Čítala som jednu zaujímavú knižku, ktorá bola už viackrát spomínaná na tomto fóre od Kurta Tepperweina "Omladzujúce odkyslenie". Inšpirovala ma k pokusu vyskúšať svoje "ph" :), ktoré dopadlo dosť "katastroficky" :(. Rada by som si prečítala váš názor na túto problematiku. V knižke sú spomínané rôzne zásadité prostriedky /čaje,pitné kúry,.../, ak máte dobré skúsenosti s konkrétnymi produktami sem s nimi :))).
ďakujem
Odkyslenie organizmu
Mna dost irituje, aki sme my ludia uplatni. Vsetko je to o peniazoch. Reklama je neskutocny manipulator. Napr. nova zubna pasta s obsahom ustnej vody...no dobra blbost. Viem, ze v paste /geli/ mozu byt latky bezne v ustnej vode. Ale preco ich mam mat v paste? Ved pasta obsahuje cistiace a dezinfikujuce latky. A ustnu vodu pouzivam ako "rychlu" pomoc, ked nemozem vytiahnut kefku. Sorry za tento unik z temy, je to o reklame.
Kúúúúrnik to patrilo Pištíkovi...pardóoooooooon....:D
Áno Alternatíva, tú tému o mlieku mám celú naštudovanú, za to som sem položila túto otázku. To bola iba upútavka na nejaký článok, ktorý som už nečítala. Len som pokrútila hlavou a položila som si otázku, že kde je vlastne pravda??? Do témy o kravskom mlieku som prispievala aj ja. :-)
Lienka, informacia o syroch, ktoru si dostala v bulvarnom casopise, je poplatna miestu, kde sa nachadza - teda je tiez bulvarna.
Pozri trochu temu o mlieku:
www.zdravie.sk
Ahojte. Ja osobne nemám rada colu. Ale môj manžel jej denne vypije aj liter. Keďže vidí mňa ako pijem čaje a nesladené stolové vody alebo hocičo iné, len nie colu, tak už pomaly od tej svojej závislosti ustupuje. Našťastie, kiež by to tak fungovalo vo všetkom. A ináč, dnes ráno som si na benzínovej pumpe prečítala titulku v jednom nemenovanom bulvárnom plátku asi v takom znení: povedzte sýýýýýr a predídete zubným kazom a infarktu? Takže teraz čo??? Jesť alebo nejesť syry? (Byť alebo nebyť? :-)
A kedze colove napoje naozaj nepatria do odkyslovania organizmu ale do nezdraveho a nepotrebneho prekyslovania, aj ja pridam aj sem trochu chemie: Cola je mala cisterna kyselin pre nase telo. Su uvedene aj na etikete. Jednoducho musia byt. A aj tak ich pijeme. Alebo nebudeme? :D
Vzhľadom na veľmi zaujímavý obsah správy, príspevok píšem aj v tejto téme ešte raz:
.
Včera som čítal na Inete, že lotyšská vláda zakázala predaj Coca Coly, Pepsi Coly a sladkostí na školách!!!
Úžasné!!!
Lotyšské deti možno ani nevedia, akú majú múdru vládu.
Ale ich organizmy tento fakt rýchlo zaznamenajú – budú menej prekyslené, s lepším BMI Indexom a zdravšie : ))).
.
Kofeín a cukor aj v kolových nápojoch vyvolávajú návyk. Bol som osobne svedkom abstinenčných príznakov 10-ročného chlapca, ktorý za celý deň nedostal svoj liter koly. Nepríjemné a smutné. Ale riešiteľné...
Ahojte :)
.
Zelený čaj a prekyslenie
–––––––––––––––––––––----
.
Už dávnejšie som si všimol, že ak si dám zelený (kvalitný) čaj vtedy, ak nemám úplne prázdny žalúdok, spomalí mi to trávenie. Okrem toho, že tento čaj má zásadité pôsobenie, v mojom prípade je to umocnené zrejme nižšou koncentráciou žalúdočnej kyseliny keďže živočíšne bielkoviny prakticky nekonzumujem. Podobne, ak sa konzumuje zelený čaj tesne pred jedlom, môže to mať vplyv na prechodné zníženie prirodzenej kyslosti v žalúdku a nasledujúce jedlo nemá veľmi dobré prostredie na dobré trávenie.
Riešenie je jednoduché : konzumovať zelený čaj na prázdny žalúdok s dostatočným predstihom pred konzumáciou jedla.
Ale ako to robia Číňania, ktorý čaj pijú stále, hm, tak to mi je kus záhada... :)
pekny den alternativa:)hlavne to tu zatial citam atiez by som zacala nieco na sebe "pracovat"zatial hlavne citam akym smerom sa vybrat,a vobec neviem ako zacac.som v zahranici beriem rozne lieky aj na travenie nemam sa skym dopodrobna poradit ani so svojou lekarkov.a ovocie je tu take drahe!!!:(( napr melon 4kg 250sk preratane.:((takze zatial citam a papam co sa da:((a rozmyslam kde zacat a scim.
Aka skoda, ze take dobre temy ako tato, zapadaju hlboko. Zase ju vytahujem, lebo kniha uvedena pri zalozeni tejto temy je fakt vyborna pre tych, co chcu zacat "pracovat" na svojom zdravi.