Nechcem tu riešiť čo je zdravá strava čo nie, ide mi len o nejkú psych. podpru , chcem tu písať moj jedálniček. Mám okolo 66 kg a 168 cm, cítim sa strašne, môj problém je v tom že som jedávala len ovocie a zeleninu a od vianoc som to úplne pokašlala , snažila som sa asi 25x a asi 25x som znova a znova pokazilo všetko. Musím začať jesť normálne.
Chudnutie zdravou stravou
watermelon - ty si ako velkoodberatel :-)) to ako obstaravas to ovocie? Ste viaceri a potom si to delite? Viem, ze niektori to takto robia, ale vobec nepoznam to zakulisie.
ak si z Ba, bola si uz tuto: www.restauraciabemba.sk ? - ja sa stale chystam, ale zatial som sa nevychystala :D
este som zjedla hrusku a 2 pomarance
Dnes som ranajkovala banány (2 druhy). Na obed šalát so zemiakmi a trocha surového ovčieho a kozieho syra. V salate boli polosusene rajčiny a olivy. Potom som vypila asi liter šťavy z mrkvy uhorky špenátu a listoveho šalátu. Večera: 2 manga, 3 veľké banány a tam asi skončím. Alebo Este nieco pridám.
Mne by hrozne pomohlo keby som si mala s kým písať naše jedalnicky aspoň by som sa snažila viac jesť. Cez vikendsom bola na 2 trhoch a kúpila 4 krabice máng z Peru (najlepšie na svete), niekoľko kíl pomarančov, kaki, rajčiny rôzne druhy, taký zelený veľký melon som k tomu dostala aj s ananasom. V piatok mi prišla zasielka 4 kg banánov fifi a 3 ananasy z Camerunu. Okrem toho mám Este niekoľko kíl normálnych banánov, datle a figy. No ale to nie je len pre mňa ale aj muža a synčeka. A milión avokad...
Ahojte, mna toto stravovanie uz dlhsie skusam no nie vzdy mi to ide tak ako chcem :/ väcsinou jedavam spolocne obedy inak sa snazim len ovocie :D tak aj ja sa rada k vam pridam :)
a aby ste vedeli, ja vas tiez citam, a som zvedava na vase ovocno/zeleninove jedalnicky ak pribudnu :-)
sice ja jem vsetko, ale z casu na cas si dam par dni takychto, povedzme, lahkych. Bavi ma to :)
Ale ved tolko si nemohla zjesť naraz :) taký zalúdok nemám velký, ako kebyže zjem 2 banány tak tam už nič nevopchám :)
Ale určite sa k tomu chcem vrátiť, ale pomalyčky.... aj tak si nemyslím že niekedy budem 100%-ný vitarián , myslím že raz za týždeň si dať nejký syr ( cottage) alebo 2-3x do týždňa vajíčko je v pohode ... toho sa asi nebudem vedieť vzdať :) no uvidím čas ukáže :) ale táto téma ma velmi zaujíma :) rada bys om si s tebou o tom popísala niečo bližšie :)
Big Change,
Jedla si strašne malo kalórií, nečudujem sa že sa tí nepodarilo udržať to.
Pre porovnanie, ja len na raňajky zjem viac kalórií ako ty za deň. Napr. si urobím ovocný šalát z 5 stredne celých banánov, pol kilá jahôd a 4 kivi. Alebo smoothie z banánov a 7 dcl pomarančovej šťavy. Vsetky jedlá sú u mňa zhruba takto veľké. Jem ale dosť malo zeleniny, raz dva razy do tyzdna si odstavim mrkvu uhorku a nejaké zelené listy a je toho tak 8 dcl.
No moja jediná rada ak sa chceš k tomu vrátiť alebo aspoň znížiť množstvo varenej stravy, jedz ovela viac ovocia a neboj sa ho. Môžeš ho jesť aj pobede, teraz som dojedla mango a banán, predtým som mala 4 pomaranče a figy... Ja hrozne zbožňujem chlieb razny - nemecký, toho sa teraz neviem vzdať, ale ho jem aspoň zo zeleninou.
watermelon :
Ja som jedávala asi takto, ráno jablko
O 2 hodiny potom jablko
na obed šalát : olivy zelené, cherry paradajky a ladový šalát
Na olovrant napr. pomaranč alebo banán aj ked viem že poobede ovocie nieje najlepší nápad a na večeru zas ten šalát čo na obed... Práveže listová zelenina bola aj teraz tvorí podstatnú časť môjho jedálnička... robila som si napr. brokolica + cesnak
čínska kapusta + čierne olivy + cherry paradajky
Naklíčená šošovica + cesnak + šalát a rôzne obmeny
Sladké som jedávala sušené ovocie, čo robím aj teraz a jedla som DENNE asi 20-30g vlašských orechov ( ak neboli tie, aj hociaké iné) , čo bolo asi celkom dosť...chcela by som sa určite vrátiť ale zas ja milujem jogurty, syry najma cottage cheese, tuniaka a džemy napríklad :)
Big Change, nie rafinovany cukor bolo to posledne na co som mala chut, ked zjes dostatok kalorii z ovocia a tym padom zivin, nemas ziadnu chut na sladke, rafinovane, bridi sa ti. Pri mne ked jedli nasi palacinky alebo hocico sladke napinalo ma, vazne. AK si mala take chutky znamena to len jedno, jedla si malo ovozelu, mala si malo zivin. Treba to navysit. So slanym to bolo ine, skratka varene jedlo je navykove, vzdat sa ho je strasne tazke, ano mala som krizy, tazke bolo varit oblubene jedla pre manzela a neochutnat. Ano syry tiez, ale kravske skratka nejem, to je humus, to moj mozog odmieta aj sam od seba. Ine je to s kozimi a ovcimi, tie su zdravsie, ak su nepasterizovane. Syry su navykove, su v nich dake latky, ktore vlastne viazu to dietatko na matku, aby pilo mliecko. Preto sa ich ludia nevedia vzdat / syry boli u mna posledne coho som sa vzdala, a sem tam som si aj dala nepasterizovany kozi ci ovci...ale keby ich manzel doma nejedol, myslim ze by som po nich netuzila az tak.
Ako vela ovozelu si jedla? Jedla si aj listovu zeleninu? Ta je nesmierne dolezita. Ked chces mozeme si pisat co sme prave zjedli, alebo za den aby si videla zhruba kvantitu jedla co mas jest. Pri tvojej vyske by si mala jest tak najmenej 1800 kalorii denne z ovozelu, mozes aj 2000 a v pohodke schudnes. Ano aj ja som schudla zo zaciatku, skratka tvoje telo sa cisti, stracas zly tuk... Ja som ale malo jedla na zaciatku tiez, ked som zacala viac jest okolo tych 2000 kalorii prestala som chudnut.
najhorise je to ak zijes s rodinou co ta v tom nepodporuje a este ti to kazi, na vianoce sa aj ja prisposobim, lebo to by nasi neprezili, uz aj tak sa vztahy zhorsili znacne... ale nemam problem udrziavat sa aspon na 75% surova, cim viac ovocia nakupim tym je to lahsie, u mna je problem ze mam male dieta a nestiham a nevladzem nakupovat take kvanta aby som bola na 100% surova a teraz je aj blbe obdobie, ked toho nie je vela, koncia bio pomarance zo Sicilie, na nich som ficala. Este su tu manga a banany a kaki, ale tie dostat dobre a zrele je tazke.
Chces sa vlastne vratit k povodnej strave alebo ani nie?
Jesť len ovocie a zeleninu, bez pohybu schudnúť, stratiť živiny a keď sa telo spamätá, že nemá živiny a začne sa brániť naberaním tuku, a pritom všetkom si neuvedomiť JOJO efekt...ODVAHA...Ale nebaviť sa o zdravej strave, lebo podľa Teba je zdravá len zelenina a ovocie, tak to je už extrém...Kuracie mäso, zelenina, ovocie, ryža, tuniak, nízkotučné mliečne výrobky, sója, či celozrnné pečivo, to! by malo tvoriť Tvoj jedálniček + pohyb...
Mimochodom...Keď si vezmeš jedlo na dva tri dni, je logické, že sa o tie tri dni tak s prepáčením nažerieš, že až...Asi keď si vyhladovaná, tak to tak logicky asi k tomu dôjde....:-/