Čítala som jednu zaujímavú knižku, ktorá bola už viackrát spomínaná na tomto fóre od Kurta Tepperweina "Omladzujúce odkyslenie". Inšpirovala ma k pokusu vyskúšať svoje "ph" :), ktoré dopadlo dosť "katastroficky" :(. Rada by som si prečítala váš názor na túto problematiku. V knižke sú spomínané rôzne zásadité prostriedky /čaje,pitné kúry,.../, ak máte dobré skúsenosti s konkrétnymi produktami sem s nimi :))).
ďakujem
Odkyslenie organizmu
Našla som novú zaujímavu tému o negatívach mlieka a tak som sa rozhodla, že keď to všetko preštudujem budem s Vami diskutovať,ale aj tak domáce jogurty su zdravé, alebo je to ešte horšie ako v obchode?.., je to totiž z kupovaného mlieka,tak zatiaľ..
Píšete tu aj o nevhodnosti pitia mlieka,už od dávnych čias sa hovorilo,že je zdravšie víno ako mlieko, ale zaujímali by ma jogurty,či sú tiež nevhodné napr.s vločkami,reklami vravia že joguty podporujú trávenie,alebo je to všetko len biznis?
Môže zjesť 1/2 melónu na posedenie?
Dočítala som sa, že ani kuracia polievka so zeleninou nie je bohviečo,myslela som, že je to veľmi vhodné,veľa zeleniny,neviem čo môže byť na tom "kyslé". Vidím, že celé stravovanie bude treba prehodnotiť,zvlášt teda kombinácie kedy čo jesť a kedy piť.Manžel jedáva kukuričnú kašu na večeru, do toho si nasype pšeničné klíčky s ovsenými vločkami a medom (ochutnala som to a aj tak to nemá nejakú konkrétnu chuť), hneď potom 10 min.si dá zeleninový šalát(všetká zeleniena so záhrady čo sa nájde)a celozrnný rožok, zaujíma ma či je vhodná tá kombinácia, ďalej či je losos vhodná ryba pri "očiste", čítala som že je tučný,ďakujem ..
monca, melon je zelenina , ale niekde to tu aj Pista pisal , ze prejde rychlo zaludkom a preto je vhodne ho jest osve :)
...mometálne pod číslom stránky 3. Na tútto tému sú ale založené témy :), pozri si ich.
Ovocie so zrniečkamu by až tak nemali vadiť. Ak nie si si istá, surová, čerstvá šťava je istá :) (voľako to mocem, asi idem spať :)
Monča, na kombinácii jedál záleží vždy. Viac v pozri v téme BMI Index ako lusk.
Manžel mám detoxikačnú kúru, chcela by som vedieť či môže zeleninu kombinovať napr. s melónom, alebo ovocím. Ďalej by som poprosila poradiť či môže na žlčovody,pankreas, pečeň (neviem čo všetko má ešte zasiahnuté dlhodobím prejedaním) ovocie so zrniečkami (jahody,maliny).Všetko dodržiava podľa návodu,len neviem či záleží aj na kombinácii jednotlivých jedál.Chcela by som ten systém viac pochopiť, vaše príspevky som preštudovala a vaše stravovacie zásady sú založené tiež na princípe preferovania surovej stravy, obilnín,semiačka,zelenina.Vraj sa dá dokonca kyvadlom zistiť,(len mi to neide), ktoré jedlá sú vhodné,ďakujem za Vaše rady
Bibika,
nemas nahodou kontakt na homeopata v BA? Ak ano, napis mi, prosim, na e-mail. Adresa je uvedena pri prosbe o akupunkturistu pre Janika. Vopred dik za odpoved.
alternativa...na takéto veci veľmi dobre pomáha homeopatia...ale základom je vynikajúci homeopat....