Nechcem tu riešiť čo je zdravá strava čo nie, ide mi len o nejkú psych. podpru , chcem tu písať moj jedálniček. Mám okolo 66 kg a 168 cm, cítim sa strašne, môj problém je v tom že som jedávala len ovocie a zeleninu a od vianoc som to úplne pokašlala , snažila som sa asi 25x a asi 25x som znova a znova pokazilo všetko. Musím začať jesť normálne.
Chudnutie zdravou stravou
watermelon a nenafukuje ta? z tolkej zeleniny a ovocia. ja sa snazim jest dost zeleniny a ovocia, a mat minimalne 3 hodiny odstup s normalnym jedlom, ale stale mi to robi zle, hlavne ovocie ako su citrusy, jablka . ak cely den som len na zelenine + bielkoviny tak mi nic nie je. to mam raz do tyzdna taky den. nechudnem, to len v ramci detoxu
na druhej strane ako písal MajklČistič cítim sa takisto lepšie ak v mojej strave prevláda viac zeleniny ako ovocia, čo zas na druhej strane je ťažké dodržiavať .
Watermelon obdivujem ťa ako naplno sa dokážeš venovať sama sebe, vieš čo ti prospieva a čo nie :)
Ja si stále nie som istá či to mám skúsiť na 100%, preto som napr. dnes na desiatu mala krajec domáceho chleba, obed miešané vajíčka :/
i ked mám pravdu povedať necítim sa tak dobre ako ked jem iba VITA stravu, zdá sa mi že jem priveľa živ. bielkovín ...
napr. včera som si dala 2 kúsky peč. kurčaťa len s tým, že moje telo to ASI potrebuje, som akaási zmätená ... inak ráno som mala potom hnačku, neviem či z toho že mäaso takmer nejem, akosi mi nesadlo a cítim že potrebujem zmenu ...
dana dakujem si mila.
bananov existuje vela druhov, ja poznam len 4, ktore tu predavaju. tieto fifi su proste uzasne, chutovo je to taky maly zazrak pre mna. su take mensie a tucne celkom. Aj ked nemam na nic chut, banan fifi to vzdy napravi.
Som v Belgicku a marec a april je tu najkrajsie pocko, slncoooo no ale dnes je celkom chladno.
Ano je dolezite jest to ovocie kvalitne a zrele a potom si raz za cas telo poradi aj s horsou kvalitkou. Hm ja mam na slovenksu vzdy strasne problemy udrzat sa na tejto strave... da sa to poznam takych ludi, ale je to tazsie ako ked mas take dobroty ako tu.
teraz som zjedla dalsie 4 ci 5.
na obed budem jest manga ak su zrele. ak nie tak uf no asi datle.
Chystam sa kupit suroviny na salat:
zaklad uhorka alebo cukina pokrajana na tenke slize / spagety skrabkou napr.
dressing: cervena paprika datle male rajciny koktejlove pazitka a avokado, rozmixovat (popridavat podla chuti, ak je chut na sladsi dressing tak viac datli)
nabuduce napisem recept na surovu tortu co som urobila pre syna na 1. narodeniny, ale to vas budem trochu este napinat
tak pekny den dana a dobru chut
Inac ku kojeniu je to uzasna vec, prajem vsetkym zenam co to chcu zazit to.
watermelon, tak tak, kazdy sme trosku iny, tebe vyhovuje ovocie, mas ho kde zohnat zrele v dostatocnom mnozstve, telu to prosieva, tak preco nie. pochopila som z toho, co pises, ze asi nezijes na slovensku. a kedze je u vas slnecno, tak uprimne zavidim. tvojmu telu to naozaj prospieva, kojit tak dlho... v mojom okolo zeny koja nanajvys tri mesiace, aj to cely cas dokrmuju umelymi mliekami. nieco na tom naozaj bude. napises aj svoj jedalnicek?
ja som si prave kupila paradajky, chut som na ne dostala, dufam, ze budu dobre. inak priznam sa, ze som nevedela, ze existuju dva druhy bananov :) vidim, ze sa mam co ucit este. prijemne chytanie bronzu a vitaminu D prajem watermelon! :)
majkl ja som zacinala meraniami ph a tak som zistila co je pre mna najlepsie. tak som si to chcela len potvrdit ci sa nieco v mojom organizme nezmenilo. Viem ze je nesmierne dolezite jest aj zelenu chlorofylovu zeleninku a snazim sa.
pekny den! joooj my tu mame slniecko ludia to je nadhera, hned som sa vystrcila na balkon a naberam vit D
watermelon: :) V poriadku, tak pokračuj v tom ďalej. Som veľmi rád, že ti to pomáha. Naozaj :) Okrem toho nikdy netvrdím, že ovocie úplne vynechať :) Ovocie JE telu prospešné, ale nie ako hlavná súčasť jedálnička.
Hádať sa? Som podnikateľ, ktorý má svoje zamestnanie a svoje problémy. Ak máš čas sa hádať vo svojom voľnom čase v diskusných fórach, je to tvoja vec. Ja som tu preto, aby som pomohol.
Cením si, že si si kvôli mne zmerala ph svojho moču :) To si naozaj nemusela!
a este jedna vec konecne som na tejto strave zdrava!!! co som nikdy nebola. uspesne uz vyse roka kojim. nemala som jeden zapal prsnika, nastastie... aj porpri kojeni co je teda na organizmus zeny riadny napor som zdrava.
a takisto hovorit o ovoci ako o cukroch cistych rafinovanych je nespravne. je v nom vlaknina ktora spomaluje vstrebavanie do krvi, enzymi a ine mikrozlozky ktore vo varenej strave nenajdes.
majkl suhlasim s tebou. ja mam tiez teorie ake-take nastudovane, prax troska pokrivkava. ale najma kvoli zdravotnym veciam sa snazim o tu zasaditu stravu. a samozrejme nie na pol roka ale navzdy. je to vsak tazky boj, lebo telo je zhyckane tukmi, cukrami a solou, jedi, ktore su navykove a pyta si ich . trebalo by mi nejaku barlicku.
Mily Majkl mna neoblbnes, zasmiala som sa. Ja nie som zaciatocnik v tejto strave po prve a po druhe ja ani nahodou nechudnem. Mam 172 cm a 51 sem tam 52 kg.
Prosim ta vzsvetli mi preco mam teda po takej veceri ako vcera rano ph mocu 8? Na ranajky som mala asi 8dcl pomarancovej stavy cerstvo vytlacenej sladuckej ako med, plus zopar fifi bananov a teraz som si specialne pre teba odmerala ph a hla zasa 8. hm, velmi ma to ovocie prekyslilo naozaj.
no a teraz k varenej strave, mna nepresviedcaj o jej vyhodach, ja sa jej snazim a budem snazit co najviac vyhybat. Neverim ze je telu prospesna bodka. O tomto som sa na tomto fore nahadala dost a nechcem s tym stracat cas. Ak sa mienis hadat, prestanem sem prispievat, nemam potrebu aby ma niekto presviedcal o blbostiach. Ja to mam odskusane na sebe, na cisto vitarianskej strave mi nikdy ph mocu nekleslo pod 6. varenu denaturovanu stravu bez enzymov povazujem za mrtvu. telo potrebuje enzymy.
Ak chcete baby budem pisat nadalej jedalnicky ale nechcem aby ma tu niekto presviedcal o nezmysloch.
Ovocie vobec neprekysluje ak je ZRELE!!!! a tam robi vela ludi chybu, je ho nezrele, kysle ovocie prekysluje nie zrele sladke ako med. BOdka.