Nechcem tu riešiť čo je zdravá strava čo nie, ide mi len o nejkú psych. podpru , chcem tu písať moj jedálniček. Mám okolo 66 kg a 168 cm, cítim sa strašne, môj problém je v tom že som jedávala len ovocie a zeleninu a od vianoc som to úplne pokašlala , snažila som sa asi 25x a asi 25x som znova a znova pokazilo všetko. Musím začať jesť normálne.
Chudnutie zdravou stravou
takyto den nastastie ani nemavam, ja neviem co ma dnes tak polozilo, asi syn...
no rano som mala pomarance a banany
ale potom som si dala trochu bananovych cipsov (slane a prazene, fujjj ale je to strasne dobre)
no a pre muza cuketa hriby kozi syr s cibulkou zabalene v listkovom cesticku upecene v rure hmm ale mozno odolam lebo sa mi prave zacala zlepsovat nalada
ja chcem ist strasne von tu je proste nadherne takzchto dni tu byva par do roka a maly spi a kym sa vychystame budu 3 hod a to je tak deprimujuce
moj maly prave spi, takze mam cas pre seba, tesim sa,ze ked sa vyspi, ideme sadit do zahrady, aby sme mali viac vlastnej zeleninky, lebo tento rok sa nam zasoby minuli akosi prirychlo:-)
tiez milujem susene rajciny, neskutocne jedlo, mnam.
watermelon a co takto jes, ked nemas motivaciu? napr dnes, co varis muzovi, ze mas na to chut? to sa len tak pytam, nehladaj v tom ziadne rypanie ani nic
ooo susene paradajky mnam, ja si vyrabam sem tam vlastne susim na balkone na slnku mnam tie su uzasne a do salatov juuu zacnem znovu
evca aj ja som na materskej, hehe prave som varila pre muza, no mozno si z toho dam ked to zacne tak strasne rozvoniavat, je mi tazke odolat, hlavne ked som rozladena ako dnes, uz od rana ma maly s.re, uff niekedy je to riadne tazke. dnes vazne nemam motivaciu, i ked vlastne hej mam kramy a su ovela slabsie a nebolia ked som na surovom, to je obrovska motivacia, ked to neboli ale aj tak dnes mam divny den
inac malemu nevarim, ten je surove so mnou, lepsie povedane ja po nom dojedam zvysky ktore on vycuce ako rajciny a pomarance
watermelon, si dobra inspiracia, ja som tiez zistila na sebe, ze surova strava mi vyhovuje viac,som menej ospala a zlepsili sa mi vysledky aj na endokrinologii. vareneho jedla jem minimum, mozno raz za 3dni,je to tazke, kedze som na materskej a varim, respektive chystam jedlo kazdemu zvlast,ale da sa to. nerobim to pre chudnutie, to nepotrebujem.
majkl mnam, tu robis chutky teda takto pred obedom. no s tym jablkom, teda je to na zamyslenie,skusim po nom pit vodu. a inak salatik milujem so susenymi paradajkami, mnam, musim ich dnes niekde zohnat a zajtra sa nimi budem napchavat :D
Dve veci ma napadli...
Jablko a dochutenie zeleniny :)
Takže k jablku... po zjedení jablka vrelo odporúčam vyčistiť si zuby alebo aspoň vypláchnuť vodou ústa. Prečo? Tá kyselina z jablka či ako to nazvať leptá sklovinu. Osobne som papal jabĺčka ako malý vo veľkom bez toho, aby som potom riešil nejaké zuby a teraz si pomaly aj zmrzlinu zohrievam na slnku, aby ma nestudila (lebo to bolí :S ). Poznám ešte zopár ľudí, ktorí majú problém so sklovinou zubnou a tiež "žrali" jablká ako mladí a toto neriešili. Tí, ktorí jablká neobľubovali, sú úplne v poriadku a dokážu si zo zmrzliny aj odkusovať :) Okrem toho viem, že to bolo aj predmetom vedeckého záujmu a zistili, že to je práve tá leptavá kyselina alebo ako to nazvali z jablka.
Zeleninový šalát je dobrý nápad. Korenie je však zdravé tiež. A keď to skombinujeme, vznikne strašne chutnučký šalát :) To už je na fantázii, ale keď napr. ľadový šalát nakrájame, nejaké rajčinky, papriku, ... čokoľvek + olivový olej (ten je vždy dobré dávať do zeleninového šalátu pre lepšie spracovanie zeleniny telom) a ochutíme koreninami (napr. čierne korenie, pizza korenie, rôzne bylinky, ale aj vegeta bez konzervantu glutamanu), tak aj tá zelenina sa stane chutným hlavným chodom a nie len "zdravotnou nutnosťou".
Dajte potom vedieť, ak to takto vyskúšate :) Som zvedavý, či vám to chutilo.
ahojte baby, no mna vcera statn pokusala ja som zlyhala :( dala som si zeleninovu bagetu (len zelenina bez dressingu) a potom taka rozozrata som nevedela co so sebou tak som to zabila chlebom a syrom.
no ale dnes zatial dve jablka, este doobeda si dam nejake ovocko, potom na obed mam pohanku so spenatom. a poobede sa bude snazit len surovu stravu. dufam, ze mi to dnes vyjde. vecer si planujem urobit velikansku misu zeleniny a to planujem vyjedat zajtra zasa. prajem krasny slnencny den!
Big change, no ja to robím pre zdravie. Akonáhle uberiem už sa necítim dobre. Na vita strave sa skrátka cítim najlepšie. Jasná myseľ, zdravie, energia... Dnes som zatiaľ 100%. Teraz jem datle. Mala som ešte 3 manga, rajčiny a pomaranče a figy. Ked zjemnieco varene hneď to vo mne kvasí moje telo to odmieta, mám ťažkú hlavu...
heatherka, nafukuje ma len ak mi nestihne vytravit varene. 3 hod sú väčšinou malo. Ak si mala napr. mäso tak aj 5 musíš rátať. Ja neviem presne tie časy, dá sa to nájsť...ale hlavne ak kombinujes čo sa nemá teda chlieb a syr či mäso a zemiak tak to trávi min. 5 hod. Možno preto ťa nafukuje. Ovocie je hakliva vec - s ničím sa nesmie kombinovať ani len s korenovou zeleninou či orechmi. Len nalacno.