Odkyslenie organizmu

Príspevok v téme: Odkyslenie organizmu
igris

Čítala som jednu zaujímavú knižku, ktorá bola už viackrát spomínaná na tomto fóre od Kurta Tepperweina "Omladzujúce odkyslenie". Inšpirovala ma k pokusu vyskúšať svoje "ph" :), ktoré dopadlo dosť "katastroficky" :(. Rada by som si prečítala váš názor na túto problematiku. V knižke sú spomínané rôzne zásadité prostriedky /čaje,pitné kúry,.../, ak máte dobré skúsenosti s konkrétnymi produktami sem s nimi :))).
ďakujem

vrr

alternativa, neviem v ktorej teme si sa ma pytala na tu makrobiotiku, tak ti odpoviem v tejto. Nemozem povedat ze sa do toho vyznam, ale mozem ti povedat princip. JE jin-jang. vsetko je s casti jin a s casti jang. Su potraviny v ktorych prevlada jedno a su tie v ktorych prevlada druhe. Aj clovek je a bol (uz pocas embryonalneho vyvinu) ovplyvnovani tymito silami. Tvoja konstitucia je velmi ovplyvnena tym, co jedla tvoja matka ked si rastla v jej brusku. To, co jedla v danych mesiacoch sa odzrkadli na prisluchajucich castiach tvojej tvare a tela a sily organov. Ale to zachadzam do detailu, dalo by sa o tom pisat veeeeelmi vela. V skratke, to co jes ta ovplyvnuje a meni. TO co jes ta bud nici, abo ta robi zdravou. Snaha je jest jedla v rovnovahe. Nie prilis jin(napr syry, sladkosti), nie prilis jan(maso, sol)-to sa neje vobec.. Potraviny by mali byt v dennom zostaveni obiloviny, strukoviny, polievy(hlavne miso), zelenina. Ovocie len to co je pestovane tu, v danom rocnom obdobi, zivit sa tym co ti tzv rastie na zahrade.
No aby som este viac skratila, je to velmi uzitocny sposob zivota pri chorobe, zlyhani organu, strava sa upravi tak, aby sa dany organ(vzdy su chore dva pretoze su v kombinaciach, ked boli jeden nieco nie je ok s organom jemu prisluchajucom) liecil..
Ovplyvnene hlavne orientom ako si asi postrehla, jedla su ine nez tie v beznych obchodoch, asi nepoznas vela s nich, no bio obchod je zarucena pomoc.

igris

musim sa na to spytat kamosky ja som to este neklicila, ale viem ze sa to musi preplachovat aby to nechytila plesen,