze prezit, aky je zivot nevyspytatelny a preco neverit...uz som sa stretla so vselicim, akze ja jedine co mozem povedat je ze si vazim ze si sa s nami o to podelila, asi tak
tak povedz, prečo?
katty verim tvojmu zivotnemu pribehu....a viem aj preco...!
no áno, je dosť možné, zlatka, že mi neveríš, ani vtedy mi nikto neveril:(; zvláštne, ako dobre o tejto problematike rozprávam; prežitý a znovunájdený psychológ? študovala som lode:) som v podstate všestranne zameraný človek so svojou skúsenosťou, ktorú nikomu nevnucujem, stačí, keď ju poznám sama a tento príbeh poslúži dobru:)
Lenočka, potešila si ma, moc. Ďakujem.
Už som si navykla, že mi nikto neverí:)