Čítala som jednu zaujímavú knižku, ktorá bola už viackrát spomínaná na tomto fóre od Kurta Tepperweina "Omladzujúce odkyslenie". Inšpirovala ma k pokusu vyskúšať svoje "ph" :), ktoré dopadlo dosť "katastroficky" :(. Rada by som si prečítala váš názor na túto problematiku. V knižke sú spomínané rôzne zásadité prostriedky /čaje,pitné kúry,.../, ak máte dobré skúsenosti s konkrétnymi produktami sem s nimi :))).
ďakujem
Odkyslenie organizmu
Dakujem Vam za vcerajsiu pozornost "nasmu" klbu, ktory nie je moj - to by som intenzivnejsie v mentalnej rovine na nom pracovala :o). Lebo vyliecenie z cohokolvek mame hlavne vo vlastnych rukach. Ale kedze ten klb patri k nohe, na ktorej minmalne 1/2-cou stoji nasa rodina /cize majitela som prave definovala :o)/, velmi mi zalezi na jeho funkcnosti. A mozno, ze niekomu dalsiemu Vase rady tiez pomozu. Preto ZALOZIM NOVU TEMU.
Pista,
prosim Ta, prekopiruj Tvoje prve - ako hovoris vseobecne rady a verim, ze vsetci /nielen my/ sa do ich konkretizacie zapojime.
Igriska,
vysetrenie s tymto problemom neobsahovalo krvne analyzy. Ortopedi dvaja, ani jedneho krv nenapadla. Muz ma robene sono a CT.
Janik, dakujem. Nemam s akupunkturou skusenosti a zabudam na nu. Poznas v BA nejaky kontakt sikovneho akupunkturistu? Aby sme nerobili reklamu, prosim Ta, napis mi na mail : alternativahelpful@yahoo.com.
.Pista :), ty tusim tiez patris k vyznavacom zeleru, nechcem tu zeleninu urazit ale.... :(, ach este ma caka dlha cesta a zjavne nie som sama
.Alternativa, to len tak na okraj, potvrdil sa zapal aj po liecbe z krv. obrazu ?
alternatíva-bolesť bedrového klbu je často sa vyskytujúci problém,ktorý sa v liečbe s akupunktúrou vyskytuje a treba povedať,že liečba je veľmi úspešná.Teda ak máš kde,vyhľadaj akupunktúru-neobaňuješ!
Myslím, že aj keď to vyzerá príliš všeobecne, ale možno práve preto, je to treba mať pri zápale kĺbov na začiatku dobre na zreteli:
- vhodne šetriaci pohybový režim, ale nie dlhodobá strnulosť (môže viesť k odvápneniu)
- čo najskôr stopnúť potravinové jedy (aby sa situácia nezhoršovala)
- začať očistu organizmu (aby sa vyplavili látky, ktoré sú príčinou zápalu z tela von, ale aj aby dosšlo k lepšiemu vstrebávaniu potravy a vyprázdňovaniu zbytkov metabolizmu.)
- postupne zabudovať veľa vitálnych látok do denného príjmu (podpora imunity ale aj celkovej revitalizácie organizmu)
- prebudovať myslenie smerom ku viere na ozdravenie. (aby vyššie popísané veci fungovali efektívne)
- (nehovoríme o lekárskom vyšetrení, čo považujem v týchto prípadoch za bazálnu záležitosť, ale samozrejme, to nie je Alterantíva váš prípad, to by som si nedovolil takúto poznámku smerom ku tebe : ))
Neviem teda, či sa ideme spolu pustiť do niektorých jednotlivých bodov konkrétnejšie a hlbšie...
Ahoj Alteranatíva :)
Jedol som a jedávam chlorellu pyrenoidosu. Je to to výťažok z riečnej riasy. Má množstvo minerálov a mimoriadne dobrý vplyv na tráviaci trakt, na čele s tenkým črevom.
Zápal koxy, čo popisuješ, je dosť širokospektrálna vec. Nikdy takýto zápal "nestojí" osamotene. Rád by som ti niečo efektívne poradil, ale, hm, informácie od teba sú príliš základné.
Prepáč, ak to vyznieva v tvojom prípade ako „nosenie dreva do hory“, ale píšeme trochu aj pre druhých, však? A tak rozvediem taký základný pohľad na „vec“.
Igriska, tak to, čo popisuješ, tak by sa mohol Tapperwein červeňať, veď on to v knihe ako jeden z najsilnejších zásaditých prostriedkov hádam ani nespomenul (existuje už len jeden, ktorý je ešte viac...: )))
Pista :), pomalicky :)len akosi neviem nabehnut, more, plachetnice, super vyhlad chyba :) , vecer sa pridam :)
Prosim Vas vsetkych o radu : mame v rodine bolestivy bedrovy klb uz viac mesiacov. Coxartroza to nie je, vraj zrejme zapal. S liekmi sa bolest zmierni, po ich vysadeni je ale spat. Mam pocit, ze je pomoc v tejto teme. Ale sama si neviem rady. Kedze som "sefka" v kuchyni, snazim sa a robim, co mozem. Urcite aj nadvaha robi svoje...ale nie je moja :D. Co by mohlo "zabrat" pomerne rychlo? Nemate skusenosti so zelenym jacmenom? Pista, zda sa mi, ze si ho jedol. Alebo sa mylim? Poradte, pls, kamarati.
Bol som na oslave kamarátových narodenín. Dal som si aj červeného vínka. Nie veľa, to ja nezvyknem. Ale predsa, na druhý deň ráno som nebol až taký svieži, keď už rovno nenapíšem, že som bol asi kus prekyslený. Tak som vypil doobedu asi 1,5 l tekutín a k ľahkému obedu som si nastrúhal zeler, rovno s kamarátovej záhrady, mňam!. Na večer do zeleninového šalátu som pridal zelerové lístky a kus stonky.
Zeler, silná zásaditá zelenina, funguje :). Večer bol už „po starom“.
.
Igriska, ak si sa už zaklimatizovala, nepridáš sa ku nám? Chýbaš :)
Alternatíva, tvoje "akcie" na inom mieste tohoto webu ťa radia medzi vitalistov, kde je zbytočné hovoriť o veku : ))