Nechcem tu riešiť čo je zdravá strava čo nie, ide mi len o nejkú psych. podpru , chcem tu písať moj jedálniček. Mám okolo 66 kg a 168 cm, cítim sa strašne, môj problém je v tom že som jedávala len ovocie a zeleninu a od vianoc som to úplne pokašlala , snažila som sa asi 25x a asi 25x som znova a znova pokazilo všetko. Musím začať jesť normálne.
Chudnutie zdravou stravou
Danka, môže to byť prirodzené. Okrem toho zdravá diéta nemusí byť dietou iba na dosiahnutie nižšej váhy, zdravá dieta môže byť životný štýl, dlhodobý proces.
Ešte k tej prirodzenosti: zanesené a prekyselené telo nikdy nie je dobré počúvať, pretože má "zblbnuté" zmysly. To znamená, že ak vám veľmi chutí sladké a doslova sa vám žiada, niekde je problém. Pretože zdravé telo si pýta to, čo potrebuje. A sladké nepotrebuje.
Aj zvieratká to majú tak - prirodzene majú "chuť" na tú bylinu alebo takú rastlinu, ktorú ich telo zrovna potrebuje z nejakého dôvodu. Takto by to malo fungovať aj v ľudskom tele. Problém je, že telo je naším životným štýlom zblbnuté a pýta si to, čo najmenej potrebuje.
Preto sa oplatí urobiť všetko preto, aby sa telo dostalo do normálneho stavu. Varovným signálom môže byť už aj spomínaná prehnaná chuť na sladké.
Poznámka: Sladké = kyslé z hľadiska Ph. Tzn. cukor veľmi prekysľuje.
majkcistic mas pravdu co sa kyselosti a zasadovosti tyka. mne o chudnutie ide az v druhom rade, ide mi o zdravie. ja osobne som presvedcena o tom, ze je cloveku prirodzene jest tepelne neupravenu stravu, avsak v dnesom svete je to trocha nerealne. uplne suhlasim s tym, ze zelenina je vhodnejsia potravina ako ovocie. snazim sa o 75% stravy zsaditej a surovej. zatial to u mna vychadza na nejakych 65-70%. veľmi sa teším na leto, kedy bude dostupnost zeleniny a aj ovocia vyssia.
Dámy, myslím, že vás nepoteším. Robíte pri chudnutí niekoľko zásadných chýb a nazývate to "zdravou stravou".
Predstavte si, že by ste v rámci chudnutia papali biely cukor, ráno, na obed, večer. V nádeji, že toto je overená informácia, že takto sa chudne.
Takže k veci...
Počuli ste už niekedy o kyslosti a zásaditosti? Prekyselenie organizmu spôsobuje okrem iných chorôb aj obezitu a často aj iné vážne ťažkosti.
Jesť veľké dávky ovocia naraz a mať ovocie ako prevažnú väčšinu jedálnička je veľmi zle! Všetko ovocie je z hľadiska kyslosti KYSLÉ! Výnimku tvorí hruška, ktorá je zásaditá a paradoxne CITRÓN, ktorý NEUTRALIZUJE kyslosť.
Chcete chudnúť? Potom spravte zeleninu hlavným chodom. Nevyhýbajte sa varenému jedlu, ale kombinujte ho so zeleninou. Urobte väčšinu svojej stravy zásaditou a toto bude vynikajúci predpoklad, ako schudnúť.
Ak by ste mali záujem o článok, ktorý by zhrnul ZÁKLADNÉ zásady správneho chudnutia (ano, je aj nesprávne), dajte mi sem do fóra vedieť. Pozriem sa na to a potom sem pošlem odkaz.
Zatiaľ pre vás môže byť zaujímavá tiež metóda výplachov dutín, pozrite tu:
alternativneterapie.sk
Je to veľmi účinná metóda, ako doslova "vyhádzať" z tela nečistoty a blbosti a zbaviť postupne krv zbytočných tukov. Ak by ste sa do tejto metódy aj nepustili, tak základné zásady v strave vám môžu tak pomôcť, že sa budete smiať tomu, čo ste doteraz robili vo viere, že to pomáha :)
dobre ranecko, ja som dnes schurmala nejake jablka a kesu zatial. na obed chystam zasa tu brokolicu so zemiakom zmixovanu. a potom ovocicko jablka, kivi, mandarinky a tak. v chladnicke som zbadala ladovy salat, nieco s nim vymyslim na vecer. a mnam veruze by som si dala ananas aj ja! asi pojdem na nakupy. a vy ako dnes baby?
Poobede som mala melon, na večeru pol ananasu, 2 manga, 4 pomaranče a 2 kaki. Bru noc
Babule jasne že sa nenahnevám :) som šťastná že tu píšete, mne to tiež pomáha psíať sem čo a ako :) ja som dnes mala po dlhej dobe polievku - kurací vývar dokonca, ale cítim sa v pohode :) inak jem teraz tiež vela banánikov, jablká su nič moc, zelený šalátik, čínska kaupsta :) a neskutočnú chuť na sušené ovocie mávam :) dnes som si nalúskala kopec vlasských orieškov do zásoby tak budem mať na raňajky g ovsen. vločkám a banániku :)
super dana vitaj, teda nie je to moja tema, dufam ze sa Big Change nenahneva ked tu pisem jedalnicky, ale takto samu seba motivujem...
no obed som teraz pokaslala, cakam ze sa maly kazdu chvilu zobudi a tak som vedela ze nestihnem zjest vela ovocia predtzm tak som dala maly krajcek chleba s humusom a paprikou...no dufam ze rychlo vytravi aby som mohla pokracovat ovocim/// chystam sa jest vela mang, sand su uz zrele a pomarance
dnes este pojdem nakupim avokada a banany a susene figy
tak sa drz a pis co si zjedla
ahoj big change a watermelon. som velmi rada ze vznikla tato tema. ja sa so svojim jedalnickom a celkovo zmyslani zaoberam asi dva roky. za to obdobie som sa stala vegetariánom a nejako prechádzam na vegánstvo. skusala som aj surovu stravu,ale iba tyzden, potom som odcestovala na chatu, kde som nemal sancu jest surove jedla, tak sa mi to pokazilo. ale idem na tych 75%, ako watermelon. mam 163cm, 56 kil a moj dnesny jedalnicek je takyto:ranajky 2x jablko, potom 1 jablko 1kiwi 1 mandarinka, na obed uvarena brokolica a zemiaky- rozmixovane, a potom budem jest este jablko, kiwi, mandarinku (to mam salat zarobeny) a na veceru asi tiez tu brokolicovu polievku. a este som zjedla asi 30g pistacii a 30g mandli. watermelon, co sa tyka toho, ako ti to ludia dokonca zamerne kazia, viem presne o com hovoris, bohuzial :( neviem preco to tak je, ale stava sa to...
a restiky v Ba velmi nepoznam, ale chcela by som vediet ci tam je nejaka veganska...
daniela, nie, som sama, zijem v Belgicku, tu je skratka kopec trhov, aj vdaka Marocanom, skratka chodim na trhy a nakupujem ako sialena...no a su aj taki predajcovia co mi donesu domov. Su aj internetove obchody, napr. tento som raz vyuzila a este sa chystam tropicalfood-shop.eu
skoda ze nedovazaju na Slovensko
su aj ine taketo online obchody
dnesne rananjky: niekolko fifi bananov a smoothie z 5 bananov, 7dcl pomaranc. stavy a zopar zelenych salatovych listov