Odkyslenie organizmu

Príspevok v téme: Odkyslenie organizmu
igris

Čítala som jednu zaujímavú knižku, ktorá bola už viackrát spomínaná na tomto fóre od Kurta Tepperweina "Omladzujúce odkyslenie". Inšpirovala ma k pokusu vyskúšať svoje "ph" :), ktoré dopadlo dosť "katastroficky" :(. Rada by som si prečítala váš názor na túto problematiku. V knižke sú spomínané rôzne zásadité prostriedky /čaje,pitné kúry,.../, ak máte dobré skúsenosti s konkrétnymi produktami sem s nimi :))).
ďakujem

lilliana

To som nevedela že tie vločky dajú do pary.Myslela som si , že ich sušia a pozri zasa je to obraté o vitamíny.
Inak máš dobrý zdroj info o tejto téme.
Keď si tie klíčky chcem vypestovať stačí zrnka pšenice dať do vlhkého prostzredia alebo aký máš na to spôsob?

igris

si mila lilli :), obcas si pripadam stara na deti, ale co uz vybrala som si to sama, to bolo postazovanie :) a teraz sa vratim ku klickom :)
toto ma inspirovalo :
Žiaľ, surové obilné vločky sa nedajú vyrobiť. Ovsené aj iné obilné vločky sa pri výrobe konzervujú parou a tým sa znehodnocujú. Už neobsahujú účinné enzýmy ani vitamíny, pretože tieto sú termolabilné, čo znamená, že teplotou vyše 45o C sa ničia. Napriek tomu ich odporúčame konzumovať. Obsahujú totiž vlákniny, ktoré sú v potrave nevyhnutne potrebné. Bez nich činnosť čriev ochabne, dochádza k zápche, ktorá je východiskom mnohých - aj tých najťažších chorôb. K ovseným alebo iným obilným vločkám pridáme čerstvo zomletý obilný šrot. Takto pripravený pokrm je plnohodnotný.

Surové, čerstvé klíčky sú najbohatším zdrojom enzýmov a vitamínov. Pridávame ich do šalátov, obilných kaší, nátierok a podobne. V zime sú výbornou náhradou v prípade nedostatku čerstvej listovej zeleniny a ovocia.

lilliana

Dôležité Igris, že si sa najedla,veď detičky vyžadujú od teba spustu energie:)
Ja som z mojich keď boli malí bola často tak vyčerpaná, že som zaspala večer skôr ako oni, keď som im čítala rozprávky:)))

igris

aj ja som robila mrkvo jablkovu :) ale som sa aj najedla, dnes bol tazky den, som "uhrana" aspon na tyzden, nemohli sme ist von, lebo tu nieco robili :( a slovo mami,mami nechcem pocut aspon do rana :)

igris

inak tiez si neviem predstavit aka stava je z tej mladej psenice, ked z jablk teraz tazko lisujem, je z toho skor velmi tekuta viziva

igris

noooo kocky, cumim do toho a veru neveiem, pisu tu o stave z klickou, to je pre nas mestkych realne, kupis, naklicis, odstavis, ale aj z maldych vyhonkov, to neviem kde by som zobrala. Nakolko planujem zaradit do jedalnicka klicky, dat do salatu a tak nahradit chleba, mozem to skusit odstavit a potom sa vam ozvem ako to dopadlo. Pista nepomozes nam ? :)) Diki

Alternativa

Dievcat, tak tu stavu z mladej psenice si neviem predstavit. Ved na naoprstok stavy bude treba cely lan psenice :D. Dajte vediet, ked to skusite.

lilliana

Ahoj Igris:)
Ano Igris spomínala som odvar ale mne sa tiež viac pozdáva tá čerstvá šťava.Len neviem, či mám odšťaviť celú rastlinu, alebo len klásky,či samotné nedozreté zrnká. Až sa ti to dá zistiť budem rada. Ja som už parkrát bola aj viac dní len na živej strave, no nakoľko som bola a čiastočne ešte som Allpapačka potom sa tuhšia strava pýtala.Ten hlad je ale potvora. Momentálne som rada, že nepotrebujem cukor rafinovany k životu.Jednoducho si ho viem odoprieť aj sladkostí.
Biele pečivo - tiež už sa viem ovladnuť.
Ozaj veď to to všetko je vlastne o pevnej vôli:))))