Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Úzkosť

Mijko

aka zimnica?..je ti zle. Nesledujem Vas tu nejak extra pozorne takze neviem co ti je...sorry. Ale je mi uz lepsie ako som si to bol dnes vybavit v praci a zabookovat letenku..aj ked ma to na druhej strane mrzi, lebo plany som mal ine a vsetko bolo v podstate na dobrej ceste. co uz.

lencok1

mijko aj ja som bola v zahranici, ked mi bolo na figu a vtedy je cloveku najlepsie doma...takze tvoje rozhodnutie sa mi zda byt spravne, drzim ti palceky!!!

katty19

Mijko, chytá ma zimnica práve teraz, ale skúsim zareagovať. Nič si nevyčítaj, prestaň sa trápiť a vráť sa. Ja považujem tvoje rozhodnutie za správne. Príď domov a začni sa ešte viac starať o svoje zdravie. Určite to zvládneš. Zvládneš to. Som rada, že si sa tak rozhodol.:)

katty19

Uznávam predchádzajúce dva príspevky, ale tu si treba skor uvedomiť, čo može ďalej vyplynúť z pobytu v zahraničí pre Mijka a následné vyrovnávanie sa so skutočnosťami. Aj keď motivácia je dosť silná a verím, že je, momentálny zdravotný stav z jeho príspevku volá po istote domova. Nepodceňujem jeho voľové schopnosti, verím, že by dokázal ťahať aj v tomto rozpoložení, poukazujem skor na zákon akcie a reakcie. Akcia depresívneho, úzkostného človeka volá po rovnakej reakcii. Nemyslime si, že reakcia bude ukľudňujúceho charakteru, v zahraničí už vobec nie. Bude stále viac a viac narážať na svoje slabiny a definitívne rozhodnutie o jeho pobyte bude možno veľmi nepríjemné. Možem povedať, že stať sa može skutočne hocičo. Tieto stavy dobre poznám, inak by som sa neodvážila tu vehementne prezentovať svoj názor.
Ale, zase, na druhej strane, toto mohol byť iba prechodný skrat z Mijkovej strany. Všetko závisí od toho, čo mi bližšie porozpráva o svojom zdravotnom stave.
Tak ak máš chuť, Mijko, rozprávaj.

slusny_muz

Tiez som sa povodne nechcel moc vyjadrovat, kedze toto je tema s ktorou nemam skusenosti a asi ani by som nevedel adekvatne pomoct. Avsak ste trosku "zabdrli" do prace v zaharanici, tak ktomu by som sa aj ja vyjadril.
Gomez, suhlasim s Tebou, nikdy zahranicie nebude pre nas take ako je rodna zem, priatelia, rodina, kultura, zvyky...
Ja som bol vonku a onedlho opat idem. Som tam stastny, mam priatelov, skvelych ludi, aj ked predsa len ta komunikacia v inom ako meterinskom jazyku je zlozita, ale da sa. Je to aj o nas samych, niektori z nas su menej kominikativny, nie su mozno tak otvoreni, priatelski k druhym ludom. Jasom sa stretol s ludmi ktorich si nesmierne vazim a kazdy z nich me nejako obohatil a dufam, ze aj ja ich. Naroky na pracu su znacne, ale zas umrne tomu co robim aj na Slovensku. Musim vsak uviest, ze nejde o ziadne brigady, alebo prace vo fastfoodoch, kde si cloveka moc nevazia. Ide o vysoko erudovane miesto, tak mozno ludia inak pozeraju :-))))

gomez

Achojte! Najprv som nechcel reagovať ale keď som si prečítal Mijka, musím.
Drahý Mijko! Ak ti niekedy niekto vravel o tom, ako mu je vonku super a lepšie ako doma, buď vonku vôbec nebol, alebo pochádza z pomerov, kt. už horšie byť nemôžu, alebo klame. Bol som vonku, a viem o čom hovoríš. Ja mám našťastie pevný korienok ale tiež ma po čase to okolie strašne žralo. Môžem ti zodpovedne prehlásiť, že všetci moji kamaráti a známy (až na jedného) sa vrátili domov. Musíš si stanoviť niejaký zmysel prečo si tam. Väčšinou sú to peniaze, na auto, byt, svadbu atď. Kto nebol dlho odlúčený nikdy nepochopý, aké je dôležité mať kamarátov, rodinu. Kipý mi žlč keď niekto, kto nebol ďalej ako v strediskovej obci, rozpráva o tom, ako by sa nikdy nevrátil. Dobre ich tam vyžmýkaj a nezabúdaj, že ty sa máš kam vrátiť. Keď ťa to prestane baviť, jednoducho sadneš do samoletu a za hoďku si doma za stolom plným buchiet. Tak hlavu hore nech sa vrátiš zo sveta zdravý a silný:))